URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La nostra solidaritat amb en Robert i en Marcel

Alternativa | 18 Novembre, 2014 23:12 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Ahir es va conèixer la notícia de que el jutge ha imposat una pena de 8 mesos de presó per atemptat contra l’autoritat i una multa de 240 euros per lesions a dos policies a Marcel i Robert. Per altre banda han estat absolts del delicte de desordres públics. Els dos es lliuren de la presó perquè la condemna és curta, però hauran de pagar la multa.
Aquests fets pels que son condemnats (no) succeïren el dia de la vaga general del 14 de novembre del 2012, ara fa dos anys. La vaga era en motiu de les retallades i les polítiques repressives en matèria social del Govern. El matí hi hagué un piquet unitari que recorregué els principals carrers de Palma organitzat per les forces anticapitalistes de l’illa. El piquet era del tot pacífic i tot succeïa amb normalitat fins que la policia va carregar la cua del piquet sense ni que la gent pogués reaccionar. Després de la càrrega, els mateixos policies varen agafar amb extrema violència (basta veure els vídeos on casi atropelles a Marcel mentre l’estan agafant entre uns quants armaris), i pensam que premeditadament, als companys Robert i Marcel.
El mateix dia hi hagué concentracions davant la comissaria de policia on foren retinguts i al llarg d’aquests darrers mesos s’han succeït una sèrie d’actes en solidaritat. Mentre, la fiscalia els demanava 4 anys de presó a cadascun. Una barbaritat fora de lloc. Una locura que només s’explica atenent al caràcter polític i repressiu del judici.
El pitjor de tot això no és la llargària o quantitat de la condemna, sinó la condemna mateixa. Els dos eren innocents. En cap moment ningú va atemptar contra l’autoritat en aquell piquet i per tant tampoc hi va haver possibles lesions a policies (repetim, basta mirar els vídeos). És més, com es pot lesionar i atemptar contra un policia quan et tenen agafat, tirat al terra i emmanillat?
Des d’aquí volem mostrar tota la nostra solidaritat amb en Robert i en Marcel i la nostra condemna més ferma a una justícia que no és tal. Una justícia que demostra dia a dia que només afecta als pobres o a les persones que lluiten per la dignitat del poble, dels treballadors o per la justícia social. Després voldran que creiem en l’estat de dret quan sembla més un estat repressiu.
Basta de repressió! Que la por que ens volen ficar i la ràbia que ens crema els intestins es reconverteixin en més lluita, més moviment i més transformació. Això és l’únic que aconseguiran. Que la lluita continuï fins aconseguir la justícia social!
Al primer vídeo podeu veure les detencions a partir del minut 5. Qui és el violent? Per què van agafar precisament a Robert i Marcel?

 

 

Molts de precs i preguntes per contestar

Alternativa | 18 Novembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

A continuació teniu els precs i preguntes que vam registrar al darrer ple ordinari d'octubre, a l'igual que va passar al ple de setembre es van fer les 12 de la nit sense arribar a aquest punt. Vam oferir als regidors de l'equip de govern contestar a les mateixes via email, cosa que de moment no han fet.

Els precs i preguntes són una important eina de control i informació per part de l'oposició i per això al ple ordinari de novembre no hem presentat cap moció a l'espera que es puguin contestar les preguntes dels plens de  setembre, octubre i les que farem per aquest ple de novembre. Ja sabeu que ens podeu fer arribar els vostres precs i preguntes a aquest mateix bloc, al facebook, via email... 

PRECS

Quan vam demanar al regidor de noves tecnologies perquè ja no es podien escriure publicacions al mur institucional de facebook va indicar que la cap de premsa l'havia indicat que va prendre aquesta decisió per que es publicava massa publicitat. Això més que una resposta és una mala excusa ja que al facebook es pot bloquejar fàcilment la publicitat i als que la publiquen.

Finalitza la legislatura i se segueixen incomplint clàusules molt importants de control de la feina de l'empresa de neteja viària;  clàusules 7, 8  i 9  del plec de condicions segon la qual l'empresa adjudicatària, de forma coordinada amb l'Ajuntament, hauria d'haver obert un apartat de neteja viària vinculat a la plana web de l'Ajuntament amb dades obertes al públic d'interès del ciutadà: rutes, horaris, recomanacions, serveis realitzats, etc i una interficie de comunicació i relació entre l'usuari, la companyia i l'Ajuntament (suggeriment, queixes, etc). Els registres de totes les incidències (tant del públic com de l’Ajuntament) haurien de ser contestats per l’empresa adjudicatària en el mateix formulari web en un màxim de 48 hores.  Per això, des d'Alternativa per Pollença demanam a l'equip de govern iniciar l’expedient administratiu per a la modificació del contracte de l’empresa de neteja viària i descomptar els serveis que l’empresa no presta.

L'Ajuntament ha de garantir un pas clar entre el Port de Pollença i Cala Sant Vicenç a tots els senderistes.

PREGUNTES

- Han tingut alguna reunió amb l'entitat animalista BALDEA i si es afirmatiu que temes amb tractat?

- Han demanat a la "Fundació Natura Parc" el motius de la epidèmia de "parvovirus" que varen tenir i si ha tingut qualque efecte negatiu amb els cans allà depositats?

- Per què els animals que són capturats al municipi i estàn perfectament identificats amb el seu microxips no són entregats al seus propietaris directament i aquests han d'anar a cercar-los a Santa Eugènia?

- La cap de premsa és la única  responsable de seleccionar les notícies que es publiquen al perfil de facebook? Per què només es seleccionen notícies  que surten de l'equip de govern PP&PI? Per què no es penjen les notícies que es publiquen de l'oposició? El personal que fa aquesta feina és pagat per tots els ciutadans o el paguen PP& Pi? Qui és el responsable polític d'aquestes actuacions? Què opina de les mateixes?

- Respecte al tancament fa unes setmanes de la platja davant dels carrers a Anglada Camarassa-Mendez Nuñez s'ha investigat si ha hagut una fuga d'aigües negres als pluvials.

- Hem sabut pel facebok d'Unió Mollera Pollencina que  el batle i un tècnic municipal van realitzar una reunió amb la seva executiva. Faran reunions similars amb organismes de direcció de la resta de partits amb representació municipal? Ens poden informar del projecte de semipeatonització? Recorden que existeix la Junta de portaveus? La pensen convocar en alguna ocasió per parlar d'aquest i altres temes importants. No pensen que és un error, que només s'entén per la proximitat de les eleccions iniciar les obres en gener fins març, no seria més convenient fer les obres una vegada acabada la temporada del 2015?

Ferrán Aguiló

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb