URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

PACTES POSTELECTORALS

Alternativa | 30 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Transparència és més que una paraula són fets i els ciutadans abans de votar tenen dret a conèixer amb qui pactarà o no cada candidatura.

L'assemblea d'Alternativa per Pollença, després de debatre-ho hem elaborat un document que recull els acords a què hem arribat respecte els possibles pactes post electorals. En un exercici de transparència que consideram obligat cap als ciutadans volem fer públic aquest document per tal que tot l'electoral sàpiga quin és el posicionament d'Alternativa.

Partint de la idea que el nostre objectiu en política no és governar a qualsevol preu, sinó transformar la societat per fer-la justa, igualitària i lliure, ja deixam clar que no pactarem amb cap partit de dreta (això inclou PP, PI, UMP i Tots), perquè cap d'aquests pot garantir un mínim canvi que condueixi a la transformació social. Però també que no pactarem amb altres només per treure un determinat partit del govern. No ens basta l'etiqueta d'esquerres per pactar, i que a l'hora de la veritat se segueixi amb les velles formes de fer política.

Per tant, amb aquest document volem fer públics els requisits que creim imprescindibles per poder començar qualsevol negociació amb vistes a un possible pacte. Aquests requisits previs, són relatius a les formes, i són els següents:

1.- Assemblearisme:  Els regidors no poden actuar unilateralment. Els partits que conformen l'equip de govern faran una assemblea conjunta mensual, en què els regidors retran comptes de les seves actuacions i es prendran les decisions per les polítiques a desenvolupar.

2.- Austeritat: Cal donar exemple i creim que tres dedicacions exclusives són suficients. Aquestes s'han de repartir en funció de la millor gestió pels ciutadans i no d'interessos personals o partidistes. Els sous actuals són més que suficients i no s'han d'incrementar al llarg de la legislatura.

3.- Coordinació: Un equip de govern ha d'estar cohesionat i les actuacions han de respondre a un projecte d'acció municipal consensuat, oblidant els partidismes i no convertint les regidories en àrees estanques.

4-Transparència: En tots els casos i a tots els nivells: informació pública i difusió de tot allò relacionat amb l'activitat institucional (acords de ple, juntes de govern, convocatòries...), i molt especialment amb l'econòmica (auditories, publicació dels béns patrimonials i ingressos dels càrrecs públics...).

5- Participació ciutadana i democràcia directa: Canviar el reglament de participació ciutadana per fer possible òrgans i mecanismes que assegurin la democràcia directa.

Si aquestes condicions no es donen, no creiem que valgui la pena intentar negociar res, perquè estaria abocat al fracàs i en segons quines condicions estar a l'oposició pot ser més productiu i efectiu pel nostre objectiu estratègic que és transformar, i no només gestionar.

Si es donen, podríem començar les converses de cara a un possible pacte, en base a qüestions programàtiques i partint dels nostres eixos ideològics que són: la participació i democràcia directa, la igualtat i justícia social, la sostenibilitat i defensa del territori, l'economia social i el cooperativisme, i la defensa de la nostra identitat cultural.


Demà us esperam a  la Plaça dels Seglars a les 19:00h: Xerrades, ludoteca, barra solidària amb les encausades, sopar comunitari i música. Hem fet molta feina a l'Ajuntament i fem feina al carrer. T'esperam.

 

VINE A CONÈIXER LA NOSTRA CANDIDATURA FENT FEINA
 

 

 

Us esperam 1 de maig amb un programa molt complet

Alternativa | 29 Abril, 2015 00:02 | facebook.com twitter.com

 Divendres 1 de maig a la Plaça dels Seglars celebrarem el dia del treballador (amb un programa més que interessant) i podreu coneixer els nostres candidats no amb el típic parlament sinó fent feina entre altres coses amb una barra solidària amb les Encausades de la Conselleria. Tampoc hi haurà el típic refrigeri sinó un sopar comunitari, o sigui que si veniu s'agrairà que porteu menjar per compartir. Disposareu d'un servei de ludoteca pels nins petits.

A partir de les 19 podreu escoltar un bon grapat de bones intervencions i interessants intervencions:

- Turisme i precarietat laboral. Conduït per Ivan Murray i el testimoni de María González, Angelina Alfaro i Soledad Castro, cambreres de pisos.

- L’organització de les treballadores d’escoletes. A càrrec de membres de l’Assemblea 0-3.

- La classe treballadora avui. A càrrec d’Antònia Cerdà.

- La Crisi dels sindicats institucionalitzats i les alternatives. A càrrec de Rubén Chavarría de la COS-Mallorca

***Durant les xerrades hi haurà servei de ludoteca***

Després

20.30h Sopar comunitari. Soparem dels plats que duguem per compartir!

21h. Homenatge musical a Ovidi Montllor amb l’actuació de Joan Carles i Glòria: Ovidi Mon Cor

***Barra solidària amb les Encausades de la Conselleria***

Us recomanam aquest article d'Ernest Cañada a  la Directa: Cambrera de pis d'hotel, una feina cada dia amb més precarietat laboral

I aquest vídeo on Mª Luisa, Teresa y Loli ens expliquen la seva experiència en el departament de cambreres de pis en un hotel. Jornades sense descans, pressions, danys musculoesqueléticos, estrès, ansietat i, al final del camí, la externalización.

 
VINE A CONÈIXER LA NOSTRA CANDIDATURA FENT FEINA
 

 
 

Den˙ncia davant la Junta Electoral

Alternativa | 28 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Ahir matí vam presentar una denúncia davant la Junta Electoral pel que consideram una campanya electoral encoberta, amb l'agreujant de que la cap de premsa responsable està cobrant de l'Ajuntament sense haver seguit cap tipus de procediment contractual administratiu.

________________________________________________________

Alternativa per Pollença vam presentar ahir de matí una denúncia demanant que la Junta Electoral valori i prengui les mesures que consideri per tal de fer complir la Llei Electoral General, que segons el nostre punt de vista, està sent incomplida. Concretament, pensam que no s'està garantint el pluralisme polític i la igualtat i neutralitat informativa dels mitjans públics, així com la prohibició de no fer actes o presentacions que puguin ser usats com a propaganda encoberta.

Ja fa mesos, d'ençà que l'Ajuntament va contractar una cap de premsa, que ens venim queixant de l'ús partidista que s'ha estat fent tant del web municipal com del facebook, en què es publiquen de forma reiterada fotografies de l'equip de govern inaugurant instal·lacions, serveis o actes, i només s'enllacen notícies favorables a l'equip de govern.

Des de que es varen convocar les eleccions, aquesta dinàmica ha continuat, i les informacions i fotos d'actes en que només hi són presents l'equip de govern (i a què no han estat convidats els membres de l'oposició) en motiu de la Fira del Vi, la Diada de Sant Jordi o la Trobada de Bandes de Música, han continuat tenint un lloc ben destacat en els mitjans de comunicació municipals (web i facebook).

Per exemple, més enllà de la inauguració oficial de la Fira del Vi (a la qual sí que es convidà els membres de l'oposició) i de la que es publica una foto del batle i dos dels seus regidors, uns dies després es publica un seguiment exhaustiu de fins a 27 fotografies, en la majoria de les quals surt el Batle Tomeu Cifre (PP, i ara Tots per Pollença) i els regidors del govern Teresa Ferré (PI) i Martí Roca (PI), d'un dinar d'agraïment als cellers en què no es convidà a l'oposició i es feu un parlament i es lliuraren diplomes als participants.

També es publica tant al facebook com a la web municipal, una foto del batle Tomeu Cifre (PP, i ara Tots per Pollença), la regidora Marilen Capllonch (PI) i el regidor Martí Roca (PI), presentant els actes de la Diada de Sant Jordi; i una altre foto del batle Tomeu Cifre (PP, i ara Tots per Pollença), i el regidor Joan Ramon Mateu (PI), presentant la Trobada de Bandes de Música.

Però és que, si no fos suficient, encara ens sembla molt més greu que aquesta tasca l'estigui desenvolupant una persona, la cap de premsa, que no té cap tipus de lligam contractual amb l'Ajuntament.

Actualment, l'Ajuntament està pagant 1361,25 euros mensuals a la cap de premsa sense que s'hagi seguit cap preocediment contractual administratiu. Aquesta situació es dóna d'ençà del passat novembre, en què aquesta persona acabà el contracte que tenia amb l'Ajuntament, i la Intervenció i Secretaria ja ho han advertit en les dacions de compte presentades pel batle en els plens, sense que s'hagi corregit aquesta irregularitat. En aquest sentit, Alternativa vàrem registrar un document el passat 31 de març demanant el cessament de la prestació de serveis amb greu omissió de la legalitat administrativa i possible malversació de cabals públics, i un altre el passat 17 d'abril, demanant resposta per escrit, ja que no s'ha actuat en conseqüència. Aquests fets també han estat posats en coneixement de la Junta Electoral, per si considera necessari posar-ho en mans de la Fiscalia per si s'està malversant diners públics.

 

Primer pas per la reobertura del Centre de Turisme Ornitol˛gic de la Gola (resultat ple d'abril)

Alternativa | 27 Abril, 2015 19:50 | facebook.com twitter.com

Resultats del ple d'avui, tenim la setmana molt carregada i en poder valorarem els punts més importants del mateix. Estam satisfets de que s'hagi acceptat l'al·legació que vam presentar als pressuposts del 2014 i del 2015 per fer aquest conveni amb l'IBANAT per la reobertura del Centre de Tursime Ornitològic. Però dit això el conveni és prou millorable i cal fer un bon prec de condicions. Avui al ple els hem donat un bon grapa de idees (farem un article sobre el tema).

Al ple faltaven de forma justificada Margalida Capllonch (PI)  i Javier Barbas (PSOE. Durant el ple s'ha estropeat la megafonia i no s'ha pgut transmetre inteo

1.- Ratificació urgència de la sessió. Aprovada per unanimitat

2.- Aprovació, si procedeix, del conveni bilateral entre l’organisme autònom Prefectuta Central de Trànsit i l’Ajuntament de Pollença mitjançant el qual es formalitzarà l’adhesió al conveni específic de col·laboració subscrit entre l’organisme autònom Prefectura Central de Trànsit i la FEMP en matèria de seguretat vial Podeu consultar el conveni a l'enllaç

Aprovat per unanimitat

3.- Aprovació, si procedeix, del conveni de col·laboració entre l’IBANAT i l’Ajuntament de Pollença per a la gestió conjunta de les dependències situades a la Gola com espai divulgatiu i promocional, establint un punt d’informació d’ambdues parts signants, així com una relació d’actuacions de conservació i manteniment de la finca.

Podeu consultar el conveni a l'enllaç

 Aprovat per unanimitat

4.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit(Expedient núm. 2/2015/INT)

 Factures per valor de 125.502,99 euro, aquesta legislatura es segueixen mantenint contractacions i facturacions irregulars i s'han creat de noves. Els reconeixement extrajudicials haurien de ser per a situacions puntuals irregulars però és clar que a l'Ajuntament es fan de forma sistemàtica. 

Hem fet diverses preguntes i publicarem un article sobre el tema.

Aprovat amb 10 vots favor de PP&Tots i PI. 5 vots en contra; Alternativa, PSOE, PSOE, Esquerra i  una abstenció d' UMP 

 

Hem estat l'únic partit que ha registrat tota una sèrie de precs i preguntes. Les podeu consultar a l'enllaç. Publicarem les respostes a un proper article

 


 L'1 de maig celebrarem el dia del treballador (amb un programa més que interessant) i podreu coneixer els nostres candidats no amb el típic parlament sinó fent feina entre altres coses amb una barra solidària amb les Encausades de la Conselleria. Tampoc hi haurà el típic refrigeri sinó un sopar comunitari, o sigui que si veniu s'agrairà que porteu menjar per compartir.

 

 

 

EL PLA DE FUTURA GESTIË, M╔S QUE UN PROGRAMA ELECTORAL

Alternativa | 27 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

A la nostra pàgina web ja podeu consultar i descarregar el nostre Pla de Futura Gestió Municipal. Són 60 pàgines que anirem publicant per parts a aquest mateix bloc per facilitar la seva lectura.

Des de l'estiu del 2014 venim fent feina de forma oberta i participativa en el nostre Pla de Futura Gestió que publicam ara i que és més que un programa electoral. El Pla estructura les seves 60 pàgines al voltant de 4 eixos que defineixen el poble que volem: un poble democràtic, un poble just, un poble actiu i compromès, un poble sostenible.


Ja hem fet públic el nostre Pla de Futura Gestió que és més que un programa electoral ja que estableix allò que a Alternativa per Pollença ens agradaria que fossin les polítiques de govern municipal no només en els quatre anys d'una legislatura. El mateix reflecteix els principis ideològics del nostre partit: mostra la nostra aposta per una nova forma de democràcia, per una democràcia real on el poble es governi a si mateix; aposta per una economia al servei de les persones i no del gran capital; per una societat justa i igualitària on tothom tingui dret a una vida digna; defensa una societat i un poble protectors de la seva llengua i cultura i que defensen el seu entorn i el medi ambient.

Aquest Pla està estructurat al voltant de 4 eixos que defineixen el poble que volem: un poble democràtic, un poble just, un poble actiu i compromès, un poble sostenible. Dins cada un d'aquests hi trobareu apartats temàtics, amb els seus objectius estratègics i les seves propostes concretes. Aquest Pla de Futura Gestió ha estat elaborat de forma col·laborativa i ha estat aprovat en una Assemblea Oberta. El procés d’elaboració d’aquest document ha estat llarg i complex, ja que no ens agrada improvisar a darrera hora o fer les coses superficialment. Agafant com a base el Pla de Futura Gestió del 2011 (elaborat també de forma col·laborativa) des de l’estiu del 2014 vàrem designar companys amb experiència en cada una de les àrees que hi ha al programa perquè les coordinessin. Aquests companys han estat els responsables d’engegar un procés participatiu i d’establir contactes amb diferents col·lectius i persones expertes en els temes a tractar. Un cop fet el primer esborrany també vàrem realitzar un taller participatiu on totes les persones que varen participar varen establir les necessitats, mancances i millores que s’han de fer al municipi. Aquestes propostes foren incloses també al Pla de Futura Gestió. Finalment hem de dir que també hi són presents demandes i idees que moltes persones ens han fet arribar a través de mail, facebook o contactant personalment amb qualsevol de nosaltres. D’aquesta manera podríem dir que el programa no és nostre, sinó un poc de totes les persones que hi han participat. Al llarg d'aquest mes l'anirem publicant al nostre bloc Urxella.

Aquest Pla de Futura Gestió serà el full de ruta que guiarà les nostres accions durant els propers quatre anys. Un Pla fet per molts que ha de servir per a construir un poble per a tots i construït per tots, perquè l’alternativa som tots i no hi ha millor govern que el poble.

 


 

L'1 de maig entre altres podreu escoltar a Soledad Castro Medina, Maria Gonzalez Moral i Angelina Alfaro Fernandez, cambreres de pis, delegades sindicals d'UGT als seus hotels i dones valentes.

 

Cap de setmana intens i plens del dilluns

Alternativa | 26 Abril, 2015 00:25 | facebook.com twitter.com

A Alternativa per Pollença ens agrada demostrar la nostra forma de ser amb fets i no amb paraules. Hem estat l'únic partit, de vuit que tenen representació a l'Ajuntament, que tota la legislatura ha publicat les actes de les juntes de govern, tots els ordres dels dies del ple, votacions, resum de reunions,  els comptes del partit, les declaracions de béns dels regidors...No prometem una transparència a l'Ajuntament que no hàgim fet com partit.  

Demà dilluns ple extraordinari a les 11:45 hores

1.-  Sorteig dels membres de les Meses Electorals per a les Eleccions Municipals, Autonòmiques i als Consells insulars de dia 24 de maig de 2015

I després farem el ple d'abril de forma extraordinària i urgent.

1.- Ratificació urgència de la sessió. El batle va demanar canviar el ple ordinari de dijous que coincidia amb actes de la tercer trobada internacional d'hidros. Vam acceptar el canvi sempre que hagués la possibilitat de fer precs i preguntes que a un ple extraordinari urgent no es poden fer. 

2.- Aprovació, si procedeix, del conveni bilateral entre l’organisme autònom Prefectuta Central de Trànsit i l’Ajuntament de Pollença mitjançant el qual es formalitzarà l’adhesió al conveni específic de col·laboració subscrit entre l’organisme autònom Prefectura Central de Trànsit i la FEMP en matèria de seguretat vial

Podeu consultar el conveni a l'enllaç

 

3.- Aprovació, si procedeix, del conveni de col·laboració entre l’IBANAT i l’Ajuntament de Pollença per a la gestió conjunta de les dependències situades a la Gola com espai divulgatiu i promocional, establint un punt d’informació d’ambdues parts signants, així com una relació d’actuacions de conservació i manteniment de la finca.

Podeu consultar el conveni a l'enllaç

 És un dels punts que haviam demanat als plens i a les al·legcions al pressupost. L'Ajuntament posara 30.000 euros per reobrir el centre. No és la millor solució ni el millor conveni però pot ser el primer pas per fer un bon plec de condiciosn i recuperar tant la zona humida com el centre de turisme ornitològic.

4.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit(Expedient núm. 2/2015/INT)

 Factures per valor de 125.502,99 euro, aquesta legislatura es segueixen mantenint contractacions i facturacions irregulars i s'han creat de noves.

Hem estat l'únic partit que ha registrat tota una sèrie de precs i preguntes. Les podeu consultar a l'enllaç.

 


 Un cap de setmana molt intens de formació, intercanvi d'experiències i mobilització.

 

  Divendres na Marina Llobera i en Pepe García a  les Jornades Municipalistes de Sóller organitzades per el Col·lectiu AlbaÏna i les CUP a la taula rodona sobre Candidatures Alternatives i municipalistes amb regidors de la CUP de Vic, i candidats d' AMUN (Alternativa Municipalista d'Unitat Popular de Montcada)

 

 

 

  Dissabte a la marxa per l'educació.

 

 

 
 

 

Per un repartiment equitatiu

Alternativa | 25 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Aquests dies de precampanya electoral estam immersos en una “baralla” per mostrar a la gent que la opció que representen cada un dels partits és més bona que la dels altres, i que per això s’ha de votar a un o a l’altre.

Dilluns hi haurà una reunió a l’Ajuntament entre totes les candidatures que se presenten a les eleccions: Alternativa, PP, PI, UMP, Junts per Pollença, Gent per Pollença, Tots per Pollença. L’objectiu de la reunió no és altre que triar un criteri per tal de repartir el tems i els espais que cada organització tendrà per a la campanya.

La llei diu que els espais on fer els mítings s’han de triar en funció dels vots que se varen treure a les anteriors eleccions. També aquest és el criteri per tenir més o manco espai a la Ràdio Municipal o als taulons municipals a l’hora de penjar els cartells.

Des d’Alternativa trobam que això no és just ni és democràtic. La democràcia s’entén com a igualtat d’oportunitats i aquest repartiment desigual afavoreix a uns més que als altres.

Pensam que qualsevol partit que es consideri demòcrata hauria de rebutjar aquest sistema i cercar el consens entre tots per tal de repartir de forma equitativa els espais.

La nostra proposta és:

-que als panells electorals hi hagi un espai igual per les 7 candidatures.

-que a la ràdio s’apliqui el criteri de fa 4 anys i tots tinguem els mtinguem els mateixos minuts i mateixes franges horàries.

-que els espais on celebrar els mítings, si hi ha coincidències de dia i hora, es decideixin per sorteig o bé per consens.

Fer-ho d’una altre manera seria antidemocràtic i demostraria que els partits que no volen l’equitat juguen brut i miren més pels seus interessos que per la democràcia en sí.

I que consti que des d’Alternativa no sortim mal del repartiment legal, ja que som la tercera força de les set que es presenten a Pollença.

 Avui un dia per fer història pel nostre futur

Hem de protegit la badia

Alternativa | 24 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

A Alternativa denunciam que la realització dels projectes proposats pel Club Nàutic suposen l'incompliment de la moció aprovada pel ple el passat mes d'octubre per cercar solucions al tema dels fondejos a la Badia, que consideram que han de ser solucions globals i públiques.

________________________________________________

El passat mes d'octubre es va aprovar al ple la nostra moció per cercar solucions al tema dels fondejos a la Badia. Tots els partits vam votar a favor de la moció excepte el regidor d'UMP que es va abstenir, a la que s'aprovava convocar una reunió de la junta de portaveus amb representants de les administracions amb competències a la Badia (Ports, Costes i Ministeri de Defensa), per cercar solucions globals i alternatives als fondejos il·legals. Després de mig any aquesta reunió no no s'ha realitzat i ara es fan públics tota una sèrie de projectes del Club Nàutic del Port de Pollença que incompleixen l'acord adoptat pel ple.

El Club Nàutic del Port de Pollença ha anunciat els seus projectes de fer una ampliació per a 62 embarcacions d'entre 15 i 30 metres d'eslora, construint un dic de contenció fet de formigó davant l'escullera del port, a més de la instal·lació d'un pantalà flotant a Albercuix (acondicionar el mollet existent i allargar-lo, aquest estiu per 63 embarcacions) i la gestió d'un camp de 200 boies per a embarcacions d'entre 8 i 25 metres d'eslora. A Alternativa per Pollença ens oposam rotundament a aquesta ampliació del Port per molts motius: ecològics, d'impacte paisatgístic, i perquè lluny de solucionar el problema de la manca d'espai d'amarrament que tenen alguns pollencins (amb barques petites), en portarà d'altres associats com la major elitització de la zona, l'augment del volum de barques...

La motivació de la nostra moció aprovada era trobar solucions ecològiques i públiques a un problema de medi ambient i d'ocupació d'un espai públic com és la badia amb morts (més de 479 fondejos a l’estiu passat, sense control); i no construir més, deteriorant més el paisatge de la badia, i augmentar la pressió ambiental sobre la mateixa.

Ens oposam a solucions privatitzadores i destructores del paisatge que pensen més en el negoci que en el medi ambient o la defensa de l'espai públic i exigim a Ports que abans de donar qualsevol pas faci una reunió amb l'Ajuntament i al mateix Ajuntament l'exigim el compliment de la moció aprovada al ple i que faci passes per a la gestió directa d'un camp de boies ecològic i públic.

 


 
Demà divendres 24 i dissabte 25 d’abril participarem a les Jornades Municipalistes organtizades pel Col·lectiu Albaïna, juntament amb les Candidatures d’Unitat Popular (CUP). Aquestes jornades consistaran en una sèrie de xerrades sobre la necessitat de l’organització ciutadana i la lluita al carrer per forçar un canvi a les institucions. Això es farà explicant un seguit d’experiències i projectes d’altres pobles i ciutats, que són un referent a seguir per a la resta de municipis.
 
 

 

La feina d'Alternativa en xifres i 2. Precs i preguntes

Alternativa | 23 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Alternativa som el partit que més feina ha fet durant la tota la legislatura . Basta un simple cop d’ull a les dades de precs i preguntes realitzades a l'Ajuntament per esvair qualsevol dubte.

 Hem estat el partit que més ha fiscalitzat l’acció de govern i tornam a ser els primers en aquest apartat, també amb una gran diferència respecte al PSM, el segon partit que més precs i preguntes ha registrat. Així, a partir de les actes dels plens i el registre municipal dels partits que hem estat tota la legislatura a l’oposició, el recompte és el és el següent:

 A l'estadística faltarien els precs i preguntes del darrer ple; el PSM va presentar 13 i nosaltres 17. La resta de partits no van registrar cap pregunta.

 
Com sabeu ens podeu fer arribar precs i preguntes a aquest bloc, a alternativaperpollenca@gmail.com, el facebook o directament a l'asseblea que farem avui 

Com totes les nostres assemblees podeu venir i participar; tots els participants tenim veu i vot. 

Continuam avançant en el nostre full de ruta cap a les eleccions del 24 maig , sense precipitacions ni improvisacions. Aquest és la nostra manera de fer feina: sense pressa, però sense pausa; amb constància i amb decisions sòlides, consistents i preses per consens.

 Ja estam repartint un nou número d'Urxella valorant la legislatura. Si no us ha arribat el podeu veur i descarregar a l'enllaç .

https://drive.google.com/file/d/0ByyuniOKtSjTd0JkMG42N0ZKT1E/view?usp=sharing

 

La feina d'Alternativa en xifres 1. Mocions

Alternativa | 22 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

 Hi ha partits que  durant les eleccions prometen realitzar el que no han fet durant quatre anys, i que parlen ara de valors que tampoc els hem vist durant tota la legislatura. Si un tema ens distingueix d'altres partits és la nostra feina continuada i el nostre treball en équip.   

Com diu el nostre coordinador en Joan Cifre; sabem a quina societat vivim i som plenament conscient que la feina que hem feta no es tradueix plenament en vots, ja ens va passar a la passada legislatura. Però la satisfacció de ser el partit que més feina fa i de ser coherents amb els nostres valors no ens la lleva ningú, i serà la mateixa passi el que passi a les eleccions


Creiem que qualsevol persona que segueixi l’actualitat política del municipi sap que Alternativa som el partit que més feina ha fet durant la tota la legislatura, i els que realment hem exercit d’oposició a l’equip de govern. Però sempre pot ser que hi hagi algú que això no ho acaba de tenir molt clar. Basta un simple cop d’ull a les dades de mocions  presentades durant els darrers quatre anys per esvair qualsevol dubte.


Mocions

Quan parlam de les mocions hem de dir que n’hem presentades moltes de forma conjunta entre tots els grups de l’oposició. D’aquesta manera Alternativa, PSOE , PSM i Esquerra hem presentat al voltant d’unes 60 mocions conjuntes (moltes d’aquestes a proposta nostra), mentre que UMP només n’ha participat de 17.


Ara bé, si ens referim a les mocions presentades per un sol partit les estadístiques són molt clares i mostren que Alternativa hem presentat el doble de mocions que el segon partit que més n’ha presentades, el PSM. Aquestes són les estadístiques de mocions presentades per tots els partits de l’oposició durant la present legislatura:


Ja estam repartint un nou número d'Urxella valorant la legislatura. Si no us ha arribat el podeu veur i descarregar a l'enllaç .

https://drive.google.com/file/d/0ByyuniOKtSjTd0JkMG42N0ZKT1E/view?usp=sharing


Assemblea oberta d'abril

Alternativa | 21 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

 Dijous celebrarem l' assemblea  oberta d'abril a les 20:00 al Centre Cultural de Pollença.

Com totes les nostres assemblees podeu venir i participar; tots els participants tenim veu i vot. 

Continuam avançant en el nostre full de ruta cap a les eleccions del 24 maig , sense precipitacions ni improvisacions. Aquest és la nostra manera de fer feina: sense pressa, però sense pausa; amb constància i amb decisions sòlides, consistents i preses per consens.

Fa pràcticament un any  vàrem fer pública l'elecció  de na Marina Llobera  per encapçalar la llista. Al mes de  novembre de 2014, donàrem a conèixer qui la seguirien d'aprop i tancant així els cinc primers llocs: en Pere Josep Coll, n'Antònia Cerdà, na Tonina Amer i en Joan Cifre. Fa més d'un mes ja vam fer pública tota la llista electoral ("Una llista sorgida de l'assemblea i al servei del poble"). Amb la feina constant i seriosa dels darrers onze anys hem anat consolidant una assemblea forta i amb gent que ja acumula profitosa experiència a l'Ajuntament; però a més hem sabut anar incorporant i acostant nova militància i gent jove, que asseguren la renovació més que necessària en política.

Ara ja ens trobam  en la recta final per publicar el Pla de Futura Gestió Municipal i organitzar els actes de campanya electoral. I tot sense abandonar la feina al carrer; actes de l'1 de maig i la feina institucional

 
 

 

Villa Cortina, Natura Parc... precs.

Alternativa | 20 Abril, 2015 07:39 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

 Part dels precs que vam registrar al darrer ple i les respostes.Una diferència d'Alternativa per Pollença i altres candidatures és que per a nosaltres la campanya és un moment més de la nostra feina continuada que no aturam. No improvisam ni candidat, ni llistes, ni mètodes de feina. 

Solicitam que en el moment que els tècnics hagin fet els pertinents informes sobre la legalització de les obres sol·licitada pels propietaris de la denominada Villa Cortina es convoqui la Junta de Portaveus per informar dels mateixos.

Resposta del batle, Tomeu Cifre ( ja no sabem si dir del PP o Tots per Pollença); El dia abans del ple van tenir una reunió amb tècnics i assessors jurídics. Han fet un requeriment d'esmenes de deficiència i per veure les obres executades. Falta requerir-ho.

Com haveu pogut llegir en Tomeu Cifre no va contestar al nortre plec de fer una junta de portaveus per tractar un tema del que és reponsable directe al signar la llicència de Villa Cortina que afecta a la futura legislatura i del qual tots els partits hauriam de tenir la màxima informació. També és clar que aquestes darreres setmanes en Tomeu Cifre ha estat més centrat en la recerca d'avals i la formació de la seva candidatura que en la gestió de l'Ajuntament i això de fer una junta de portaveus des de que té majoria absoluta gràcies al PI és massa molèstia. Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

En referència a l'accident mortal succeït a l'Oris rally Clàssic, demanam a l'Ajuntament que s'informi i ens informe de la investigació oberta al mateix.

Resposta del batle, Tomeu Cifre (PP o Tots per Pollença); l'Ajuntament va autoritzar la prova i no va haver cap intervenció de la policia municipal.

Una vegada més en Tomeu Cifre no respon al nostre plec i va a la seva bolla. Hi ha testimonis de veïns que parlen d'errors en l'organització i el seu protocol a l'hora d'actuar a l'accident i ja que va succeir a Pollença l'Ajuntament hauria de preocupar-se més d'aquest tema.

Demanam que l'Ajuntament faci com el de Sòller i liquidi el seu acord amb Natura Parc.

Resposta de la regidora de medi ambient Maria Buades (PP o Tots per Pollença). A Sóller va ser un grup de particulars el que va demanar fer una canera al municipi. Es van trobar amb dificultat de que no havia cap instal·lació que compleix els requirements legals per complir. A Sóller és un conveni a Pollença és una adjudicació a la que només es van presentar Natura Parc el 4 d'abril 2013 per tres anys prorrograble un any més . Si recindim s'ha de pagar indemnització ja que segon la regidora compleixen tot.

Consideram que les associacions animalistes han demostrat que Natura Part no compleix el seu conveni ja que els animals es troben unes pèssimes condicions. Un dels nostres objectius la propera legislatura és rescindir l'adjudicació a Natura Parc i fer una canera municipal.

Demanam que s'acabi amb l'absurda limitació diària de 20 persones d'accés al camí de Ternelles. Un limitació que no té una lògica mediambiental en una finca amb una extensió de 1.270 hectàres, que pot acollir sense problemes un nombre major de persones sempre controlats evitant la massificació i ajornant excursions massives. La restricció que es posi ha de ser mediambiental fonamentada en criteris ecològics - científics no en interessos de la propietat.

Resposta del batle, Tomeu Cifre (PP o Tots per Pollença);és un acord de plenari al 2006 i es pot canviar per l'organisme corresponent.

Doncs això és clar que PP o Tots no canviaran aquest acord, ens agradaria saber que faran els altres partits que van arribar a aquell acord, PSOE, PSM i UMP. Nosaltres tenim clar que cal acabar amb la limitació diària de 20 persones i posar una restricció mediambiental fonamentada en criteris ecològics - científics no en interessos de la propietat.

Demanam que no utilitzen els nins als seus actes preelectorals i menys en actes tan hipòcrites com el del passat dilluns. Si l'equip de govern volia fer alguna cosa pel dia de l'arbre el que hauria d'haver fet aquesta legislatura es tenir cura dels 2000 arbres que ha deixat morir al parc periurbà de la zona humida de la Gola.

Resposta del batle, Tomeu Cifre (PP o Tots per Pollença); els arbres del parc periurbà de la Gola no són competència municipal. Els arbres es van plantar amb nocturnitat i alevositat pel govern. Respecte a l'acte del dia del arbre es fa cada any.

Aquest tema l'hem denunciat públicament; veure "Reforestació abandonada" i "Dia forestal. Estupor i vergonya aliena."

L'Ajuntament figura orgullosament al cartell de la repoblació de la Gola i amb un conveni amb el Consell i un mínim de feina podria haver mantingut la mateixa. Els polítics no pintaven res al dia de l'arbre i menys aquests polítics que havien demostrat i demostren una nul·la sensibilitat ecològica.  La utiltizació de nins en precampanya i campanya electoral ens sembla lamentable.

 


 

 

Demà repensem Mallorca

 

 

 

Galeano

Alternativa | 19 Abril, 2015 00:23 | facebook.com twitter.com

Eduardo Galeano ens ha deixat però ens resten les seves obres i el seu estil literari únic, inclassificable, un assembli de gèneres on es mescla novel·la, poesia, assaig...murals d'artesania.  Hi ha alguna forma més bella i descriptiva de parlar sobre el cop d'estat de Xile de 1973 que titular "Dents de coure sobri Xile" (Les venes obertes d'Amèrica Llatina).  Tots el que fem política hauriam d'aprendre de l'estil Galeano, canviar la nostra forma de comunicar, abandonar el llenguatge tècnic, hermètic, allunyat, el llenguatge polític dirigit a un públic de convençuts, un llenguatge mort que mecànicament repeteix, per a les mateixes oïdes, les mateixes frases fetes, els mateixos adjectius, les mateixes fórmules. Hem de recuperar el sentit veritable de les paraules ,  recuperar la capacitat de bellesa que cada paraula conté i el veritable nom de cada cosa, com deia el poeta Salvador Espriu, com diu el propi Galeano a un capítol de  que va afegir a les nombroses reedicions del seu llibre:

“Sé que va poder resultar sacríleg que aquest manual de divulgació parli d'economia política en l'estil d'una novel·la d'amor o de pirates. Però se'm fa costa amunt, ho confesso, llegir algunes obres valuoses de certs sociòlegs, politicòlegs, economistes o historiadors, que escriuen en codi. El llenguatge hermètic no sempre és el preu inevitable de la profunditat. Pot amagar simplement, en alguns casos, una incapacitat de comunicació elevada a la categoria de virtut intel·lectual. Sospito que l'avorriment serveix així, sovint, per beneir l'ordre establert: confirma que el coneixement és un privilegi de les elits ”.

Hauriam d'aprendre a dir més amb menys, com fa al seus llibres Galeano amb el seu estil de breus paràgrafs sorprenents i emocionants que arriben a qualsevol lector. Tenim que denunciar la realitat del capitalisme sense necessitat de llargues erudicions dirigides als ja convençuts.  Galeano deia que  la rebel·lia és un acte que prové de l'amor, de l'amor als altres que no són una amenaça sinó una promesa,  i de l'amor a les coses que valen la pena viure i fins a morir per elles. Per això resulta molt difícil definir la rebel·lia. Li succeeix com a l'amor, que ho matem quan li posem paraules per cridar-ho. L'amor és indefinible i de vegades fins a invisible; però existeix, clar que existeix. I la rebel·lia també existeix de mil maneres. Ens destrueix  el conformisme, l'acceptació de la realitat com una destinació i no com un desafiament que ens convida al canvi, a resistir, a revelar-nos, a imaginar en lloc de viure el futur com una penitència inevitable.

Hem d'aprendre de Galeano la seva honestedat, la seva absència de dogmatisme i la seva autocrítica. El mateix era el més crític amb la seva obra, li molestava que les seves opinions es pugessin convertir en dogmes petrificats i les seves opinions en una nova religió laica.

Però sobre tot hem d'aprendre de Galeano la seva lluita continuada contra el món al revés que premia als delinqüents que governen el planeta. Un món que castiga la honestedat i recompensa l'especulació i que ens tracta com productes comprats a un supermercat.

Gràcies Eduardo Galeano, continuarem lluitant i cercant la utopia per continuar caminant.

La seva obra al blog del viejo topo

 

 

 

 

1931, el futur laic

Alternativa | 18 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Article del nostre regidor Pepe García publicat al Diari Balears

Abril és el mes que triem a nombrosos municipis de Malllorca per recordar i celebrar el que la II República va tenir de ruptura amb l'ordre caciquil econòmic i social que imperava a Espanya abans de 1931. Un record i una celebració totalment vigents al segle XXI, perquè, encara que sembli mentid,a hi ha objectius i idees que es van plantejar en la II República i que encara avui dia no s'han arribat a aconseguir. Si la República va lluitar contra anys de Restauració borbònica, caciquisme i poder de l'església catòlica podem dir que les cosa no ha canviat tant com pensam en ocasions.

Un exemple clar del comentat i que m'ha vingut a la ment aquests dies de fastos catòlics és la real separació d'estat i religió. La II República en la seva constitució i en diferents lleis va intentar reduir l'àmbit de la religió a l'estrictament personal ,seguint el model de la República francesa. Alguns dels assoliments de la república que després van ser eliminats pel nacionalcatolicisme franquista es van recuperar en democràcia com el matrimoni civil, el divorci, la secularizaron els cementiris... Però altres aconseguits en 1931 , segueixen avui, vuitanta-quatre anys després, absents; retirada dels crucifixos dels espais públics, supressió del cos eclesiàstic de l'exèrcit, supressió dels subsidis oficials, nacionalització de part del patrimoni eclesiàstic, tancament dels centres d'ensenyament de l'Església... I encara que el tema del laïcisme no és un tema de dretes ni d'esquerres, resulta molt trist veure que, amb la història del nostre  país, partits que es diuen d'esquerres no tenen clar que les institucions públiques han de ser laiques i que la religió  i la seva simbologia ha de restar limitades als espais privats.

En un estat que es diu no confessional l'Església catòlica actua com un fort lobby que influeix en lleis com la de l'avortament o reformes educatives, i segueix estant molt present en l'àmbit institucional, malgrat la qual la secularització de la societat és molt més profunda que ho era en la II República i a pesar que la ciència i la raó han evolucionat enormement, superant supersticions i atavismes religiosos del passat. Però ni socialistes i molt menys populars han estat disposats a limitar el poder de la Conferència Episcopal, un poder que s'empara en el *Concordato franquista de 1953 i els Acords de l'Estat espanyol amb la Santa Seu de 1979.

En un estat teòricament no confessional com el nostre és normal veure alcaldes i càrrecs públics de dretes i esquerres participar de forma institucional en els actes religiosos catòlics, en nombrosos espais públics segueixen sent presentis símbols catòlics, continuam finançant amb els nostres impostos a la Conferència Episcopal (rebrà, en 2015, aproximadament uns 250 milions de euros ), i aquesta se segueix apropiant de patrimoni públic per vies il·legítimes i il·legals, amb el consentiment o la complicitat de l'Estat.

Ja m'agradaria veure en 2015 un esforç similar al que va realitzar la II República per aconseguir una escola pública i laica, tancant tots els centres d'ensenyament religiós en un moment que l'Església Catòlica pràcticament tenia el monopoli de l'educació. Per aconseguir-ho es va realitzar un immens esforç quan van governar les esquerres; augmentant el pressupost en educació de manera espectacular, creant escoles a un ritme de 4000 per any i formant a milers de mestres . Cap govern en l'actual democràcia ni d'esquerres ni de dretes s'ha plantejat aquest objectiu de forma seriosa. És més actualment amb la LOMQUE del PP la reculada en aquest tema ha estat evident. L'església catòlica té sota el seu control la major part dels centres d'ensenyament concertats del país i no acontenta amb això realitza una ofensiva ideològica en els desenvolupaments curriculars atorgant major pes i reconeixement curricular a la Religió, com a assignatura confessional, en tots els nivells de l'ensenyament i en detriment de matèries formatives de caràcter racional i universal (filosofia, ciències, valors cívics comuns...)

Per què cap govern s'ha plantejat el que es va plantejar en 1931 que és simplement una xarxa de centres educatius públics que aconsegueixi a tota la població? Perquè va ser el PSOE en 1985 qui amb la LODE va crear els centres concertats en la seva majoria en mans de l'Església Catòlica que trasllada al sistema educatiu un model social totalment antiquat i antidemocràtic en el qual cadascú rep una educació depenent de la classe social a la qual pertany. És clar que requeriria un gran esforç econòmic, però per ventura l'educació no és la millor inversió que pot realitzar un país? així ho van entendre en 1931 i no ho volen veure en 2015.

Quan commemorem la II República molts diuen que mirem al passat, però si es tracta de crear un estat laic lamentablement hem de dir que 1931 es troba en el futur. Ja és hora que aquest país se sacsegi la capa casposa de nacionalcatolicisme que ens va deixar la dictadura.


US ESPERAM L'1 DE MAIG

        PER CELEBRAR EL DIA INTERNACIONAL DELS TREBALLADORS

DemÓ dia d'acciˇ global per aturar el TTIP

Alternativa | 17 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va aprovar la moció que vam presentar conjuntament amb PSOE,PSM i Esquerra de declaració institucional contra el TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) i Pollença es troba entre els 26 municipis a Espanya que han aprovat mocions contra el TTIP (veure llistat).

Dins aquesta lluita 

Manifest "Campanya contra el TTIP"

Demà dissabte 18 d’abril: Dia d’Acció Global per aturar els Tractats de lliure comerç i inversions. Les Persones i el Planeta abans que el Capital

Volem donar a conèixer i manifestar-nos contra tot un seguit de tractats de lliure comerç que ara mateix s’estan negociant a esquenes de la ciutadania, i contra el silenci informatiu que els envolta, a més del TTIP (Transatlantic Trade and Investments Partnership), el CETA entre la Unió Europea i Canadà, que ja és troba en un procés més avançat; el TISA, un acord multilateral entre 50 països, sobre el comerç de serveis; i el TPP (Tractat Transpacífic), entre 12 països d’Amèrica, Àsia i Oceania. Tots junts suposarien un veritable “cop d’estat” a la governança global.


Al llarg de les darreres dècades, les empreses transnacionals i els governs han impulsat tractats de lliure comerç i d'inversions d'esquena a la ciutadania, vulnerant els nostres drets, el medi ambient i posant en perill la sostenibilitat de la vida. Al llarg de les darreres dècades, hem lluitat per la sobirania alimentària, pels nostres béns comuns, per la defensa dels nostres llocs de treball, els nostres territoris, les llibertats a internet, mentre exigíem democràcia. En el camí, hem crescut com a moviments, hem aconseguit que s’escoltin les nostres veus i hem aconseguit algunes victòries.  Ajuntant-nos podem aturar els acords que s'estan negociant i treballar per revertir els impactes nocius dels tractats que ja estan funcionant, i també podem impulsar alternatives fonamentades en la primacia dels drets humans per sobre dels privilegis de les grans empreses.

Per això, fem una crida a organitzacions, persones i aliances a participar a la jornada per organitzar accions descentralitzades a totes les ciutats, barris i pobles en la lluita contra aquest tipus de tractats que pretenen fer encara més efectiu el transvasament de riquesa cap a les elits. I ho fem en aquest 18 d’abril, coincidint pràcticament amb el dia de la lluita camperola (17 d'abril), conscients que la pagesia, el món rural i la sobirania alimentària, són un dels àmbits que es veurien més afectats per la imposició de les normes del lliure comerç a favor de les grans multinacionals agroalimentàries.

Al maig comença el període de ratificacions al Parlament Europeu, la mobilització, per tant, es fa molt imprescindible per exercir pressió ciutadana sobre les decisions de les institucions. Fer-ho amb la resta del món ens donarà més força.

 

 

Teixint Xarxa

Alternativa | 16 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Vivim temps en que la política es replanteja en claus no convencionals. Són molts els col·lectius que es posen en marxa o que agafen força des de posicions allunyades de la vella política de representació. L’objectiu comença a canviar: ja no es tracta d’assaltar el poder o d’arribar a les institucions, sinó de generar canvi en la societat. La consciència de que les institucions polítiques són un espai limitat que no permeten generar grans canvis ha arrelat. Així com també ha agafat força la vella idea municipalista de democràcia directe i autogestió per part del poble dels seus propis afers.
Des d’Alternativa per Pollença fa anys que vàrem apostar per intentar construir un nou municipi, amb altres valors, just, igualitari i lliure. És una tasca molt complexa i de llarga durada. En som conscients. Però és l’únic camí que veiem viable per arribar a bon port.
I estem molt i molt contents de veure que nous moviments sorgeixen arreu de Mallorca amb unes aspiracions idèntiques a les nostres. Cada cop estem menys sols en aquesta lluita. I ara cal teixir xarxes d’ajuda mútua i solidaritat amb aquests col·lectius per, entre tots, anar avançant cada dia una passa més.
Estem parlant del Col·lectiu Albaïna, que fa anys que fan una feina admirable a Sóller. O del Moviment Alcudienc, que porten una trajectòria més curta però plena d’èxits. Però també parlam de projectes com Alternativa per Artà, que es crea després d’anys de gran treball dels Verds d’aquell poble. O Gent per Sineu, que s’ha format fa uns mesos agrupant a diversos partits i persones independents de Sineu. I ara també ens trobam amb la molt bona notícia de la posada en marxa d’una CUP a Palma, fet que trobam imprescindible. A més, cada cop hi ha més moviments socials i col·lectius que treballan des de la base als seus pobles com l’Assemblea Popular de Porreres, Pinyol Vermell de sa Pobla, etc.
A tots ells els desitjam molta feina, valentia i ànims. La lluita per a la construcció de la unitat popular i el municipalisme de base radicalment democràtica no serà fàcil. Però amb feina constant i l’ajuda de tots anirem avançant.
 
 Els propers 24 i 25 d’abril participare a les Jornades Municipalistes organtizades pel Col·lectiu Albaïna, juntament amb les Candidatures d’Unitat Popular (CUP). Aquestes jornades consistaran en una sèrie de xerrades sobre la necessitat de l’organització ciutadana i la lluita al carrer per forçar un canvi a les institucions. Això es farà explicant un seguit d’experiències i projectes d’altres pobles i ciutats, que són un referent a seguir per a la resta de municipis.
 
 

Quatre anys de feina pel canvi

Alternativa | 15 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

 Ja estam repartint un nou número d'Urxella valorant la legislatura. Si no us ha arribat el podeu veur i descarregar a l'enllaç  o la imatge.

https://drive.google.com/file/d/0ByyuniOKtSjTd0JkMG42N0ZKT1E/view?usp=sharing

S’acosta el final de la legislatura i és el moment de passar comptes. I d’això tracta aquesta Urxella, que és un repàs a la feina que hem fet durant tota la legislatura, i evidentment tam­bé de les coses que han quedat pendents o no s’han fet com toca per culpa de la ineptitud, deixadesa o falta de voluntat de l’equip de govern, o més ben dit, dels equips de govern. Perquè aquesta ha estat la legislatura de la inestabilitat, dels canvis i la improvisació a l’ajuntament, fruit d’acords basats en conservar el poder o la cadira més que en programes de govern sòlids i coherents.

Una mostra d’això és que a dia d’avui ens trobam, al consistori i dins el govern municipal, un partit (el PI) que ni tan sols va presentar-se a les eleccions municipals. Es tracta d’una situació vertaderament surrealista.

Però Alternativa no hem format part del govern, ens ha tocat estar a l’oposició, i des de l’oposició hem representat els nos­tres votants, i no votants, com millor sabem, complint el que vam prometre i fent allò que ens caracteritza: Feina! Molta feina!

Fa quatre anys les eleccions ens van convertir en el tercer partit més votat i el primer d’esquerres. I a Alternativa hem assumit aquesta responsabilitat, liderant l’oposició, i consolidant-nos com el referent l’esquerra a Pollença.

A les pàgines següents veureu que els nostres regidors no han estat a l’ajuntament encalentint la cadira (alguns no poden dir el mateix). Hem estat els que més mocions i al·legacions hem presentat, i els que millor hem representat el que significa fer oposició.

Però la nostra feina no s’ha centrat només en exercir l’oposi­ció dins l’ajuntament. A Alternativa consideram que un partit d’esquerres ha d’estar present al carrer, amb la gent. El nostre partit és una eina més a disposició dels ciutadans per aconse­guir canviar aquest poble, un mitjà per articular la participació de tota la gent. En aquest sentit hem organitzat molts d’actes, hem posat la nostra assemblea a disposició de la gent i hem informat de tot el que succeïa, tot per aconseguir una ciutada­nia cada cop més activa, que cregui que el canvi és possible i en participi.

Han passat els temps de la vella política i els dels vells partits o coalicions electoralistes i verticals. Calen noves formes de fer política, i Alternativa n’és un exemple, formes participatives on la gent decideixi quin vol que sigui el seu poble i el seu futur. Necessitam partits coherents i honestos, que practiquin l’horitzontalitat i la radicalitat democràtica i impulsin un canvi a llarg termini, començant pel més proper, el poble. I això només s’aconsegueix fent molta feina, dia a dia i any rere any, i no fent promeses cada quatre anys.

Perquè nosaltres no feim feina per governar les institucions i aconseguir canviar el govern municipal, nosaltres feim feina per posar les institucions a disposició de la gent i aconseguir el nostre vertader objectiu: canviar el poble.

 
 

 

AlĚlegacions per protegir el patrimoni d'eu moll

Alternativa | 14 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Les eleccions no han aturat la nostra feina; avui a les 19:00 h us esperam a la plaça dels Seglars al homenatge als republicans i si parlam de feina institucional  hem presentat al·legacions  demanant que no es faci la modificació del Catàleg de Patrimoni aprovada al ple de febrer, a proposta del PP-PI i amb el suport d'UMP. A Alternativa demanam que es mantinguin al Catàleg els edificis situats a primera línia del Port de Pollença, tal com havia aprovat el ple en octubre de 2014 (No deixem els interessos d'uns pocs destrueixen el passats i hipotequin el futur)

La modificació del Catàleg de Patrimoni aprovada al ple de febrer es fonamenta exclusivament en un informe de l'arquitecte municipal en Rafel Balaguer, elaborat el 5 de novembre de 2014, una vegada que ja s'havien resolt les al·legacions. Al citat informe l'arquitecte indicava que amb la catolagació d'una sèrie d'edificis situats a primera línia del Port Pollença, al Passeig Colom i Voramar, com Can Qués, Can Morató, Can Mena, Ca l'Adroguer i Can Tugores, podien generar una limitació singular d'aprofitament susceptible de ser objecte d'indemnització a favor dels propietaris afectats (prèvia l'oportuna tramitació de la sol·licitud de responsabilitat patrimonial).

Hem de remarcar la nostra nul·la confiança en la feina objectiva de l'arquitecte municipal, en Rafael Balaguer i que al seu informe utilitza una sentència que no és l'única existent en aquest tema. L'edificabilitat que atorgava el Pla General, una vegada exhaurit el termini de vuit anys per desenvolupar-lo, no es pot al·legar com un dret adquirit si no hi ha llicències concedides en vigor, i aquest no és el cas. A més, no ens consta que s'hagi seguit el mateix criteri que s'ha seguit amb els esmentats edificis de primera línia del Port de Pollença a tots els que es trobin en una situació similar al catàleg.

La modificació aprovada incompleix les deficiències denunciades per part dels serveis tècnics del departament de Patrimoni del Consell que a l'aprovació del catàleg a la passada legislatura deien: "s'haurà de revisar també l'arquitectura turística i hotelera. A tall d'exemple alguns dels elements que s'haurien de tenir en compte per a la seva inclusió en el catàleg són els situats al Passeig de Colom i Passeig de Voramar del Port de Pollença on encara resten exemples d'arquitectura de segona residència en primera línia de mar, totes elles mostres significatives de l'arquitectura regionalista..."

Igualment la modificació incompleix l'acord de ple d'octubre del 2011, al qual  l'Ajuntament es va comprometre a utilitzar tots els recursos legals possibles per evitar la pèrdua dels immobles del Passeig Voramar-Colón-Hernán Cortés.

La protecció d'edificis amb valor patrimonial és una obligació marcada per la Llei de Patrimoni 12/1998 cap als ajuntaments i cal protegir-los. S'ha de mantenir al Catàleg de Patrimoni els edificis situats a primera línia del Port Pollença: Can Qués Can Morató,  Can Mena, Ca l'Adroguer i Can Tugores. No deixem quel patrimoni sigui un record.

 

Abril de Rep˙blica XII

Alternativa | 13 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

 Us esperam dimarts a les 19:00 a la Plaça dels Seglars a l'acte en homenatge als republicans morts, desapareguts o víctimes del franquisme. En homenatge a totes les persones que han patit la desinformació i desmemòria. Per totes aquelles que han lluitat per la llibertats.

 

 

A continmuació el manifest de  l'Associació Memòria  de Mallorca que conjuntament amb el PSM i nosaltres organitza aquest acte:

"Amb l’excusa de la crisi, amb la mentida d’assegurar un present millor per a tothom, s’han retallat com mai abans els drets ciutadans. La crisi, provocada per les elits econòmiques, ha servit per canviar el model de societat, per intentar transformar els ciutadans i ciutadanes lliures en esclaus al servei del capital, al servei dels mateixos que provocaren la caiguda del sistema econòmic, i a més, se n’han aprofitat gràcies als seus còmplices a les institucions.

Anys enrere, el 36, quan veren que no obtenien democràticament el poder i que el poble els guanyava pacíficament a les urnes, l’aconqueriren amb la força de les armes, de la por i dels crims. Els polítics de la dreta s’omplen la boca de dir que tot ho fan per a què la gent elegeixi en llibertat, per a què poguem viure en llibertat. Però si no anam vius, perdrem la poca que tenim. Ens la deixen prestada i de la mateixa manera que la tenim ens la poden prendre. És una clara amenaça.

Ara és el moment en què ens hem de plantar ferms en l’espai que ens pertany ocupar i que, amb la nostra lluita pacífica hem aconquerit,i hem de dir, JA N’HI HA PROU! No volem mai més aquests polítics de dretes! No volem mai més aquest deteriorament de la democràcia! És el moment d’exigir als partits d’esquerres coratge per fer front al futur immediat.

- Exigim què la sanitat torni ser pública i estigui a l’abast de qualsevol persona.

-  Exigim què es recuperin els drets socials perduts.

-  Exigim què la gent pugui manifestar-se lliurement pelcarrer, sense lleis que li impedeixin expressar -se . - Exigim què ningútengui el risc de perdre casa seva

- Exigim què el capital estigui al servei del poble i no a l’enrevés

-  Exigim un futur en què l’església ocupi el lloc que li pertoca dins la societat, i que demani públicament perdó pel seu suport al franquisme i pels seus crims

- Exigim una educació en català, lliure, laica, pública i gratuïta

-  Exigim uns partits polítics compromesos, honests i sense corrupció

-  Exigim uns governants compromesos amb els drets de les víctimes del feixisme, querecuperi els cossos del desapareguts, que retorni el patrimoni robat als seus legítims propietaris, que anul·li els judicis franquistes. Que possibilitin que la justícia actuï contra els criminals del franquismeque encara són vius i que aquests responguin davant la justícia.

Aquest és el millor homenatge que podem fer a totes les persones que ens precediren en la lluita per una vertadera democràcia: la República.

Visca la Justícia! Visca la Llibertat! Visca la República!"

 


 

 

Necessitam mÚs transparŔncia i lluita contra la crisi (Junta de Govern 18 de novembre)

Alternativa | 12 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Avui resumim l'acta de la  Junta de Govern del 18 de novembre. És lamentable que l'Ajuntament i els partits que hi ha a la Junta de Govern; PP i ara "Tots per Pollença", PI i UMP no publiquen absolutament res de les Juntes , on entre altres coses els ciutadans poden trobar una relació de factures per comprovar com es gasten els seus doblers.

Cal un canvi, necessitam un Ajuntament transparent i uns polítics que utilitzen les xarxes per informar tota la legislatura no només cada quatre anys.

A la nostra pàgina web trobareu les actes de les Juntes. A més de factures, ajudes, sancions... A aquest Junta es van tractar aquests temes:

- A  aquesta junta es van aprovar nombroses ajudes econòmiques de l’àrea de Serveis Socials per a lloguers i despeseses. Un total de 23.977,98 euros. Una demostració de com afecta la crisi a Pollença i del necessària que és una comissió anticrisi que funcioni. A més a més es va aprovar el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Família i Serveis Socials i l’Ajuntament de Pollença per dur a terme el projecte “Ajuda Aliments” en el marc del crèdit estatal assignat, per mitjà de la resolució de 31 de juliol de 2014 de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat  a la CAIB i destinat al programa social per a la lluita contra la pobresa infantil

- Dació de compte de la resolució de Batlia d’adjudicació del contracte administratiu del servei d’activitats esportives aquàtiques i socorrisme a les piscines coberta i descoberta al licitador que ha obtingut la major puntuació, FONAESPORT SL,, per un import de 47.900 -€ més 10.059- € d’IVA, tot el qual fa un import de 57.959-€ en concepte de socorrisme a les dues piscines, i un import de 33.200-€, més 6.972-€ d’IVA, tot el qual fa un import total de 40.172-€, en concepte de monitoratge d’activitats, i un import de 16.600-€, més 3.486-€ d’IVA, tot el qual fa un total de 20.086-€, en concepte de coordinació i cost d’assegurança, tot el qual fa un cost total de 97.700- €, més 203517-€ d’IVA i un total de 118.217-€, corresponent a un any de contracte

- Dació de compte de la resolució de Batlia d’aprovació de l’Addenda al conveni de col·laboració entre l’Administració de la CAIB i l’Ajuntament de Pollença per a la millora de la seguretat pública Renovació del conveni que es va signar per primera vegada el 22 de desembre de 2008 entre la Conselleria d’Interior i l’Ajuntament en matèria de seguretat pública, i en concret en l’execució de les inversions previstes en el Pla de Coordinació de Policies Locals (PLACOPOL) en el desenvolupament del programa d’estudi de la implantació de la figura del “policia tutor” pels Cossos de la Policia Local en l’àmbit dels centres educatius de les Illes Balears.

- Aprovació, del conveni intermunicipal “TARGETA CIUTADANA” entre l’Ajuntament de Palma - l’EMT Palma i l’Ajuntament de Pollença per subvencionar el transport urbà col·lectiu de viatgers que presta l’EMT a Palma, respecte dels veïns de Pollença amb les mateixes condicions que l’Ajuntament de Palma té establertes per als seus residents.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb