URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Reforestació abandonada

Alternativa | 20 Novembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Des d'Alternativa per Pollença denunciam l'abandonament i mort de la majoria dels arbres i plantes que es van sembrar al parc periurbà de la Gola i demanam la seva recuperació.

____________________________________________________________

Ara que venen temps d'eleccions i d'inauguracions hem pensat que era un bon moment per recordar projectes com el de la zona humida de la Gola, un projecte que hem vist com es degradava any darrera any. A més de l'abandonament de la zona en general  i del tancament del Centre de Turisme Ornitològic (l'únic de les Illes Balears), avui volem denunciar l'abandonament del que hauria de ser el parc periurbà de la zona humida, un cas més de malbaratament de doblers públic.

Un parc al que es va realitzar un projecte de restauració forestal, a l'octubre del 2011,  finançat per l'Obra Social de la Caixa amb 18.000 euros . Es van sembrar 2000 arbres i plantes (pins, alzines, àlbers, garballó, romaní i xiprers)   per  una millora ambiental i paisatgística de la zona de la Gola més visibles des de la carretera. Una zona que es trobava  en un estat degradat i sense vegetació arbrada i que tres anys després segueix pràcticament igual ja que el que es va sembrar no ha rebut cap tipus de cura ni per part del Govern ni per part  l'Ajuntament. Sense una nova repoblació no veurem mai la pantalla verda de la que parlava el projecte.

Quan vam demanar a un ple que l'Ajuntament tingués cura d'aquesta zona i es recuperessin els arbres, el batle  simplement va contestar que la majoria eren morts i  que la reforestació es va fer sense tenir en compte l'Ajuntament (encara que com podeu veure a la fotografia sí que figura orgullosament al cartell de la repoblació) . Una trista resposta que mostra la sensibilitat del batle quan es tracta de temes ecològics i de manteniment i no d'inaugurar noves obres. A Alternativa consideram que caldria replantar els arbres i plantes mortes i recuperar tot el projecte inicial-

Al nostre perfil de facebook teniu més fotografies

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb