URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal un projecte més rigorós, participatiu i ajustat

Alternativa | 18 Febrer, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Des d'Alternativa per Pollença (A) hem registrat al·legacions demanant que no s’executi el projecte de primera línia del Port de Pollença presentat inicialment i que es faci un projecte que respecti el PGOU de 1990, amb un procés de participació ciutadana i amb un cost ajustat als canvis realitzats i resultats esperats.


A Alternativa per Pollença estam en desacord amb la forma en que PP&Pi i UMP han realitzat el projecte de reforma de la primera línia del Port de Pollença.

El projecte presentat no es tracta de la peatonització que s’havia previst al PGOU de 1990 per recuperar aquest indret, com a un passeig ran de mar. La segona i excessiva fase de circumval·lació es va fer per una peatonització, no per aquest projecte que ni tan sols es pot denominar semipeatonització ja que no elimina en cap lloc la circulació de la primera línia.

A més, consideram que aquest projecte hagués exigit un major procés de participació i decisió ciutadana. L'equip de govern només va fer una reunió amb els veïns i una reunió amb els grups de l'oposició, el juliol del 2013, per parlar més que del projecte, de l'estudi de mobilitat que sustentava el mateix. Després es va qüestionar aquest estudi per part d’UMP i l’equip de govern no va declarar clarament que una vegada fetes les obres es farà el que demana l'estudi: la ruptura dels sentits de circulació per afavorir la reducció del nombre de vehicles circulant en primera línia, a més de reduir la velocitat mitjana. Si no es compleix el pla de mobilitat consideram que la reforma perd sentit i que, per exemple, si s’estableix una circulació continuada no serà possible la circulació pacífica per garantir la seguretat de vianants i del ciclistes per un carril bici que només es delimita amb elements metàl·lics ancorats al paviment amb distintiu de bicicletes.

Per tot això hem presentat al·legacions perque no s’aprovi ni s’executi aquest projecte de reforma de la primera línia del Port de Pollença, per quan no s’ha realitzat amb un mínim de participació ciutadana, és contrari a l’ordenament urbanístic vigent, no està clar que es faci el pla de mobilitat, que teòricament fonamentava el pla de reforma, i el seu excessiu cost donat que simplement serà una reforma de la primera línia. El que hem demanat és que es faci un projecte que respecti el PGOU de 1990, amb un procés de participació ciutadana i amb un cost ajustat als canvis realitzats i resultats esperats.

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb