URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Mítings, nervis i imposició. Pressupost i plantilla

Alternativa | 26 Febrer, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Al ple de dijous vam demanar la retirada del pressupost i plantilla del 2015, un pressupost que s’ha fet sense cap tipus de consens i que no s’havia facilitat al personal laboral. Al ple es va notar ja l'ambient electoral sobre tot en els mítings i nervis de ,'equip de govern

El  PP amb majoria absoluta una vegada més va actuar des de la imposició i no des del consens, segons el PI no té majoria absoluta però la veritat que nosaltres no sabem diferenciar on acaba el PP i on comença el PI. Igual que ens resulta impossible veure que UMP sigui a l'oposició. I és que s'ha de reconèixer el mèrit del PP en aconseguir dos marques blanques a més de la pròpia.

Durant el debat el batle va perdre els nervis i va amenaçar al portaveu del nostre grup amb retirar-li la paraula. El batle es pensa que al ser qui dirigeix el ple pot fer qualsevol comentari i fer-nos un miting en tota regla però que nosaltres no li podem recordar que la seva imputació segon el codi ètic del PP en aquest moment significa que no podria ser el candidat del Partit Popular a la batlia.

Parlant ja concretament del pressupost, el Comitè d'Empresa es va assabentar mitjançant el nostre facebook (al de l'Ajuntament i a la seva pàgina web  prefereixen penjar propaganda que publicar l'ordre del dia del ple)  de que al ple es presentava l'aprovació del pressupost i plantilla de l'any 2015,  i el dia abans del ple van registrar una petició de retirada del punt ja que aquesta presentació incomplia  l'article 7.2 del Conveni Col·lectiu del personal laboral:  " El  Comitè rebrà un esborrany de la plantilla que es preten aprovar amb una antelació mínima de 15 dies abans de la seva elaboració ferma per elevar informes, exposar objeccions i aportar suggeriments abans de la seva aprovació." 

 El mateix dia del ple i en horari laboral l’equip de govern  va  enviar la plantilla al Comitè sense cap tipus de dada de les partides pressupostàries que afecten al personal com marca el conveni.  A més dels 15 dies d’antelació s'hauria d'haver enviat a mes de les plantilles,  la part econòmica de tots els sous, triennis, pressupost pel vestuari, salut laboral etc... i tot el que correspon als treballadors. Al ple el batle i el regidor de personal van defensar que aquests 15 dies  es referien a  l'aprovació definitiva, com podeu veure la redacció de l'article no s'especifica. El que ningú pot negar és que el normal seria que PP&PI donessin al personal la informació abans de l’aprovació inicial per fer els seu suggeriments.

Igualment PP i Pi no han cercat cap tipus de consens amb els grups de l’oposició, excepte amb els seus socis teòricament en l’oposició d’UMP (altre article parlarem de les seves aportacions) quan aquest pressupost en gran part serà gestionat per un nou equip de govern).

En referència al pressupost PP i PI van aprofitar per fer un míting del bé que l'havien fet, inclòs van parlar de l'herència rebuda quatre anys després...Per la nostra part els vam recordar tota una sèrie de mancances o irregularitats que indica l’informe d’intervenció que acompanyava el pressupost i plantilla:

En la plantilla de Personal s'incompleix la normativa i s’inclou com a remuneració de caràcter fix i periòdic un concepte de productivitat. El complement de productivitat no només significa incentivar a un funcionari per el desenvolupament de la seva feina sinó que exigeix que amb anterioritat es realitzi un pla de productivitat i es fixin els objectius a complir pel funcionari per meritar el dret a percebre-ho. Aquest era un dels objectius a realitzar pel regidor de recursos humans quan va justificar la seva dedicació exclusiva i no ha realitzat

 

Per altre part l'informe de l'interventor diu que l’Ajuntament actualment té 4 places de personal eventual (el que normalment es diuen càrrecs de confiança; un arquitecte, el cap de l'àrea de serveis, gerent d'EMSER i directora de la ràdio) el que incompleix la llei, encara que excepcionalment els pot tenir  fins el 30 de juny del 2015  quan obligatòriament haurà de comptar amb un màxim de 2 càrrecs de confiança

L'informe de l'interventor també senyala les irregularitats que existeixen en relació a la plantilla de personal d'EMSER: 2 persones contractades en situació irregular i diferències entre la plantilla orgànica i l'econòmica.

Si parlam de les partides pressupostàries al ple vam destacar una vegada més el tracte lamentable que es fa a la Cala Sant Vicenç, sense cap partida per fer millores a la mateixa. El batle es va excusar dient la important inversió que s'ha fet per rescatar la gestió de l'aigua. Ja és trist que un batle consideri que un servei bàsic com l'aigua potable pugui servir per justificar que no es faci res més a la Cal Sant Vicenç, però a més a més li vam recordar la seva responsabilitat, ja que al ple va parlar de l'herència rebuda, en que s'hagués arribat a la situació límit que ha fet rescatar la gestió de l'aigua, i és que encara que no l'agradi recordar-ho Tomeu Cifre ja va formar part de l'equip de govern al 2004-2007 i va ser batle el darrer any.

Per altra part vam reiterar les propostes que ja haviam fet al pressupost del 2014 i que es fonamentaven en partides aprovades i no executades al 2013, i en els acords del ple:Millores en el conveni de l'IES Clara Hammerl, millorar el catàleg de camins (recuperació de l’ús públic del camí del coll d’en Patró i resolució dels expedients d'investigació)redacció d'un projecte de creació de recorregut arqueològic, continuar amb les excavacions al Pedreret de Bóquer, compliment de la moció de la fumigació herbicidesconscienciació i contractació de mitjans tècnics i materials, especificar una partida pel compliment de la moció per promoure els productes locals i de proximitat,a mpliar la partida per a l'eliminació de barreres arquitectòniques, partida per l'obertura del CTO de la Gola, una partida per millorar infraestructures bàsiques de la Cala Sant Vicenç.

Finalment el pressupost i plantilla van ser aprovats amb els 10 vots a favor de PP, PI i UMP. 2 abstencions de PSOE i Esquerra i els nostres 2 vots en contra. Per suposat presentarem al·legacions.

A l'enllaç podeu consultar la documentació del pressupost. ///// Organismes autònoms

A l'enllaç podeu consultar la documentació de la plantilla. 

Participa a un projecte assembleari on tots som iguals, un projecte sòlid a mig i llarg termini no supeditat a les eleccions, un projecte que es fonamenta en les idees i les persones, municipalista, independent de les ordres i límits dels partits supramunicipals. Fer-nos arribar les teves idees per a una Pollença millor. 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb