URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Clientelisme

Alternativa | 05 Febrer, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple el PP&PI vam tenir que donar una vegada més, obligats per la llei, dació de comptes de tota una sèrie de pagaments irregulars als que no han complit la llei de contractació pública; falta de publicitat, no sol·licitar ofertes a tres empreses...

Aquest és un resum d'alguns punts d'aquesta dacio de comptes que només s'ens facilita en paper i que nosaltres consideram que s'hauria de penjar a la pàgina web de l'Ajuntament: 

- 5.643,89 euros d'hores extres faltes de justificació, sense seguir els procediments legals i sense respectar el conveni col·lectiu del personal laboral. Destaca la reiteración del regidor de l'àrea de serveis, en Martí Roca, en fer cas omís dels reiterats informes de Secretaria i Intervenció i utilitzar i pagar al notificador per fer feines per serveis de clavegueram.

- Més de 200.000 euros en factures on no s'ha seguit cap tipus de procediment contractual administratiu, de Comunitats de Béns (que no poden contractar amb les administracións públiques), conveni amb PRODIS dels serveis de jardineria i conserjeria (no és legal i com ja vam dir al seu moment cal cercar altres fórmules de conveni amb PRODIS). Destaquen també la factura de 11.495 euros d'equips de so i grups musicals de la Patrona sense que s'acrediten les raons tècniques o artístiques per la qual el contracte només es podia encomenar al Grup Trui Mallorca S.L. Unes factures en les que l'assessors tècnic de la Ràdio municipal fa d'intermediari per adquirir productes directament amb l'empresa subministradores.

- La campanya de publicitat del Festival, 20.390,44 euros; un contracte que es repeteix any darrera any eludint els requisits de publicitat i/o relatius al procediment d'adjudicació.

- Les obres que eren competència la Conselleria d'Educació i ha pagat l'Ajuntament. Visca les autopistes de l'educació del PP i la submissió del Pi:

- 5.904,13 euros de reparació façana Joan Mas.

A més a més l'equip de govern hauria d'haver sol·licitat oferta a tres empreses capacitades en les tres factures següents, atenent a la proximitat en el temps (octubre-novembre), ubicació de les feines realitzades i concepte de desepeses:

- Reparación Costa Llobera; dues factures de 2.157,58 euros i 4.626,16 euros i reparacions del Joan Mas.

Més greu encara és el cas dels treballs extra de paviment de part del pati del CP Port de Pollença; 12.414,16 euros. El contracte de pavimentació parcial del pati s'havia adjudicat per 24.567 euros i ara es paga una factura extra que supera ampliament el 10% del preu d'adjuciació del contracte alterant les condicions essencials del contracte incomplint la llei. El que es va adjudicat per 24.567 euros ha costat 36.981,16 euros.

Altre tema reiterat és la denúncia del pagament a la Banda de Música de Pollença de 17.500 euros corresponents als mesos d'agost a desembre (3500 euros al mes). Una vegada més Interventor i Secretària reiteren la necessitat de fer un conveni entre l'Ajuntament i la Banda. Igualment s'han de regularitzar l'assistència tècnica de la ràdio, radio teatre, tallers, teatre...

 Mereix la pena escoltar a Ràdio Pollença les explicacions que va donar al ple el regidor de l'àrea de serveis, en Martí Roca , que ens va recordar massa al que es deia a la passada legislatura i al que ha dit el jutjat batle de Lloseta a la seva defensa; " la llei no està bé i jo faig el millor pel poble". Com li vam dir no es pot voler ser batle incomplint la llei i la llei de contractació pública l'agradi o no. El compliment de la Llei garanteix que les diferents feines i subministraments es contractin de manera transparent i amb les mateixes oportunitats per tots els empresaris i autònoms del poble, el que fan PP&PI és diu part i quarts i clientelisme.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb