URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

A la coa en despeses socials (2)

Alternativa | 15 Novembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Ahir vam demostrar que la pressió fiscal a Pollença és molt superior a municipis de similar tamany. Com sempre hem dit ingressos i despeses s'ha de debatre de forma conjunta. La pujada o baixada de taxes i impostos  ha d'anar directament relacionada amb les finalitats per les qualses baixen o pujen els impostos. Quan s'analitzen i comparen les dades de liquidació pressupostària del 2013 amb l'eina del Confidencial  resta molt clara la sensibilitat social del govern del PP i PI.
 
Si parlam de despeses totals per habitants, com ingressam molt més per impostos i taxes les despeses també són superiors a la mitjana.
 
 
 
I si anau a veure per apartats les despeses són majors clarament en béns i servei, personal, deute públic...
 
 
 
 
 
Però el tema canvia dràsticament quan parlam de despeses de protecció i promoció social, on a pesar dels importants ingressos de l'Ajuntament ens trobam per davall de la mitjana de municipis de similar tamany. Una demostració de la sensibilitat social de PP&PI. Per a nosaltres no és cap sorpresa és la mateixa sensibilitat que han demostrat amb la comissió d’avaluació i seguiment de la crisi  i que només s'ha reunit tres vegades, la darrera al mes de juny del 2013. S'ens va dir que la propera reunió seria després de l'estiu del 2013, una any després encara esperam. PP&PI que no són liberals a l'hora de aplicar una alta pressió fiscal a Pollença si que són liberals a l'hora de no gastar temps i doblers en els serveis socials tan necessaris en un moment que moltes famílies es troben en una situació crítica.
 
 
 
És clar que per a nosaltres les ordenances fiscals són una eina més per la transformació social. La política fiscal que marca un ajuntament indica clarament quina és la ideologia dels que gesionen el municipi mitjançant la redistribució i socialització de la riquesa, però no només això, sinó que l’abast d’aquestes permeten marcar una política clara cap a una societat més justa i sostenible. Davant una situació de crisis que afecta directament a l’endeutament familiar i als sectors treballadors i a l’atur de la societat pollencina, a Alternativa apostam per una revisió profunda de la concepció i definició de les ordenances fiscals. Les subvencions s'han de posar en favor de les famílies i col·lectius desafavorits econòmicament, introduint criteris econòmics i/o de renda a totes les línies de subvenció o ajuda.


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb