URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

PP i Pi no volen impostos mÚs justs

Alternativa | 31 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Finalitzam l'any com hem fet tota la legislatura.Com a la passada legislatura, encara que a aquesta ha hagut més grups polítics, sóm el grup que més mocions, al·legacions, precs i preguntes i informació ha presentat i ha donat.

Al darrer ple extraordinari es van rebutjar les nostres al·legacions (a continuació de l'article)  a les modificacions de les ordenances fiscals: hem demanat pujar l'IBI al 10% dels valors cadastrals més rics (exclosos els residencials) i invertir l'augment de la recaptació en favor dels col·lectius desafavorits econòmicament i en subvencions dirigides a l'activitat econòmica. A més, consideram que qualsevol subvenció als impostos i taxes ha de tenir en compte les rendes brutes i patrimoni dels contribuents, eliminar la rebaixa aplicada als vehicles de major cilindrada... PP i PI no han volgut saber res de que paguin més els que més tenen.

_______________________________________________________________________________

Pollença és un dels municipis on els ciutadans pagam més imposts i taxes i on menys inverteix el govern en despeses socials. Els ingressos totals a Pollença per impostos i taxes és 1.620,87 per ciutadà mentre que la mitjana a municipis espanyols entre 10.000 i 20.000 habitants és de 929,59 euros. Pollença és el setè municipi amb el rebut mitjà d'IBI urbà més alt de Mallorca. La diferència més espectacular, sense dubte, es troba en el que pagam els ciutadans de Pollença per taxes: el triple que municipis de similar grandària. A Pollença pagam 536,38 euros per habitants, mentre que a municipis espanyols entre 10.000 i 20.000 habitants la mitjana és de 177,83 euros. Si parlam de despeses totals per habitants, quan parlam de despeses de protecció i promoció social, a l'Ajuntament ens trobam per davall de la mitjana de municipis de similar tamany: 84,82 euros a Pollença i 88,65 als municipis de similar tamany.

Donada la situació de crisis que afecta directament a l’endeutament familiar i als sectors treballadors i a l’atur de la societat pollencina, des d'Alternativa apostam per una revisió profunda de la concepció i definició de les ordenances fiscals. Les subvencions s'han de posar en favor de les famílies i col·lectius desfavorits econòmicament, introduint criteris econòmics i/o de renda a totes les línies de subvenció o ajuda. Igualment s'haurien d'incloure subvencions dirigides a l'activitat econòmica, afavorint l'economia cooperativa i sostenible. No ha estat acceptada la nostra al·legació de retirar les modificacions de les ordenances fiscals aprovades inicialment per fer un estudi comparatiu d’impostos i taxes analitzant on hi ha major pressió fiscal i rebaixant els impostos i taxes que sigui possible, sempre des del consens i un punt de vista progressiu; ajudant realment als que més ho necessiten i tenint en compte els propers pressuposts. Per això, hem presentat al·legacions específiques demanant que les subvencions a les ordenances fiscals s'han de posar en favor de les famílies i col·lectius desafavorits econòmicament, introduint criteris econòmics i/o de renda a totes les línies de subvenció o ajuda. Qualsevol subvenció ha de tenir en compte que les rendes brutes del subjecte passiu no superi els 50.000 euros o un patrimoni net d'1 milió d'euros.

A més, respecte a l'IBI, l'Impost sobre béns immobles, partint de l'article 72.4 de la Llei d'hisendes locals, hem demanat pujar l'IBI al 10% dels valors cadastrals més rics (exclosos els residencials) i invertir l'augment de la recaptació en favor de les famílies i col·lectius desafavorits econòmicament i en subvencions dirigides a l'activitat econòmica, afavorint l'economia cooperativa i sostenible.

També hem demanat, una bonificació del 40% de la quota íntegra de l'impost a favor d'immobles en els que es desenvolupen activitats econòmiques que siguin declarades d'especial interès o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials. No ens consta si els immobles que desenvolupen les activitats indicades tenen aquesta bonificació, en cas de que no sigui així demanam que se'ls informi d'aquesta possibilitat i que es porti al ple la citada declaració d'especial interès o utilitat municipal.

Per altra part, demanam a l'Ajuntament en relació a la seva preocupació que compartim per les víctimes de violència de gènere, que contempli la realització d'accions per ajudar a les mateixes, com la realització d'un circuit local d'atenció a la dona víctima de violència; un conjunt d'accions d'informació, acompanyament, protecció i suport a la víctima de violència de gènere i als seus fills i filles, a fi d'ajudar-la a poder sortir d'aquesta situació. A més, el circuit estableix un protocol d'atenció que és revisat periòdicament per tots els departaments integrants i que intenta donar una resposta immediata a aquelles situacions d'urgència.

Al cas de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica consideram que cal subvencionar els vehicles que contaminen menys i pujar els impostos als vehicles més contaminants. Demanam pujar del 75 al 90% la bonificació als vehicles elèctrics i eliminar la rebaixa aplicada en la modificació als vehicles de major cilindrada.

Continuam amb el nostre projecte de  TV URXELLA i sortim de l'estudi per parlar  sobre  la Fortalesa que es lloga per fer noces de luxe però segueix tancada pels ciutadans incomplint la llei de patrimoni

 

 

 (Segueix)

Les CUP i PODEMOS eines al servei del poder popular

Alternativa | 30 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Un article d'en Joan Cifre Cerdà

He de dir que fins ara em costava molt posar pegues al discurs de Pablo Iglesias, tot i l'evident contradicció que suposa voler empoderar el poble i, al mateix temps, construir un projecte polític des de dalt. Per això, quan l'altre dia vaig escoltar la indirecta que li va amollar a David Fernàndez, dient que a ell mai el veurien abraçar-se a Mariano Rajoy, aludint clarament a l'abraçada de David Fernàndez a Artur Mas el 9N, no em va agradar gens ni mica.

Puc entendre que PODEM es mogui en un paradigma molt diferent al de les CUP, ja que el seu principal objectiu és assolir el poder de l'Estat, i que els molesta que des de les CUP se'ls demani que es defineixin respecte el referèndum a Catalunya. Però un partit com PODEM, que teòricament es vol fonamentar en el poder popular, hauria de ser més respectuós amb la feina que des de fa molts d'anys fan les CUP, i per què no dir-ho també, amb la de David Fernàndez. Insinuar que darrera l'abraçada espontània de David Fernàndez i Artur Mas hi havia qualque tipus de complicitat amb les polítiques de CIU va ser una mala jugada pròpia dels polítics de la casta.

Fins ara Pablo Iglesias se n'ha sortit prou bé dels atacs dels polítics del PP i del PSOE, i dels pseudoperiodistes de la caverna mediàtica, en gran part pel seu talent però sobretot per la pobresa d'arguments dels seus contrincants.

Una altra cosa és quan l'obliguen a sortir del seu paradigma i a definir-se en temes que el poden comprometre en el seu objectiu d'aconseguir el vot de les classes populars arreu de l'Estat. Al contrari del que succeeix en altres temes en què el discurs de Pablo és directe, la veritat és que no he pogut aclarir si considera que el dret a decidir sobre la independència de Catalunya és dels catalans o de tots els espanyols.

Una altra qüestió que haurà d'enfrontar PODEM, i que en aquest tema ens afecta més directament és el tema de l'estatus de la llengua catalana. En aquest sentit el TIL ha fet molt de mal als que consideram que el català ha de ser llengua vehicular i prioritària en el nostre sistema educatiu, independentment que es puguin posar mecanismes per millorar l'aprenentatge de l'anglès, i del castellà si és necessari. Per mi, aquesta qüestió l'hauria de definir PODEM si vol comptar amb el meu vot a les autonòmiques.

Finalment, el gran repte de PODEM és com superar la seva gran contradicció de crear poder popular des de dalt. Personalment, tinc clar que una vertadera democràcia sols es pot construir de baix a dalt, però al mateix temps pens que l'aparició del fenomen Podemos ha estat molt positiu i ha servit per remoure els malmesos fonaments d'un règim que ens duu directament a l'abisme. En un moment d'urgència com l'actual no bastava construir des de baix (un procés que és molt lent). Davant l'atac brutal a l'estat del benestar feia falta una resposta d'urgència, i en aquest sentit Podemos ha servit per donar aquesta resposta. Però al mateix temps tinc la sensació que les enquestes mostren i posen de manifest que la majoria de la població no acaba d'entendre què suposa iniciar un procés constituent fonamentat en el Poder Popular. Sembla que el vot a Podemos es basa més en l'esperança de la capacitat del seu líder i en delegar en ell i el seu equip la reconstrucció d'un país, i això és molt perillós per molt honest i capacitat que sigui un líder.

En aquest sentit la clau la tenen el cercles, de la seva capacitat, no sols d'evitar que se'ls infiltrin oportunistes i aprofitats, sinó de ser capaços de crear xarxa i relacions amb altres moviments socials i polítics de base. Si no són capaços de fer això, les seves assemblees corren el perill de convertir-se en una simple tertúlia d'indignats desconnectada del carrer. Malauradament, per l'experiència que he tingut pens que encara queda molt camí a recórrer i molta feina a fer.

En aquests moments, tot i que jo mai he estat independentista em trob molt més aprop d'un projecte com el de les CUP que no el de PODEM. No per un tema de banderes sinó perquè pens que quan més allunyada està la institució del Poble, més lluny està el poder. Ens esperen temps de canvi en els que caldrà que cada un dels ciutadans i ciutadanes tinguem amplitud de mires i assumim prou responsabilitat personal perquè aquest canvi sigui el millor per tots i totes.


Joan Cifre Cerdà

Ple extraordinari desembre

Alternativa | 29 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui dilluns es celebrarà a la Casa Consistorial a  les 11:00 un ple extraordinari. Podeu assistir, escoltar-ho per Ràdio Pollença .

A l'enllaç podeu trobar la informació del ple.

1.- Ratificació de la urgència de la sessió.

2.- Resolució d'al·legacions i aprovació definitiva si procedeix de la modificació d'ordenances fiscals.

Es tracta de les modificacions que es van aprovar al ple ordinari d'octubre i a les que hem dedicat aquest articles anteriorment

1.Visualitzam l'alta pressió fiscal que patim a Pollença

2. A la coa en despeses socials

3.Modificació de l'IBI, famílies nombroses i víctimes de gènere.

Evidentment hem presentat al·legacions en la línia que ja comentavam als articles que han estat rebutjades.3.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva si procedeix de l'expedient de modificació de crèdit.

Es tracta de la modificació de crèdit aprovada al darrer extraordinari per comprar el cinema Capitol, una zona verda al costat del Pont Romà i un altra al costat de Can Escarrinxo. Ens consta que al manco un ciutadà, en Rafel Morro, ha presentat al·legacions a l'expedient.

Com ja vam dir al seu moment; després de la sentència en referència a Villa Cortina i el que pot suposar econòmicament per l'Ajuntament, el més lògic seria aturar les inversions que es volien fer amb el canvi de pressupost.

 

 Continuam amb el nostre projecte de  TV URXELLA i sortim de l'estudi per parlar  sobre  la Fortalesa que es lloga per fer noces de luxe però segueix tancada pels ciutadans incomplint la llei de patrimoni

 

ôU PollencÝö veurÓ la llum desprŔs de les eleccions municipals

Alternativa | 28 Desembre, 2014 00:05 | facebook.com twitter.com

“U Pollencí” serà el diari digital que Alternativa per Pollença fundarà una vegada s’hagin celebrades les properes eleccions municipals de maig de 2015, Pepe García dirigirà el diari digital que substituirà a l’actual blog “URXELLA”, la versió en paper d’URXELLA no es veurà afectada per aquest motiu i seguirà sent repartida gratuïtament a tots el pollencins.

Malgrat la maquetació definitiva no està decidida el nou digital podria ser així.

 

 

Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

La Fortalesa a TV URXELLA

Alternativa | 27 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Continuam amb el nostre projecte de  TV URXELLA i sortim de l'estudi per parlar del que vam demanar al darrer ple i va contestar el batle sobre  la Fortalesa que es lloga per fer noces de luxe però segueix tancada pels ciutadans incomplint la llei de patrimoni

 

Villa Cortina. Preguntes, respostes i moltes dubtes.

Alternativa | 26 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Donat que no podíem assistir a la Junta de Portaveus que es va fer dimarts passat, ens vam reunir amb el batle el dilluns per plantejar-li els nostres dubtes sobre la sentència de Villa Cortina. Una llicència amb massa anomalies, algunes de les quals ja vàrem denuciar en solitari en el seu moment, i amb una sentència que caldrà veure com es fa aplicar i quines conseqüències té per l'Ajuntament. També volem dir que les males praxis d'alguns polítics i tècnics durant anys són responsables d'aquesta situació, sense oblidar que aquestes males pràctiques han estat acceptades i consentides per ciutadans que mai han volgut veure les conseqüències negatives que té una gestió urbanística com la que s'ha fet a Pollença.

Parlant del que vam demanar i les respostes que vam obtenir a la reunió:

Segons el batle, ell va signar la llicència perquè en Joan Cerdà li va deixar entre altres llicències i papers per signar, i es va fiar. Per a nosaltres continua sent més que sorprenent que una llicència tan important no fos signada pel que era el batle i regidor d'urbanisme. També vam demanar per què la llicència es va concedir sense tenir en compte que no s'havia esbucat l'habitatge que hi havia abans (condició necessària per donar la llicència i que des d'Alternativa vam denunciar al seu moment). La resposta del batle es que, o bé el promotor va ocultar l'existència d'aquest habitatge anterior (encara no ho han comprovat?), o bé se li va passar a l'arquitecte municipal (sorprenent). Un tema que en aquests moments ja s'hauria d'haver aclarit; massa anomalies ja inicials per una llicència com aquesta.


També vam demanar per la polèmica amb la possible responsabilitat del Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca. En aquest sentit, el batle ens va mostrar un document amb registre d'entrada 1067 a l'Ajuntament en el que el 18 de gener de 2008 la Direcció de Patrimoni va autoritzar un projecte d'ampliació i reforma d'un habitatge a Formentor en conformitat amb la llei de patrimoni que declara Formentor paratge pintoresc del noroest de l'illa. Només dos mesos després, el 10 de març de 2008, quan es va sol·licitar al Consell l'autorització prèvia per a la llicència de Villa Cortina, des del Consell es va contestar argumentat que no calia aquesta autorització, ja que una vegada aprovat el PGOU aquest ja complia la Llei de Patrimoni. Pensam que és clar que la màxima responsabilitat de la llicència de Villa Cortina correspon a l'Ajuntament (cosa de la que evidentment no en deien res en la seva nota de premsa), però també és clar que s'ha d'explicar perquè precisament en març del 2008 el Consell arriba a la conclusió de que no cal la seva autorització prèvia a les llicències a Formentor com havia demanat anteriorment. Més que polèmiques el que necessitam són explicacions.


En referència a la llicència hi ha un parell de temes com el decret de caducitat de la llicència, la falta de l'aprovació del projecte de modificació de l'obra i la falta de final d'obra que l'Ajuntament pot utilitzar en la seva defensa si la propietat demana una indemnització per l'execució de la sentència.


Si parlam dels motius de la sentència d' anul·lació de la llicència:


- Abans de concedir la llicència d'obra, s'havia d'haver fet efectiva la demolició de l'habitage existent, ja que a Formentor no hi pot haver dos habitatges per parcel·la. Com hem dit, a dia d'avui no ens han donat una explicació convincent de com això va ser possible. L'habitatge inicial ja es va demolir i per tant, respecte a aquest punt, ja és legalitzable.


- El projecte bàsic que es va presentar no contemplava la coberta inclinada, fet que és obligatori en els habitatges unifamiliars aïllats de Formentor al manco en el 75% de la seva superfície. Aquesta norma s'ha incomplit sistemàticament a l'Ajuntament, i ja es va canviar amb el que actualment no seria motiu d'anul·lació.


- Finalment el motiu més important i el punt clau d'anul·lació de la llicència, com vam explicar al nostre anterior article, és l'impacte paisatgístic de Villa Cortina. La sentència diu exactament:


«El Ayuntamiento de Pollensa procederá a restablecer la legalidad urbanística infringida mediante la demolición de lo construido y la reposición de los terrenos a su estado natural anterior si es que las obras realizadas no fueren ahora legalizables o si es que la legalización no se interesa en el plazo legal correspondiente.”


O sigui, que ara el que cal és avaluar què pot ser legalitzable o no segosn l'impacte paisagístic de l'obra, un tema que com el mateix jutge reconeix és subjectiu i on el nostre criteri no té res a veure amb l'esgrimit per l'Ajuntament durant anys. És clar que per a nosaltres i la majoria dels ciutadans mai s'hauria d'haver donat la llicència de Villa Cortina com altres al mateix Formentor, la Font, el Vilà, el Putxet de Gotmar... que han deformat i destruït un paisatge únic.

En definitiva en aquest moment falta encara molta informació i sobre tot falta veure com interpreta el jutge de primera instància l'aplicació de la sentència i com ho fan l'Ajuntament, el demandat i el demandant, però és clar que la Villa Cortina que ara existeix no existirà en un futur. El desitjable per a nosaltres seria esbucar tota Villa Cortina, reposar aquesta part de Formentor al seu estat inicial sense que això costés un euro als ciutadans i que els resposables assumissin la seva responsabilitat.


 

Una felicitaciˇ impossible... de moment

Alternativa | 25 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Ens agradaria que l'equip de govern ens felicités les festes celebrant l'obertura del centre de turisme ornitològic de la Gola...

 
Però un any més no podrà ser
 
 
 Fotografia Biel Perelló
 
A partir de maig tu el pots fer possible
 

 Fotografia Biel Perelló

 

 

Mai MÚs Villes Cortina

Alternativa | 24 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Avui voliam destacar alguns aspectes de les 54 pàgines de la sentència sobre Villa Cortina.

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 El principal punt de la sentència és el que declara que la llicència de Villa Cortina ha de ser declarada  nula pel seu inadmisible impacte ambiental i paissagístic. Aquesta sentència hauria de servir a aquest Ajuntament i altres per evitar mai més noves Villes Cortina. A continuació resumim el més destacat d'aquest punt de la sentència:

"- El proyecto básico licenciado supone un inadmisible impacto ambiental y paisajístico.

esgrime que la licencia combatida ha autorizado un proyecto que causa un gran impacto ambiental y sostiene que  debiera ser declarada nula de pleno derecho por ese motivo, a pesar de que cumpliera el resto de prescripciones de la legalidad urbanística; y ello amparándose en el artículo 138-b del RD Legislativo 1/1992.

El artículo 138.b del RD Legislativo 1/1992 disponía lo siguiente:

Las construcciones habrán de adaptarse, en lo básico, al ambiente en que estuvieran situadas, y a tal efecto: 

[….]

b) En los lugares de paisaje abierto y natural, sea rural o marítimo, o en las perspectivas que ofrezcan los conjuntos urbanos de características histórico- artísticas, típicos o tradicionales, y en las inmediaciones de las carreteras y caminos de trayecto pintoresco, no se permitirá que la situación, masa, altura de los edificios, muros y cierres, o la instalación de otros elementos, limite el campo visual para contemplar las bellezas naturales, rompa la armonía del paisaje o desfigure la perspectiva propia del mismo.”

(...) cuando se trata de edificaciones en lugares muy concretos, el ordenamiento prevé la posibilidad de que la Administración aplique a la hora de resolver el proyecto técnico presentado unos criterios de discrecionalidad a fin de preservar ese entorno especialmente privilegiado en el que se enmarcará la construcción que pretende edificarse. (...)

La ley impone a la Administración en esos casos que, al tiempo de resolver una solicitud de licencia, se cerciorne de que la edificación pretendida en  entorno singular paisajístico no quiebre la armonía natural que el paisaje ofrece, con lo que ha de dejar salvaguardado  el equilibrio natural entre la acción urbanística y el paisaje.

Pues bien, aun siendo cierto que formalmente nos encontramos en un entorno urbano, es evidente que se trata de un paisaje abierto y marítimo que tiene unas características paisajísticas de primer orden que merecen preservarse.

La demanda aportó un peritaje de incidencia paisajística de la construcción muy completo y extenso firmado por licenciado en biología, del mismo destaca lo siguiente:

1º.- La obra realizada consistía en un edificio que tenía  una fachada de 65 metros y 20 metros de lateral. El proyecto contemplaba dos plantas sobre la rasante del terreno dispuestas escalonadamente, con acceso desde la planta superior próxima a la calle. La cubierta era totalmente plana. La vivienda es de grandes dimensiones y tiene un diseño rectangular, con grandes superficies acristaladas y los muros de hormigón de las fachadas son de color claro. El proyecto técnico finalmente licenciado contemplaba una superficie construida de 875’61 m2, repartidas en dos plantas, más los porches, que suman un total de 180’48 m2 y 198’15 m2 de superficie de pérgolas. La situación en el momento de la emisión del informe es que se habían ejecutado obras que supusieron la aparición de  tres plantas, esto es, planta sótano o baja, planta principal y planta piso, todo lo cual convivía con  la antigua construcción, que persistía en el lugar y que sobresalía, haciéndose así visibles hasta  5 plantas.

2º.- Se ha suprimido una  masa arbórea en la zona de ocupación e influencia de la construcción que el perito calcula en unos 40 pies de pino, lo que  supone una afectación al entorno a un 50% de la superficie de la parcela, siendo apreciable a simple vista ese cambio

3º.- A pesar de que se aprecian pinos plantados en la parcela no son suficientes para mitigar el impacto visual de la construcción

4º.- No existe mimetismo arquitectónico del diseño en relación al resto de construcciones de la zona, ya que presenta un diseño, estilo y formas claramente ajenas a la tipología imperante en la zona, y en ningún caso se esfuerza en intentar camuflarse en el paisaje.

5º.- La obra llevada a cabo “no mejora la percepción final del entorno sino que lo altera modificándolo claramente con su presencia, al conformar un contraste acusado de difícil aceptación visual

6º.- La vivienda no está cercana a ninguna otra, sino que se encuentra aislada y a una distancia de 115 metros de la más cercana por lo que se convierte en un elemento captador de flujos visuales

7º.- El apantallamiento visual mediante la plantación de árboles de porte alto apenas camuflan la fachada de la edificación, ocurriendo que  el relieve inclinado del terreno, su composición y la eliminación de vegetación de la que ha sido objeto la parcela imposibilitan ese apantallamiento visual.

Por su parte, presentó en el juicio un informe de análisis de las medidas de atenuación visual adoptadas por la propiedad, realizado por la empresa

En ese informe y en la descripción de la vivienda no se concuerda la longitud de la fachada, señalando que era de 50’50 metros por la parte delantera y 61’50 la fachada posterior.

A pesar de la discordancia de ese dato, se observa en las fotografías obrantes en ambos informes que la vivienda tiene la misma estructura, dato que aquí reflejamos porque esa construcción ha sufrido demolición de terrazas laterales y, por lo tanto, bien podría ser que la distinta longitud reflejada en ambos informes se debiera a que en los planos utilizados por el perito se incluyeran esos cuerpos laterales.

El informe de la empresa señala  que 39 pinos de 10 metros de altura se habían ya emplazado  frente a la fachada principal de la vivienda y que 31 pinos más habían  sido utilizados para ambientar la zona de acceso desde la calle a la edificación o parte trasera, deduciendo de ahí que, el impacto visual, que lo reconoce, se ha mitigado con esa labor de plantación, que describe como un extenso programa de repoblación vegetal en el total de la parcela, tratada tanto con especies arbustivas, como incluso herbáceas, así como con elementos arbóreos de porte y volumen apreciables, algunos de ellos superior a 7 metros de altura.

Pues bien, con todo ello que reconoce el impacto visual, lo que  quiere decir es que diez años más tarde se tiene previsto que los pinos plantados hayan crecido tanto que pueda decirse que prácticamente ocultarían el edificio. A tal efecto se aportó un conjunto de fotografías simuladas, es decir, con retoque por ordenador, que vienen a mostrar la suposición de crecimiento de los árboles plantados.

Llegados a este punto, nos cumple señalar ya que la enorme envergadura de  la construcción del caso, con la consiguiente desforestación, ocasiona un  monumental impacto en el paisaje natural; y ese impacto no es simplemente  instantáneo o momentáneo sino  tan persistente que su mitigación se calcula, en el mejor de los casos para la causante del mismo, es decir,  en el informe aportado por, en un plazo de  hasta diez años más.

(...) no cabe duda que el proyecto básico licenciado ya aparejaba por si solo un impacto formidable, que suponía tanto la ruptura de la armonía del paisaje, que es un paisaje bien privilegiado,  como la desfiguración de su  perspectiva propia.


AnÓlisi de la situaciˇ de les InstalĚlacions esportives de Pollenša.

Alternativa | 23 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 

Com ja defensàvem a les passades eleccions, pensam que a Pollença contam amb unes bones instal·lacions esportives però que hi ha un dèficit de personal per cobrir el manteniment i per realitzar les activitats de recepció i atenció al públic. Cal tenir en compte que el Poliesportiu de Pollença és molt gran i que al Port de Pollença les instal·lacions esportives estan molt disperses ( tenim al camp de futbol a la base i per altre banda el poliesportiu i la piscina coberta al carrer Vicenç Buades). Això dificulta la coordinació de les activitats esportives. Ja hem denunciat en diferents ocasions la política d'improvisacions que s'ha fet des de sempre en el tema d'instal·lacions esportives i que lamentablement ha continuat el govern PP-PI.

Aquestes son les instal·lacions esportives que tenim al municipi:

Poliesportiu de Pollença:

 1. Camp de futbol

 2. Piscina descoberta

 3. Pavelló Municipal ( pistes de bàsquet, sala multifuncional, sala musculació, oficines)

 4. 4 pistes exteriors bàsquet 1 de minibàsquet.

 5. Pista atletisme

 6. Rocodrom

 7. 2 pistes tenis

 8. Camp de futbol sala exterior cobert

Instal·lacions Port de Pollença.

 1. Piscina coberta

 2. 4 pistes de pàdel

 3. 3 pistes de tenis

 4. Camp de futbol

 5. Sala polivalent

 6. 1 pista esquaix.

Per cobrir totes aquestes instal·lacions l'àrea d'esports conte amb un tècnic esportiu, 4 persones d'oficina que es reparteixen entre el Port i Pollença.

Per el tema de manteniment hi ha 6 treballadors de l'ajuntament i per els diumenges es contracta a un guarda jurat de 10 del matí a a les 20h.

Les activitats que oferta directament l'Àrea d'Esports com són les Estades Esportives, classes de manteniment, Pilates , activitats aquàtiques a la piscina és donen a concurs i actualment les gestiona l'empresa Fona Esport.

És evident que aquest personal no és suficient. S'ha d'augmentar tant el personal d'oficina i recepció com el personal de manteniment. El tema s'agreuja quan hi ha baixes laborals ja que no es cobreixen o es fa tard.

Per altre banda s'hauria de separar el que és la feina purament de gestió esportiva com és l'organització de les activitats i els espais esportius del que son temes de manteniment dels quals no s'hauria d'encarregar directament el Tècnic Esportiu.

A més a més pensam que la plaça de Tècnic Esportiu hauria de sortir a concurs amb dedicació exclusiva.

Un altre problema que cal tenir en compte és el dels pavellons dels Instituts que depenen de l'IBISEC i que com s'ha demostrat en el cas del Pavelló Clara Hamerl no tenen cap tipus de manteniment. Ara mateix el principal problema és el de les goteres però a més a més manca aigua calenta, els banys estan en un estat lamentable. En el cas del Pavelló de l'IES Guillem Cifre les conseqüències de la manca de manteniment encara no son visibles, però tot es qüestió de temps. Tot i que no són instal·lacions dependents directament de l'Ajuntament són tan nostres com les altres, per això consideram que s'haurien d'integrar en el pla de manteniment de les instal·lacions municipals a canvi de la sessió dels espais en horari no lectiu. Així les aprofitaríem al màxim i evitaríem el seu deteriorament.


 

 

 

La llei mordassa: silenciar la resposta a la crisi

Alternativa | 22 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un article de Luis Carlos Gómez-Pintado (militant de Lluita internacionalista) sobre la Llei Mordassa. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Multes per participar en manifestacions espontànies i sense cap aldarull, multes per manifestar-se davant d'un Parlament, o per ocupar pacíficament un CAP o una oficina bancària, multes per fer un “escrache”, multes per ocupar espais abandonats, multes per gravar actuacions policials o mostrar “manca de respecte” a un policia. Les multes van dels 100 als 600.000 euros i són sancions administratives, és a dir fora de control judicial. La policia a més tindrà carta blanca per fer identificacions i registres sense respectar el principi bàsic de no discriminació per perfil ètnic. 

El govern del PP proclama que la crisi econòmica s'ha acabat però, de fet, es prepara pel contrari.  El capitalisme és incapaç de superar la crisi i es preparen més retallades contra els treballadors/es i les classes populars, saben que les tensions socials aniran a més i aquesta és una llei preventiva per fer callar la resposta: la llei Mordassa, que ja ha estat aprovada al Parlament i pot ser validada al Senat en les properes setmanes. La llei amenaça els drets fonamentals de reunió i manifestació i suposa un dels retrocessos en llibertats i drets democràtics més greu des de la Transició al règim de la Monarquia, heretat del franquisme.

 El govern vol caps de turc, com en l'operació policial d'aquesta setmana contra col·lectius anarquistes. O alimentant la paranoia de la “invasió” subsahariana a les tanques de Ceuta i Melilla. La llei també pretén legalitzar les anomenades expulsions en calent, que impedeixen el ja limitadíssim dret dels migrants a buscar protecció i asil en cas de persecucíó. Amb les imatges amb què cada dia ens matxaquen dels “assalts” (?!) a les tanques  i sense amagar la vergonyosa col·laboració a cop de porra de la guàrdia civil i les forces especials marroquines contra els joves que només pretenen guanyar-se un futur a Europa, el PP dóna ales al feixisme. Mentre criminalitza l'anarquisme, rebaixa els grups neonazis a la categoria de “bandes”, com hem vist en el cas de l'assassinat del seguidor dels Riazor Blues.

No ens faran callar! Fora la llei Mordassa!

Llibertat detinguts/des a l'operació Pandora!

No a les expulsions en calent. Derogació de la Llei d'Estrangeria!

20/12/14

Luis Carlos Gómez Pintado Militant de Lluita Internacionalista

 

 

 

Mentidera

Alternativa | 21 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Vos present una foto de la desconsellera destralera mentidera cercant bocs expiatoris per espolsar-se les  malifetes àdhuc davall l'aigua; l'acompanya l'Horrorable armat i l'esperit de la caverna eterna, guaita d'occident.

 

La submissiˇ de l'Ajuntament ens surt cara

Alternativa | 20 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Continuam publicant informació sobre la dació de comptes que es va presentar al ple de novembre de factures i pagaments per un valor de 251.430,22 euros amb diferents irregularitats posades de manifest per part de les objeccions dels informes de l'interventor i secretària.

 

Al ple es van presentar tota una sèrie de factures de reformes, millores, adaptacions i substitució d'elements que haurien de ser a càrrec de la Conselleria d'Educació i que ha pagat l'Ajuntament:

- Veure; PP&PI mantenen i cometen nombroses irregularitats

 

- Obres al Joan Mas de la demolició d'estructura d'extractor; 3.886,34 euros.

- Panells tancament CP Port; 5.133,35 €.

- Reparació ascensor CP Miquel Capllonch;6.222,45 €.

- Siquia CP Joan Mas clavegueram; 5. 941,71 euros

- Reparar escala entrada Joan Mas; 18.999,40 euros.

 

- Reparació de les malles de tancament del  Joan Mas; dues factures de la mateixa empresa i dins el mateix període;  5.373,25 €  i 5.183,34 euros. A Aquest cas PP&PI, una vegada més, han incomplit la llei de contractació pública ja que s’haurien d’haver demanat 3 ofertes:

 

Evidentment aquestes reparacions eren necessàries, igual que és necessari arreglar les goteres del pavelló de l'IES Clara Hammerl on no ha hagut la mateixa voluntat política (veure Goteres al pavelló de l'IES Clara Hammerl ) i fa quasi dos mesos que els estudiants jugadors del Bàsquet Eu Moll esperen les obres. És vergonyós que la mateixa Consellera que com hem vist fa uns dies no té problemes per crear una plaça d'assessor amb el seu corresponent sou per una persona, sense cap experiència en educació, per ser candidat del Partit Popular no es faci càrrec d'obres bàsiques als centres escolars no només de Pollença sinó de totes les Balears.

Quan vam demanar pel tema el regidor d'hisenda va dir que després enviaven les factures a la Conselleria i a esperar... Consideram que això evidentment no és suficient i el que necessitam és un Ajuntament que defensi realment als ciutadans i que no es dediqui només a fer-se fotografies amb els Consellers quan venen sinó que els reclamés els que ens pertoca (recordam altres casos similars com el centre de turisme ornitològic de la Gola o les obres de Can Llobera).  L'Ajuntament ha d'utilitzar totes les vies administratives per recuperar aquests 50.739, 84 euros que ens corresponen i en cas de resposta negativa reclamar aquesta quantitat per via judicial.

https://ferranaguilo.wordpress.com/

 

Tranquil, sorprŔs i reforšat

Alternativa | 19 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Com us vaig informar abans d'ahir em va arribar  la citació per prestar declaració el 15 de gener en qualitat d'imputat a partir d'una denúncia de l'arquitecte municipal en Rafel Balaguer per un delicte d'amenaces  de febrer del 2012.  En primer lloc volia agrair a tots els que m'haveu expressat el vostre suport i dir-vos que estic molt tranquil, encara que també he de dir que estic més que sorprès per haver estat imputat  amb una denúncia com aquesta.

El 31 de gener de 2012 vam fer un article a aquest bloc "Hem perdut tots. Sentència Unac 33" on lamentavam la Sentencia que desestimava el recurs conjunt que vam presentar amb el GOB on demanavam  la revocació de les llicències donades a l´Unac 33 de Ca’n Botana (Cala Molins ).

Als comentaris a aquell article es va realitzar un comentari prou agressiu signat per "Ichigo" que vam esborrar tot d'una de llegir-ho, exactament va ser visible 19 minuts. Aquest temps va ser suficient per a que una persona, que no és l'arquitecte municipal, en Rafel Balaguer, el copiés  i el passés a l'arquitecte que (pel que sabem  a partir d'un escrit que va registrar a l'Ajuntament), fonamentava les seves denúncies en aquell comentari i en atacs al seu honor i professionalitat a la "pàgina Web Urxella" ( es veu que no sap diferènciar el que és una pàgina web d'un bloc).

En Rafel Balaguer va posar dues denúncies contra mi, en Pepe García com autor / i inductor i contra els pseudònims "Ichigo", "Garci", "Qui Sap". Les denúncies eren  pels delits contra l'honor i per l'amenaça de revenja i mort e incitació  això publicades en" la pàgina web d'Alternativas per Pollença" (literalment).

Cal recordar que en Rafel Balaguer també va demanar per escrit al batle  que es presentés una moció al Ple  de rebuig, que m'acompanyés un policia municipal quan fos a l'àrea d'urbanisme per salvaguardar la seva integritat física i que el batle m'exigís la renúncia de l'acte de regidor... Dient que si no eren ateses les sol·licituds consideraria corresponsable al batle de totes les actuacions  conseqüències que es derivessin. Evidentment no es va realitzar cap d'aquestes peticions.

Al seu moment ja vam contestar a aquesta denúncia  "Resposta al senyor arquitecte"  que a més de ser absurda està plagada d'errors i falsedats, com demostraré en la meva declaració davant del jutge el 15 de gener. A més a més del que ja vam dir al seu moment he de dir que mai he tingut una paraula més alta que altra amb el senyor Rafel Balaguer. Com vam dir al seu moment l'arquitecte municipal  la única cosa que ha de témer del nostre partit,  és la nostra activitat política que ha deixat en evidència en més d'una ocasió els seus informes on freqüentment s'extralimita respecte al que hauria de ser un informe tècnic.

 Estic convençut de que aquesta denúncia quedarà en res, i si alguna cosa ha fet és en reforçar-me que no hem d'afluxar en la nostra feina política. Em sap greu pel senyor arquitecte i la persona que està darrera d'aquesta denúncia,  però encara que ja no me presenti a les eleccions com cap de llista seguiré fent feina a Alternativa com he fet fins ara defensant els béns públics siguin camins,  fonts o altres i deixant en evidència aquelles actuacions que consideram irregulars des d'informes mediambientals fets per un arquitecte a llicències i actuacions com les de Villa Cortina.

Pepe García

 

 

 

 

Valoraciˇ i informaciˇ sobre el Cinema Capitol

Alternativa | 18 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Com vam comentar ahir després de la sentència en referència a Villa Cortina cal analitzar les implicacions econòmiques de la sentència abans de fer la compra del Cinema Capitol.   Als enllaços podeu consultar els informes municipal sobre el mateix.
 
-   Valoracion econòmica.
-   Parte escrita del primer informe. 
-   Parte escrita segon informe .
 
Aquesta és la nota de premsa que va l'Ajuntament: 

 L’adquisició de l’immoble costarà 850.000 euros. Actualment, la propietat és de la família Salas Pons, hereus de Rafel Salas Llompart pollencí i pioner a la indústria cinematogràfica a les Illes Balears.

L’antic cinema té al voltant de 460 butaques distribuïdes 260 en platea i 200 en amfiteatre, amb una superfície útil d’uns 230 metres quadrats. Aquesta capacitat es pot modificar amb la configuració de les butaques més o menys denses, això dóna l’oportunitat de gaudir d’una sala complementària a la del pati del claustre de Sant Domingo.

L’objectiu és transformar l’antic cinema en un nou equipament cultural de gestió pública en el centre neuràlgic del poble per donar sortida a l’important nombre d’activitats culturals des de teatre, cinema, música que tenen lloc a Pollença. Actualment, l’ajuntament té una manca d’espais coberts per desenvolupar aquest tipus d’activitats.

La Plaça Major és el cor del centre històric de Pollença, on s’articulen els usos col·lectius més significatius. La Parròquia, Colonya Caixa d’Estalvis de Pollença i el Club Pollença són els espais d’ús no residencial que donen característiques de centralitat a la plaça. A aquests immobles, s’hi sumarà l’antic edifici de la peixateria una vegada reformat.

Breu història del cinema a Pollença

L’any 1944, Guillem Cifre Seguí Casset va començar a construir el cinema Capítol i va començar a emetre pel·lícules fins l’any 1947. Aquest anys, Rafel Salas Vilanova Sergent va adquirir el Capítol. A partir d’aquesta data va començar a crear una autèntica xarxa de cinemes arreu de l’Illa convertint-se en l’empresari més fort del sector de la distribució de les balears.

Rafel Sales ja havia obert un cinema al carrer Alcúdia, a Pollença, l’any 1927: El Saló Modern, el qual s’ha considerar el primer local obert explícitament com a cinema i no com a teatre. La seva capacitat era de 500 persones, molt superior a la resta de sales existents.

El cine Capítol es va tancar a començament de segle, amb projecte quasi bé ininterrompudes des dels seus inicis.

Informació a TV URXELLA sobre al vot favorable d'Alternativa per Pollença en relació a les propostes de compres de diversos immobles de Pollença en el passat Ple extraordinari de desembre.

 

 

Llibertat si toquen a una, ens toquen a totes!

Alternativa | 17 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Des d’Alternativa per Pollença volem denunciar l’operació policial orquestrada per l’Audiència Nacional i duta a terme pels mossos d’esquadra i la guàrdia civil contra el moviment llibertari. Aquesta operació policial no cerca més que criminalitzar un moviment que està agafant força i l’ataca en els seus pols culturals, com són els ateneus i centres socials ocupats. Des d’aquests centres socials es dóna impuls a una cultura lluny del sistema capitalista i s’hi viu de forma crítica amb l’ordre establert. El fet de que tots aquests centres atacats formin part de la vida dels seus barris deu molestar, i molt, al poder.
Per altre banda, s’han produït 11 detencions, tot parlant de terrorisme anarquista i de suposats artefactes explosius que han sigut posats durant els darrers anys. Uns artefactes dels que no hem sentit parlar fins a dia d’avui i que la policia no especifica. I, encara més greu és que s’han produït aquestes detencions inclús abans de recollir les suposades proves que la policia espera trobar amb els escorcolls i el requisament de mòbils, ordinadors, material elèctric, llibretes...
A més, no ens cab cap dubte de que l’operació està pensada per criminalitzar al moviment llibertari quan més de 700 mossos, helicòpters, furgons... han participat en la posada en escena. Tot un desplegament increïble per entrar a una casa ocupada (Kasa de Muntanya) durant la matinada i a dos ateneus llibertaris (a Sant Andreu del Palomar i al Poble Sec), i diverses cases particulars (un total de 14 registres).
No és la primera vegada que ocorren fets com el viscuts avui per tal de criminalitzar al moviment llibertari. Ja des de la transició s’han viscut episodis tan surrealistes com el muntatge policial en l’incendi de la sala de festes Scala de Barcelona al 1978, els desallotjaments il·legals a diferents cases ocupades com la de Can Nyoki, a Barcelona, el 2001, o el muntatge policial contra Núria Pórtulas, que va ser tancada a la presó durant 4 mesos per després ser absolta de l’acusació de terrorisme anarquista, també al 2001, entre molts altres exemples.
Per altre banda, també és preocupant com gairebé tots els mitjans de comunicació han anat repetint la cançoneta cuinada per l’Audiència Nacional i els Mossos d’Esquadra sense intentar esbrinar el perquè de tot plegat, creant un alarmisme i una criminalització cap a l’anarquisme, que és el que cerca el poder amb aquesta operació.
Vivim en un país cada cop més lliberticida, repressiu i manipulat. El darrer ha estat aquesta operació, però fa uns dies va ser l’aprovació de la “Llei Mordassa”. I això no ho hem de tolerar.
 Milers de persones s'han manifestat  a Barcelona en rebuig a l'operació de l'Audiència Nacional espanyola i els mossos contra el moviment llibertari

 
 

Replantejaments a partir de la sentŔncia de Villa Cortina.

Alternativa | 16 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Cal dir que després de la sentència en referència a Villa Cortina hem demanat a l'equip de govern, a l'igual que el PSM i PSOE, una reunió de la Junta de Portaveus  per analitzar les implicacions de la sentència i saber que pot suposar econòmicament per l'Ajuntament. En aquest moment sembla que el més lògic seria aturar les inversions que es volien fer amb el canvi de pressupost i que es van aprovar per unanimitat al darrer ple extraordinari. des d'Alternativa a més a més hem demanat que al cas de Villa Cortina i al de l'habitatge del calvari s'haurien de depurar les responsabilitats dels tècnics i polítics que van participar a aquestes dues llicències. Entre altres coses el batle ha d'explicar com va firmar la llicència de Villa Cortina, quan era batle accidental en substitució del que era el batle (en Joan Cerdà Rull).

De moment la resposta del batle ha estat que els tècnics i juridics estan estudiant a fons la sentencia de Villa Cortina,  aixi com revisant l' expedient administratiu de la llicencia. A més a més s'ha traslladat al Consell i Govern la sentencia i es vol fer una reunió amb  els representants de la propietat per tal d'analitzar les soluciona possibles, posteriorment es realitzaria la Junta de Portaveus amb els tècnics.

Per altra part ara que s'està fent el procés de  la revisió i adaptació del Pla General d'Ordenació Urbana al Pla Territorial  cal que l'Ajuntament tingui en compte la doctrina assentada pels Tribunals respecte del valor medioambiental de Formentor (tant a la Sentència que va anul.lar l´adaptació del PGOU al POOT, com ara la de Villa  Cortina). En base a aquestes sentències consideram que cal una reducció de volumetria i ocupació del terreny a les construccions de Formentor.

Informació a TV URXELLA sobre al vot favorable d'Alternativa per Pollença en relació a les propostes de compres de diversos immobles de Pollença en el passat Ple extraordinari de desembre.

Omplir un buit. Els Oblidats

Alternativa | 15 Desembre, 2014 00:11 | facebook.com twitter.com

El passat divendres 12 de desembre el Grup d'Estudis Llibertaris Els Oblidats, en col·laboració amb Alternativa per Pollença, varen organitzar a la Biblioteca Municipal de Pollença una presentació dels últims llibres que el col·lectiu ha editat o col·laborat en la seva edició. Es tractava de Tras las barricadas de Barcelona i Dissidències. Història i cultura obrera a la Mallorca contemporània.

El Grup d'Estudis Llibertaris Els Oblidats va sorgir de la iniciativa d'un grup d'historiadors i investigadors de Mallorca «moguts pel buit que existia en la història del moviment obrer -i més concretament en l'anarquista- a les Illes Balears». Així, amb l'objectiu de promoure i donar a conèixer la història del moviment llibertari a les Balears, en els últims anys han fet feina reeditant textos que havien quedat en l'oblit i que ajuden a entendre la història i evolució del moviment àcrata, però també publicant investigacions pròpies i participant en conferències, taules rodones o debats.

Divendres, uns quants d'ells ens presentaren els dos llibres abans esmentats. El primer d'ells, Tras las barricadas de Barcelona és la traducció de Bakom Barcelonas barrikader, un llibre que va escriure Axel Österberg, periodista, escriptor i militant de les Joventuts Llibertàries Sueques, que es trobava per atzar a Barcelona el 19 de juliol del 36, i que per tant va ser testimoni d'excepció de la revolució llibertària a la ciutat. Aquesta edició ha estat una iniciativa conjunta de les editorials Calumnia i Edicions del moixet demagog-Södertext, amb el recolzament d' Els Oblidats.

L'altre, amb el títol de Dissidències agrupa en un llibre un conjunt de textos de Pere J. Garcia, Albert Herranz, Jorge Maíz, Dolors Marín i Catalina Martorell sobre la història dels homes i les dones que a Mallorca s'organitzaren i lluitaren per un futur millor. Històries recuperades de l'oblit, a més de textos que durant el XIX i XX foren escrits per militants mallorquins i que vol mostrar com n'és d'imposada la imatge que tenim d'una Mallorca estàtica, conservadora, catòlica, immòbil.

Al finalitzar l'acte, els companys d'Els Oblidats varen fer donació a la Biblioteca Municipal d'un exemplar de cada llibre, per tal que els pugueu llegir i consultar sempre que vulgueu. Us animam a fer-ho!

 

 

 


I had a dream

Alternativa | 14 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail  

 Idò si, tenguí un somni: que l'Horrorable acabava al pou de l'Ostracisme, allà on van els politicots que cauen en desgràcia.

 

 

SentŔncia Villa Cortina

Alternativa | 13 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

La sentència que anul·la la llicència de “Villa Cortina” confirma tot el que vam denunciar en solitari des d'Alternativa per Pollença respecte a aquesta construcció des de que es va concedir la llicència:

 Cortina a Formentor 1

 Cortina a Formentor 2

 Cortina a Formentor 3

 Legalitat formal  no real

Alternativa per Pollença vam ser a la passada legislatura l’únic partit que va denunciar en nombroses ocasions al ple i públicament les nombroses irregularitats de "Villa Cortina"  i la manca de voluntat política de fer complir la legalitat urbanística. Per desgràcia a pesar de la nostra insistència l’equip del govern del moment no va fer res

Des del principi es van succeir les irregularitats; un projecte de demolició presentat amb dos anys de retard, inici de les obres sense presentar el projecte d’execució, decret de paralització que va tardar 4 mesos en dictar-se i que no es va fer efectiu ... Es van cometre moltes irregularitats gràcies a la laxitud de l’Ajuntament que va facilitar que una obra que va estar fora de la legalitat la majoria del temps de la seva construcció s’acabés sense problemes. Una demostració de la manca de voluntat política part de l'Ajuntament d'evitar la degradació i destrucció paisatgística de la Península de Formentor com deixa en evidència sentència.

Per altra part és la segona ocasió en poc temps (la primera va ser l’esbucament de l’habitatge del Calvari), en que la Justícia deixa en evidència a l’Ajuntament a l’hora de donar certes llicències i que al primer cas ja ha tingut un alt cost per la totalitat dels ciutadans. A Alternativa consideram que s’ha d’analitzar i exigir les possibles responsabilitats dels tècnics i polítics implicats a aquestes llicències.

A l'enllaç podeu consultar la sentència, 54  pàgines on podeu llegir la història croinològica de totes les irregularitats comeses i que al final diu literalment:

"El Ayuntamiento de Pollensa procederá a restablecer la legalidad urbanística infringida mediante la demolición de lo construido y la reposición de los terrenos a su estado natural anterior  si es que las obras realizadas no fueren ahora legalizables o si es que la legalización no se interesa en el plazo legal correspondiente. "

 

 

 

 

TV URXELLA. Compres de patrimoni

Alternativa | 12 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Informació a TV URXELLA sobre al vot favorable d'Alternativa per Pollença en relació a les propostes de compres de diversos immobles de Pollença en el passat Ple extraordinari de desembre.

En breu sortirà el Punt per Punt del ple ordinari de novembre. Recordau que a TV URXELLA podeu trobar el Punt per Punt del ple ordinari d'octubre i un resum de l'acte de l'1 de maig amb la presentació de la nostra candidata, na Marina Llobera.

 

Recordau avui presentam dos darrers llibres amb participació del Grup d'Estudis Llibertaris els Oblidats a les 20h a Can Llobera (plaça Vella de Pollença).

 

I encara estau a temps d'apuntar-vos demà a les 9h. al monument, Pollença

Visita guiada amb experts i dinar al bosc.

Materials que heu de dur:
- Paner o cistella.
- Roba i calçat per trescar pel bosc.
- Plat, tassó, coberts, torcaboques, etc.

Més informació i inscripcions a: alternativaperpollenca@gmail.com

L’activitat és totalment gratuïta i oberta a tothom que tengui ganes de conèixer una mica més aquest món dels bolets.

Us esperam!

 
  
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb