URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Visualitzam l'alta pressió fiscal que patim a Pollença (1)

Alternativa | 14 Novembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

A l'igual que han fet a altres municipis i al mateix govern el PP (a Pollença amb la col·laboració de Pi i UMP)  juga després de tota una legislatura de retallades i pujada d'impostos a fer tota una sèrie de rebaixes més efectistes que efectives que és pur electoralisme. Els imposts són una eina per redistribuir la renda i garantir serveis públics i cal fer les coses d'una forma més seriosa; analitzant i consensuant un tema tan important com aquest. Per això vam proposar (sense resultat) i proposarem a les al·legacions (que ja es poden presentar) retirar aquesta proposta electoralista i fer les coses bé; fent un estudi comparatiu impost per veure on hi ha major pressió fiscal i rebaixar els impostos que sigui possible  sempre des d'un punt de vista progressiu ajudant realment als que més el necessiten. Totes les propostes  es van aprovar amb els vots a favor de PP, PI, UMP, abstencions de PSOE i MES i el nostres vots en contra, excepte a l'impost de construccions on si que vam trobar que la proposta era acurada.

1.- COMPARATIVA D'INGRESOS

Si analitzam el tema el primer que hem de dir és que Pollença és dels municipis on els ciutadans pagam més en imposts i taxes, cosa que no canviarà amb les  propostes de PP-PI.Sort que diuen que són partis liberals que sinó...

Amb les dades de liquidació pressupostària del 2013 més de 7.500 municipis de 15 comunitats (País Basc i Navarra no remeten aquest desglossament detallat al Ministeri d'Hisenda) el Confidencial ha realitzat una eina per conèixer quant ingressa i quant gasta cada ajuntament i comparar els centres de la mateixa grandària poblacional.

Si aplicam aquesta comparativa a Pollença podem observa fàcilment que la pressió fiscal a Pollença és molt superior als muncipis de l'estat de similar tamany.

 A Pollença s'ingressa molt més en impostos i taxes que a municipis de similar tamany.

 

 

 

 Desglossats pagam prop del doble en impostos directes

 

 
Si parlam d'impostos indirectes, pagam més del doble que els municipis de similar tamany a Pollença
 
 
 
Però la diferència més espectacular sense dubte es troba en el que pagam per taxes. Pagam el triple en taxes que municipis de similar tamany. Recordam que a aquestes rebaixes que van presentar PP&PI només havia unes taxes; les de clavegueram.
 
 

 

Si parlam de les Balears, Pollença és el cinqué municipi que més paga en taxes per habitant.

 

 

 Fa uns dies el Diario de Mallorca també publicava aquest mapa que situava a Pollença com el seté municipi amb el rebut mitjà d'IBI urbà  més alt de Mallorca.

 

 Com hem dit el que cal és fer les coses d'una forma  seriosa; analitzant impost per impost i comparant amb altres municipis i rebaixar els impostos i taxes  des d'un punt de vista progressiu ajudant realment als que més el necessiten.

Un resum de la nostra opinió a .X. (punt per punt) a Urxella TV:


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb