URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tots per Tomeu

Alternativa | 31 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Ahir la premsa ens informava que la majoria de batles del Partit Popular de la Part Forana reunits el divendres en un dinar a Felanitx volen que Bauzá se’n vagi ja. Ens hagués agradat veure  aquesta "valentia" durant el conflicte del TIL, sobre tot quan es va fer l'assemblea de batles i només la batlessa d'Alcúdia va votar contra el TIL. Ara és fàcil, arbre a terra, tothom li fa guerra.

Respecte a la presència d'en Tomeu Cifre al dinar per a nosaltres no és cap sorpresa, ja vam dir durant les eleccions que a Pollença es presentava el Real PP i l'Athletic PP.

  A tots ens sorprenia la passivitat d'en Tomeu Cifre aquests dies, on els partits ens estam reunint per arribar a acords i constituir el nou ajuntament. Fins i tot UMP deia que "Tots per Pollença" semblava estar assegut a l'ombra esperant, i es demanaven que esparaven... Ara ja sabem que a pesar del que deia la propaganda electoral  de Tomeu Cifre de que "Tots per Pollença" neixia per fer feina exclusivament per Pollença sense lligams partidistes... Tots aquests dies en Tomeu Cifre ha estat més preocupat pel PP que per la governabilitat de Pollença

  El que no sabem és que pensaran els que es van creure el seu discurs de que "Tots per Pollença" no era el PP i van anar a la seva llista o el van votar. Ara més d'un ha descobert que s'ha presentat, ha fet feina o ha votat a Tots per Tomeu i que aquests mai ha deixat el PP.

 Fotografia i notícia de l'Ara Balears

 

Bye, bye Bauzß

Alternativa | 30 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuixos originals del nostre amic en Miquel Trias. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail 

"En arribar la fase orgàsmica de les ereccions astronòmiques i munisipardals, l'Horrorable embullòs parteix tira tira com un llamp cap a sa victòria final damunt son vehicle Urnamòbil, guiat pel sentinella d'Occident. "

 

 

 

 

Lĺestaca encara no ha tombat

Alternativa | 29 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

 Recordau, avui a les 20.30 Assemblea al Centre Cultural de Pollença

Avui article d'en Pepe García publicat al Diari Balears

Molta de gent ha estirat fort per tombar el govern Bauzá, des de moviments socials com des de partits polítics i sense dubte ha estat el moviment sorgit de l’Assemblea de Docents el que amb més força ha estirat i ha lluitat, i les formes, la valentia i el sacrifici de l’Assemblea de Docents haurien de ser el model a seguir pel nou govern.

Els partits que formin el nou govern no han d’oblidar que una part important del vot d’ahir va ser un vot pràctic per acabar amb el pitjor Govern que han patit aquestes illes, i això que hem tingut uns quants de dolents i no han de caure en els mateixos errors del passat, han de governar amb valentia i determinació, perquè l’estaca, encara que el sembli, no ha tombat. No oblidem que el PP a pesar d'haver tingut el pitjor resultat de la seva història a les Balears ha guanyat les eleccions. El nou govern no ha de legitimar o gestionar-ne les misèries que ens ha deixat en Bauzá

Durant la campanya persones vinculades a moviments socials i polítics de tipus rupturista de Mallorca vam demanar al nou govern tota una sèrie de punts de pur sentit comú: La supressió del TIL, l’aturada dels desnonaments, la derogació de totes les lleis negatives per al territori ... I sobretot que mostri que aquest és un canvi de veritat deixant de fer concessions al lobby hoteler. Cal iniciar la transició cap a una economia que abandoni «el monocultiu turístic» que ha tingut unes conseqüències desastroses pel medi ambient, pel teixit productiu, i per la societat. Un model econòmic que a més a més és evident que a mig i llarg termini no és viable.

Els partits que formin el nou govern tampoc han d’oblidar que ha estat el moviment popular organitzat qui ha ajudat a tombar a en Bauzá i per això, és de justícia exigir un reconeixement institucional i instar a l’indult de totes les activistes represaliades.

I per seguir sent somniador voldria veure un canvi de formes al nou govern balear un canvi de formes. I tenen un model ben clar a seguir que és l’Assemblea de docents. Si pensen que es pot fer un nou pacte de govern fonamentat en les quotes, l’oportunisme i les jerarquies tornaran a fracassar. El nou pacte de govern no ha de ser de nou un pacte de regnes de taifes on l'única coordinació siguin les executives dels partits. El nou pacte de govern s’ha de fonamentar en la unitat, l’horitzontalitat, l’amplada de mires més enfora dels interessos partidistes, la humilitat i l’assemblearisme.

Estic molt feliç per la derrota d’en Bauzá però sóc pessimista en referència a la majoria de canvis que he plantejat. Per això, com dèiem abans de les eleccions, si volem garantir un futur millor i tombar definitivament l’estaca hem de continuar enfortint la lluita popular al carrer. Hem de seguir amb el procés de cooperació i organització que vam iniciar amb la Primera Trobada d’Unitat Popular de Mallorca. Només la mobilització popular garanteix aturar el desordre d’un sistema que posa els beneficis econòmics per davant de les persones i avançar cap a la plena sobirania de la nostra terra i de la gent que hi viu.

No obstant vull oblidar durant uns dies el meu pessimisme i gaudir de la derrota del Partit Popular, perquè com diu Arundhati Roy«cap objectiu és massa petit, cap victòria massa insignificant» i si volem continuar a la lluita, hem de gaudir de cada una de les nostres victòries i celebrar-ho amb alegria, perquè si continuam estirant segur que tomba.

Campanya  " quimana a les Illes són els hotelers i no els polítics." (més cartells a Ara Balears)

 

 

 

 

Divendres assemblea oberta

Alternativa | 28 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Aquest divendres fem la nostra assemblea al Centre Cultural de Pollença a les 20:30 h. Si voleu venir, posau-vos en contacte amb nosaltres via facebook o email (alternativaperpollenca@gmail.com), o contactant directament amb qualsevol membre de l’assemblea.

Després de les eleccions, i amb dos regidors nous, començam un nou cicle. El resultat electoral ha significat la consolidació del nostre projecte i ens ha donat molta força per continuar fent feina per transformar les coses. Us convidam a participar activament pel canvi. Per a nosaltres no són suficients els vostres vots, volem les vostres idees i les vostres mans. Volem ciutadans actius, no votants que dormiten durant quatre anys.

Ordre del dia:

1. Valoració resultats
2. Resum reunió amb Junts
3. Pactes i investidura batle

4. Data per convocar un nou congrés

5. Altres

Reuniˇ amb Junts Avanšam

Alternativa | 27 Maig, 2015 00:00 | facebook.com twitter.com

Avui capvespre ens hem reunit amb Junts Avançam, a petició seva i hem fet una primera presa de contacte. Hem valorat conjuntament el resultat de les eleccions i hem constatat la comuna voluntat, per altra banda òbvia, de canviar les formes de governar clientelars i caciquils de l'actual govern. És més que evident que en Tomeu Cifre no tendrà el nostre suport per ser batle, ni cap dels partits que vàrem excloure en el nostre document de pactes postelectorals que vàrem publicar abans de començar la campanya.

Ara bé, també hem de recordar que la representació que ha obtingut Alternativa no és suficient per conformar cap majoria. Per això, ens mantenim a l'espera de veure com avancen les negociacions de Junts amb altres forces i de celebrar una assemblea d'Alternativa per debatre les possibilitats existents d'aconseguir el canvi de govern, en formes i en fons, que necessita el poble.  

GrÓcies

Alternativa | 26 Maig, 2015 00:08 | facebook.com twitter.com

Per començar volem fer un agraïment a les 880 persones que han dipositat la seva confiança amb nosaltres i ens han votat. Consideram que són un bons resultats: amb 58 vots més que fa quatre anys, hem passat d'un  12,24% dels vots a un 12,8% i hem mantingut la nostra representació institucional amb els dos regidors. Continuam sent la tercera força política del municipi. I estam satisfets, sobre tot per què pensam que aquestes eleccions han significat la consolidació del nostre projecte polític. Molta gent identificava Alternativa per Pollença amb el que ha estat la cara visible del projecte tots aquests anys, en Pepe García, i aquestes eleccions han demostrat que Alternativa per Pollença és ja un projecte assembleari consolidat i que, malgrat el canvi de candidats i de tenir en competència a Junts Avançam, una candidatura molt mediàtica amb tres partits i independents, hem aconseguit inclòs augmentar el nombre de vots. 

Tant els que seran els nostres dos regidors, na Marina Llobera i en Pere Josep Coll, com la resta de l'assemblea estam molt il·lusionats amb la nova etapa que s'obri per endavant i amb moltes ganes de fer feina per aconseguir canviar les dinàmiques del poble i de la política municipal. Ja sabeu que tots aquells que us sentiu interpel·lats pel nostre discurs i per la nostra praxi, estau convidats a participar i aportar el vostre granet d'arena.

Finalment volíem agrair la feina i la implicació a tots aquells que d'una forma directa ens han ajudat en la campanya i hi han col·laborat amb el seu temps, les seves idees, les seves mans o el seu art. Gràcies de cor!

Demà tindrem el primer contacte amb la candidatura de Junts Avançam. A Alternativa ja vam publicar el nostre document de pactes postelectorals abans de les eleccions.

 Info Ara Balears.

 

 

 

 

Nit electoral 2015

Alternativa | 24 Maig, 2015 08:27 | facebook.com twitter.com

 

 GRÀCIES !!!

 

 

 

Resultat provisional de les ELECCIONS LOCALS 2015 a Pollença amb el 100% escrutat.


 

A partir de les 20:00h amb el tancament dels col·legis electorals us anirem informant a aquest bloc, facebook i twiter dels resultats a cada taula del municipi. També anirem indicant en directe i minut a minut el nombre provisional de regidors de cada partit segons la llei d'hont.

A la nit celebrarem els resultats a Can Manolo, c/ Bou 5 (Pollença).

També Ràdio Pollença emetrà un Programa Especial en directe per fer el seguiment de la Nit Electoral, a partir de les 20h,  amb recomptes de vots a temps real, estadístiques, convidats, tertúlies, entrevistes als candidats més votats, etc.

Ho podeu seguir al 107.9FM i a www.radiopollença.net.

Al 2011  aquests van ser els resultats a Pollença:

 

Eleccions on-line

Informaciˇ sobre la den˙ncia de TOTS contra la nostra candidatura.

Alternativa | 23 Maig, 2015 20:18 | facebook.com twitter.com

Encara estam astorats de la segona denúncia de «TOTS per Pollença» contra la nostra candidatura. Si la primera denúncia, ja rebutjada, va ser surrealista (una candidatura recentment creada com TOTS, que denuncia el lema de la nostra candidatura que era anterior a l'aparició del seu partit), aquesta encara ho és més. Us contarem una mica de que va el tema:

Dijous passat, al ple, hi havia una dació de comptes de les resolucions de batlia anòmales i irregulars, i amb objeccions per part d'intervenció. Aquestes dacions són documents de moltes pàgines i no ens les envien per correu, sinó que les hem d'anar a cercar a l'Ajuntament.

Quan al ple es va arribar al punt de la dació de comptes, ens va sorprendre que la resta de partits de l'oposició no diguessin res: ni UMP, ni PSOE, ni Esquerra (el regidor de MÉS no hi era). En les 99 pàgines del document hi havia moltes resolucions anòmales, i nosaltres vàrem fer un bon grapat de preguntes sobre elles i, entre altres, vam demanar per les dues que després vam seleccionar per enviar la nota de premsa d'ahir que avui ha publicat el Diario de Mallorca:

- El perdó per part del batle de la plusvàlua del Cinema Capitol (ha perdonat més de 18.000€ als propietaris, sense cap contracte ni acord, tot i que si existís també seria il·legal segons l'interventor).
- Les irregularitats en publicitat (es va contractar a una empresa i també es va pagar a la cap de premsa per fer la mateixa feina: intermediaris per contractar la public
itat de la Fira).

Avui, com fem sempre, hem penjat les notícies aparegudes al Diario de Mallorca amb un breu comentari al nostre facebook i bloc, resaltant que hem fet feina fins el darrer dia... i tot d'una ja hem vist comentaris d'un troll, suposam que de TOTS, tant al nostre facebook com al blog dient que intentavam influir en el vot el dia de reflexió. Després, a mig matí, es veu que s'han decidit a posar-nos la següent denúncia davant la Junta Electoral:

"Vist que el grup ALTERNATIVA per Pollença està publicant al ser portal de Facebook i al seu blog, notícies i comentaris partidistes que poden interferir en el bon desenvolupament democràtic de les eleccions municipals de día 24 de Maig.

Vist que els que ho publiquen són persones que concorren a les eleccions a la llista d’Alternativa.

SOL.LICITA

A aquesta Junta Electoral de Zona d’Inca que ordenin al grup Alternativa per Pollença la retirada inmediata de les notícies i comentaris del seu blog i Facebook. (Enllaços adjunts).

http://alternativa.balearweb.net

http://alternativaperpollenca.com"

Bé com podeu veure la denúncia és molt genèrica i prou barroera. No cita ni articles de la llei electoral que suposadament incomplim, ni diu exactament quines notícies i comentaris són els que consideren que interfereixen... Per acabar parlen de facebook i blog però donen els enllaços del blog i pàgina web. Tenim 24 hores per presentar al·legacions, cosa que farem i pensam que, com al primer cas, la denúncia serà arxivada. Com diu l'article 53 de la llei electoral, que TOTS sembla desconèixer, el que no es pot fer és repartir propaganda ni demanar directament el vot. No hem trobat cap article que prohibeixi enllaçar noticies d'un diari.

Per acabar, senyor Tomeu i companyia, ens sap greu si els molesta que un partit faci la seva feina d'oposició al ple, mostri el seu desacord amb les seves decisions "anòmales" (coincidint amb l'interventor) i faci públic aquest desacord. Tot això és possible en democràcia, sigui el primer dia de legislatura o el darrer, i al no acceptar-ho i denunciar-ho mostren quin és el seu vertader llautó.

Per reflexionar

Alternativa | 23 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Durant aquests dies, com cada quatre anys, hem pogut sentir moltes paraules guapes. Paraules com transparència dels que no diuen amb qui pactaran, dels que no publiquen el seu pressupost de campanya i dels que s'obliden d'informar a la pàgina web i a la ràdio municipals que aquest dijous havia ple.

Ara ha arribat el moment de reflexionar i votar. Cal valorar la trajectòria de cada partit i candidat, el que han fet o deixat de fer durant aquesta legislatura, on han estat, quins valors han demostrat amb fets... tot això en el dia a dia, quan hi ha hagut eleccions i quan no. En aquest moment el vostre vot és el més valuós que teniu, utilitzeu-ho bé.

I per reflexionar:

- Els nostres candidats.

- El nostre pla de futura gestió.

- El nostre material de campanya.

- El nostre pressupost de campanya.

- El nostre document de pactes post-electorals.

- L'entrevista a Ràdio Pollença a Marina i Pere Josep

- Els debats electorals a Ràdio Pollença

El debat electoral d'eu moll el podeu veure si voleu, gràcies a Balearslive

 

La nostra lluita

Alternativa | 22 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Recordau: avui a les 20:00 tancam la campanya electoral al Centre Cultural de Pollença. Serà un acte senzill i breu amb intervencions de na Marina Llobera, Pere Josep Coll, Tonina Amer i en Pepe Garcia.
 
El grup mallorquí Taverners, convidà el passat dia 2 de maig a na Marina Llobera, la nostra candidata a la batlia de Pollença, per a participar en l'espectacle explicant quina és la lluita amb la qual s'ha compromès.

Participar de l'espectacle d'un grup que respira poesia i combativitat a parts iguals (i que es mou en l'excel·lència musical) motivà a na Marina a elaborar un text que resumís allò que ens mou i ens fa estar en política.

Ara que estam en campanya electoral, i que ens immunitzam a base de paraules buides, és tot un luxe aturar el temps i poder-nos perdre en unes reflexions que també intenten combinar poesia i combativitat a parts.


Teniu el text amb la intervenció de na Marina a: https://goo.gl/P02sG9

 

Vota per finalitzar dotze anys de governs de dretes i 2

Alternativa | 21 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui dijous 21 

- Junta d'EMSER (12.45) i Ple extraordinari (13.00) (Més informació)

- Debat electoral al local de l'AAVV del Moll a les 20:00 . Moderat per na Joana Solivellas,es podrà escoltar a Ràdio Pollença (107.9 FM)

Divendres 22 tancam la campanya a les 20h. al Centre Cultural, a Pollença.

Ahir parlàvem de la legislatura 2003-2007 una legislatura que no l'agrada recordar a Tomeu Cifre i de la qual va ser regidor d'hisenda i batle. Avui parlam de les legislatures 2007-2011 i 2011-2015.  Al llarg d'aquestes hem demostrat que es podia fer oposició d'una altra forma, amb transparència, serietat, valentia i sobre tot amb molta feina...

Excepte "Gent", les sis candidatures que es presenten a les eleccions ja han governat i demostrat el que poden fer... que per nosaltres és insuficient. Necessitam un canvi que passa per Alternativa per Pollença, la única candidatura que garantitza finalitzar amb dotze anys de governs de dretes amb nul·la participació i mínima transparència. Cal, d'una vegada, possar l'Ajuntament al servei del poble.

Com va dir la nostra candidata, na Marina Llobera, al debat del Club, volem una Pollença diferent:

- Volem un poble en què les dones no cobrin menys que els homes per la mateixa feina, volem un poble de dones lliures i que puguin decidir sobre el seu propi cos

-Volem un poble en què no hi continuï havent 5 cm de desigualtat en gran part de les aceres del municipi

-Volem un poble en què ningú cerqui menjar als contenidors de l'eroski quan tanquen

-Volem un poble en què les boníssimes temporades turístiques que diuen que hi ha es tradueixin en condicions laborals acceptables i sous dignes; i que no depengui exclusivament del turisme

-Volem un poble en què els aturats i els precaris no pensin que el problema són ells, que és personal, i que sàpiguen que el problema és polític, i la solució només pot ser col·lectiva

-Volem un poble en què hi hagi una vida associativa rica, dinàmica, viva i reivindicativa

-Volem un poble en què la cultura i l'art estigui al servei del poble, i sigui motor de creixement i de progrés social

-Volem un poble en què la gent prengui decisions i participi, i no només els poderosos de sempre que pressionen per escorar les decisions polítiques cap als seus interessos

-Volem un poble en què totes les persones tenguin targeta sanitària i no et mirin un carnet per decidir si tendràs atenció mèdica o no

-Volem un poble que estigui fet a la mida de les persones que hi viuen i no dels cotxes, els turistes o les empreses

-Volem un poble que protegeixi i estimi la terra.

 

2007-2011 El PACTE DESASTRÓS; UM-UNPI & PSOE i PSM (fins que van ser expulsats al octubre 2009)

A les eleccions de maig del 2007, 595 persones van confiar en la nostra llista d'Alternativa Esquerra Unida-Els Verds (un 8,56% dels votants). Al mateix temps es formava a les Balears el segon pacte de progrés. A Pollença passaven a governar UM-UNPI amb PSOE i PSM, mentre a l'oposició hi havia sis regidors de PP-UMP  i un d'Alternativa. Per a nosaltres era incomprensible que els partits d'esquerres poguessin governar amb UM (el temps ens va donar la raó) o que s'enganyés totalment a l'electorat amb el tema de Son Espases i això ens va ajudar a decidir-nos a fer un partit municipal i municipalista al 2009; Alternativa Per Pollença. A partir d'aquest moment vam entrar en contacte i col·laborar amb les CUP, entrant a la seva llista de regidors.

Dins l'Ajuntament vam descobrir un vertader desgavell amb nombroses irregularitats i il·legalitats que no van sorgir al 2007 sinó que ja venien de l'anterior legislatura. A Alternativa vam denunciar sense descans tot el que anavem descobrint i que en algún cas vam portar a fiscalia (la gestió del Festival es troba dins el sumari de l'operació voltor), vam canviar la dinàmica dels plens amb mocions, precs i preguntes, vam traslladar informació als ciutadans com mai s'havia fet abans... Però això no va servir per redreçar una gestió que va ser lamentable. Mentre Tomeu Cifre i el seu grup PP_UMP de sis regidors a l'oposició passaven desapercebuts, normal ja que tenien prou a callar atenent a la seva responsabilitat amb aquella aquesta situació.

 

2011-2015 LES MINORIES SÓN POSITIVES. PP-LLIGA (fins 2013)/ PP-PI amb suport d'UMP

Els ciutadans van valorar la nostra feina i a les eleccions de maig del 2011 vam obtenir 822 vots, 12,24% dels votants, que ens van convertir en la tercera força política, amb dos regidors.

La minoria de l'equip de govern inicial del PP-Lliga (8 regidors de 17) va ser molt fructífera. Els que governaven es veien obligats a escoltar, reunir-se i consensuar tot amb els grups de l'oposició i de vuit grups surten més idees i millors que de dos. A més a més, la coordinació dels grups que formàvem l'oposició ens va permetre aturar coses com que la número sis de la llista del PP (ara dins TOTS) fos nomenada secretària personal del batle o que es passés a fer els plens cada dos meses en comptes de mensuals.

Nosaltres, amb dos regidors, vam poder fer una oposició més senzilla; ens arribava la informació més fàcilment i veiem com mocions i peticions que presentavem s'anaven acceptant (cosa impensable a l'anterior legislatura) i algunes de les irregularitats que veniem denunciant fa temps es solucionaven. Igualment acceptàrem el repte de formar part de la Junta de Govern, des de l'oposició, el que ens va permetre accedir i traslladar informació als ciutadans com, ni abans ni després, han succeït.

En Tomeu Cifre Ochogavía, dins aquesta campanya electoral, destaca sobre tot la seva bona gestió econòmica, cal dir que si alguna persona té mèrit en haver redreçat la situació econòmica de l'Ajuntament va ser la que era la regidora d'hisenda, na Malena Estrany i no en Tomeu, com va reconèixer al debat del Club en David Alonso. Si teniu dubtes demanau dins l'Ajuntament o comparau el que va passar del 2003 al 2007 amb Tomeu com regidor d'hisenda amb el que ha passat aquesta legislatura. Quan en Tomeu parla del seu tarannà dialogant només cal escoltar el que van dir na Malena i Tomeu quan van sortir de l'equip de govern o el que ha dit recentment na Teresa Ferré del Pi

Però tot això es va acabar amb la sortida de la Lliga del govern i l'entrada del PI al mateix amb el suport d'UMP. Va aparèixer en Tomeu Cifre Ochogavía en estat pur, amb un PI en formació i amb un líder del mateix, en Martí Roca, totalment lliurat a la causa; es van acabar les reunions, el consens, l'escoltar a l'oposició, mentre la facturació irregular tornava a augmentar fins al punt de pagar a una persona sense contracte a l'Ajuntament com en els pitjors temps d'UM-UNPI... Evidentmentla nostra molesta presència a la Junta de Govern es va acabar i amb ella va tornar l'opacitat a la mateixa.

 

 

 

Si a l'anterior l'afegim el suport de Martí del Paraíso a TOTS... Si Tomeu Cifre torna a ser batle podem viatjar en el temps i tornar al 2003. Si voleu un govern del 2015 la vostra opció és Alternativa per Pollença!

 

 

 

 

Vota per finalitzar dotze anys de governs de dretes 1

Alternativa | 20 Maig, 2015 01:09 | facebook.com twitter.com

 

Avui serem al mercat del Port de Pollença.

Demà dijous 21   debat electoral al local de l'AAVV del Moll a les 20:00 . Moderat per na Joana Solivellas,es podrà escoltar a Ràdio Pollença (107.9 FM)

Divendres 22 tancam la campanya a les 20h. al Centre Cultural, a Pollença.

A Pollença podem dir que hem patit 12 anys en que hi ha hagut diferents pactes però sempre ha comandat la dreta sigui en forma de UM-UNPI o en forma de PP-UMP.

En Tomeu Cifre Ochogavia, que es presenta amb una nova candidatura (TOTS), és l'únic candidat que ha estat els dotze darrers anys a l'Ajuntament, evidentment això li permet tenir una experiència que no té ningú dels seus rivals, però si la gent recorda una mica aquests dotze anys, com farem en aquest dos articles, podran veure que la seva gestió no ha estat tan magnífica com la vol vendre als ciutadans.

Pensam que el temps de Tomeu Cifre Ochogavia a l'Ajuntament ja ha passat. Com diuen els companys del Col·lectiu Albaïna Els governants són com la roba interior si no els canvies sovint acaben fent pudor.   

 

 

També pensam que ha passat el temps de velles formes de fer política, com fer coalicions electorals de partits i verticals al darrer moment, atraure als votants amb fideuas, begudes i dinars als actes electorals, dir que s'és transparent però no publicar els pressuposts o no dir amb qui es pactarà, o no... Tornant al Col·lectiu Albaïna, Prou de candidatures que ens diuen que ens estimen... però només cada quatre anys

És el moment del canvi i de que Alternativa governi i demostri que el millor govern és el poble, que l'Alternativa som tots, possant les institucions a disposició de la gent per aconseguir el que és el nostre vertader objectiu, que no és governar, sinó canviar el poble.

Com diuen els companys del  Col·lectiu Albaïna implica't i participa.

 

 

 

Com hem dit, en política i en temps d'eleccions cal fer una mica d'història, la memòria és curta i la facilitat per repetir errors és gran.

2003- 2007 EL PACTE DE MATAS. UM-UNPI & PP-UMP

Fa dotze any a les eleccions municipals del  2003,  EU i els Verds no es van posar d'acord en torn al candidat i no hi va haver ni candidatura conjunta ni candidatura d'EU (des de Palma ho vàren impedir). A les eleccions va guanyar el PP de Matas i va perdre el primer pacte de progrés. A la setmana següent, un grup de persones ens van començar a reunir en assemblees mensuals per construir un projecte polític sense esperar a les eleccions, perquè des del principi hem procurat no improvisar, fent política de forma seria i constant. Vàrem fer tota la feina que podíem des de fora de l'Ajuntament amb moltíssimes dificultats.

Governaven UM-UNPI i PP-Unió Mollera Pollencina, un pacte beneït per en Matas; els tres primers anys el batle va ser en Joan Cerdà i el darrer en Tomeu Cifre, que va ser regidor d'hisenda tota la legislatura. Des de l'Ajuntament no s'ens facilitava cap informació, s'ens va arribar a vetar a la ràdio, era molt complicat arribar a la gent... Però hi vàrem arribar amb molta de feina i encara que sembla increïble, denunciant temes que els partits amb representació a l'Ajuntament no denunciaven, com les mangarrufes que es feien al Port de Pollença resultat dels acords entre PP I UMP ( la trama del Port de Pollença ), o el pacte entre UM-UNPI i PP- UMP ( Canvi de batle a Pollença ) com diguerem en aquell moment:

"...durant aquests tres anys Tomeu Cifre Ochogavia ha demostrat ser un pèssim regidor d’hisenda i personal: molt de retard en la presentació del pressupost municipal, enfrontaments amb el personal de l’ajuntament que han arribat al jutjat i nul·la labor com assessor de Matas (falta de coordinació entre l’ajuntament i el govern als temes de la xarxa d’aigües pluvials de la primera línia del Port o de totes les obres que s’han fet al Port) (...) l’únic aspecte positiu del canvi de batle és que Tomeu ha promès renunciar al seu sou d’assessor de Matas (46.000 euros)"

 

 

 


Extrajudicials i factures irregulars... Ple extraordinari de maig

Alternativa | 19 Maig, 2015 00:22 | facebook.com twitter.com

Dimecres 20 serem al mercat del Port de Pollença.

Dijous 21   debat electoral al local de l'AAVV del Moll a les 20:00 . Moderat per na Joana Solivellas,es podrà escoltar a Ràdio Pollença (107.9 FM)

Divendres 22 tancam la campanya a les 20h. al Centre Cultural, a Pollença.

Aquest dijous tenim Junta d'Emser i ple extraordinari.

Al ple tenim el tercer reconeixement d'extrajudicials i la tercera dació de comptes de factures anòmales i irregulars en cinc mesos i a la campanya TOTS, PP i PI presumeixen de bons gestors econòmics... Si la gent s'informara una mica més

Els reconeixement extrajudicials haurien de ser per a situacions puntuals irregulars però és clar que TOTS, PP i PI les utilitzen de forma sistemàtica. Igualment un ple més TOTS, PP i PI tenen l'obligació presentar una nova dació de comptes de les resolucions del batlia anòmales i irregulars i amb objeccions per part d'intervenció. Ja l'hem dit en altres ocasions el manteniment d'irregularitats en el temps i la falta a algunes contractacions dels requisits que marca la llei de contractació pública; falta de publicitat, no sol·licitar ofertes a tres empreses... són una demostració de que TOTS; PP i PI segueixen funcionant com passava a la passada legislatura pensant més en la creació d'una xarxa clientelar que en els interessos i en l'economia dels ciutadans.

Junta General d'EMSER de  a les 12:45. De moment no ens han enviat cap informació, i això que els que governen insisteixen molt en la importància de la bona gestió.

1.- Examen i aprovació, si procedeix, del Balanç, Memòria, Compte de Pèrdues i Guanys proposta sobre el destí dels resultats socials i gestió de l'òrgan d'Administració corresponents a l'anterior exercici social tancat el dia 31 de desembre de 2014.

2.- Lectura i aprovació de l'acta de la Junta, si procedeix, o nomenament d'Interventors per a la seva posterior aprovació.

I posteriorment a les 13:00 ple extraordinari.

1.- Aprovació inicial, si procedeix, de modificació de crèdit 5/2015 del Pressupost General de l'Ajuntament de Pollença en la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb baixes per anul·lació

Con tots sabeu ens varen acceptar l’al·legació al pressuposts per fer un conveni amb l'IBANAT i tornar a posar en marxa el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola amb 30.000 euros de pressupost que inicialment sortien de turisme. Ara proposen que han de sortir; 18.000 € de la partida de medi ambient i 12.000 € de la partida de turisme.


2.- Aprovació inicial, si procedeix, de modificació de crèdit 6/2015 (1/2015 RES) del de l'Organisme Autònom Residència Social Sant Domingo en la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb romanent de Tresoreria per a Despeses Generals

És tracta de traspassar el crèdit de romanent de despeses generals de la residència a despeses d’instal·lacions (inversió) per unes factures de l’any 2014 al centre de dia. És el cablejat de fibra òptica que té cada habitació de la nova residència i que no ha funcionat com cal fins fa poc, i per tant s’ha donat el vist i plau a les factures, en total sumen 8.517,17 €. El traspàs de romanent seria de 8.600,00 €. No es passa directament a extrajudicial sense passar per aquest pas previ per dos motius, el primer és que hi ha romanent i per tant s’ha de habilitar crèdit i la segona és que amb aquesta habilitació de crèdit es passem del límit de despesa.

3.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit (Expedient núm. 3/2015/INT)

Factures fora de pressupost per valor de 18.332,68 €, com hem comentat al punt anterior el fet de passar el límit de despesa fa que hagi d’anar per reconeixement extrajudicial de crèdit.

Es torna a presentar la factura de  Virtual Think Comunicacion, S.L. de 2.722,50 € per despeses de publicitat de la Fira del Vi. Sobre aquesta factura a preguntes nostres  al darrer ple la regidora de la Fira va dir que no sabia res.

Factura d' Univers Dinamic, S.L. de 1.724,25 € per la compra de 5 impressores, en David Alonso ha dit que la factura va arribar fora de terme i amb la liquidació de 2014 tancada per això es presenta ara pel seu pagament

Factura del Grup Trui Mallorca, S.L. de 2.541,00 € per la instal·lació audiovisual pel Concert de Bandes Sonores del Festival que es va fer al patí de l’Ajuntament, la factura pujava 4.000 € però va haver una “no conformitat” amb la pantalla instal·lada que no reunia les condicions per a les projeccions que es varen fer, al final es han descomptat l’import de la pantalla i ha quedat amb l’import consignat de 2.541,00 €

Factura  de 1.452,00  € per un concert de Jazz, aquesta factura s’havia perdut i ningú s’havia donat.

Desprès hi ha les factures de la residència de 8.517,17 € de la residència esmentades al punt anterior y dues factures de Laboratorios Hartmann de l’any 2013 de 586,08 € i 779,68 € també de la residència i s’havien “extraviades”

4.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de l'Ordenança reguladora del Preu públic per la utilització de piscines, instal·lacions esportives i altres serveis anàlegs

Es tracta de posar preu públic a les pistes de paddle-tennis; 18 euros hora i mitja per pista pel no socis, 10 euros pels socis amb un descompte del 50% pels jubilats. Hem demanat un descompte també pels joves ens han dit que féssim al·legacions.

5.- Dació de compte de les resolucions de Batlia contràries a les objeccions efectuades així com de les principals anomalies detectades en matèria d’ingressos, de conformitat amb el disposat a l’article 218 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals (TRLRHL), amb la nova redacció donada per l’article 2 de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL)

Encara no tenim informació, anirem a consultar-ho i us informarem

6.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 364 de dia 4 de maig de 2015. Es tracta d'anomenar  procuradora i lletrats.

En Rafel Morro de Ca’n Teresa ha denunciat a l’Ajuntament per presumpte delicte de prevaricació administrativa  contra persona o persones encara no determinades, i el Jutjat d'Instrucció núm 3 ha ofert  la possibilitat de personar-se a les Diligències Prèvies. Varis funcionaris i la regidora Maria Buades ja han anat a declarar i se les ha demanat  sobre  demora en la seva llicència de funcionament del restaurant, per una presumpta  discriminació a la ocupació a la via pública, per l’acord de ple de tornar a posar la font... Que pugui denunciar la instal·lació d'una font que està en espai públic ens sembla un fet simplement paranormal

7.- Determinació de les dues festes locals en l’àmbit del municipi per a l’any 2016.

Es proposa dia 29 de juny Sant Pere (substitueix a Sant Antoni que cau en diumenge) i la Patrona, dia 2 d’agost.

 

 

 

TransparŔncia i participaciˇ

Alternativa | 18 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

A aquestes alçades de campanya consideram que Junts ja hauria de dir clarament que no pactaran amb partits de dretes que han demostrat, amb fets i amb paraules al debat, que no creuen ni en la transparència ni en la participació. Seria un gran error repetir governs com el de la passada legislatura: UM-UNPI- PSOE i PSM fins que van ser expulsats. Després de dotze anys de govern de dretes Pollença mereix un govern progressista de bons i de veres que cregui realment en la transparència i en la participació.

Al debat electoral totes les candidatures vàrem defensar la transparència com un valor important a la política, però els fets demostren que la transparència per molts d'ells és una paraula buida.

Per començar si parlam de transparència en les eleccions, caldria que totes les candidatures diguessin clarament amb qui estarien disposats a pactar i amb qui no. Al debat ens van cridar l'atenció la resposta de Tots en aquest tema que va dir que els ciutadans amb els seus vots donen la clau dels pactes... Ho diu el candidat que actualment governa amb un partit que ningú va votar. I més curiós encara, quan a principi de legislatura Tomeu Cifre no va ni parlar amb CiU per pactar, ja que va considerar que els ciutadans havien demostrat amb els seus vots que no els volien al govern. Ara Tomeu governa amb Convergència dins el PI i ha cercat l'ajuda i suport de l'altre partit que formava part de CiU; l'UNPI de Martí Ochogavía.

Junts va dir que per fer pactes post-electorals demanava transparència i participació. Pensam que amb tot el que ha passat aquesta legislatura i amb les declaracions que van fer al debat, ja haurien de tenir clar quins partits no creuen en la transparència i la participació. Els que han governat aquesta legislatura (Tots, PP i PI) han demostrat no creure gens en la transparència convertint la pàgina web de l'Ajuntament en una pàgina més de propaganda que d'informació. Un exemple de quina és per ells la transparència la va donar en Martí Roca, el candidat del Pi quan va posar com exemple de transparència temes que són obligats per llei com l'accés dels ciutadans, si el sol·liciten, a les actes dels plens o de la Juntes de govern. Si parlam de l'oposició, UMP que és a la Junta de Govern, no ha publicat res sobre les mateixes. Cal dir que els partits que formen Junts: PSOE, PSM i Esquerra tampoc han publicat les actes de les Juntes de Govern que ara prometen publicar. Alternativa ha publicat les actes de Junta de Govern, els pactes postelectorals , els comptes del partit, el pressupost de campanya... Transparència amb fets, no només amb paraules.

Si parlam de participació els partits que governen (Tots, PP i PI) han demostrat clarament creure poc en la participació en el procés de la pescateria com vàrem denunciar al seu moment: "Això no és participació ciutadana " i "Segueix el despropòsit de PP&PI a la pescateria. Però si encara hi havia algun dubte, Tomeu de Tots va deixar molt clar al debat que, per ells, la participació era una nosa que "atura la gestió i que és millor tirar pel camí d'enmig". A Alternativa demostram la participació amb el nostre funcionament: assemblees obertes o realització participativa del programa. Sobre participació ciutadana teniu un bon recull d'articles en aquest mateix bloc sota l'etiqueta de "Democràcia participativa". Si parlam de feina institucional, a Alternativa proposàrem una moció al Ple per canviar el reglament de participació al gener del 2013, després vàrem fer diferents reunions obertes "Procés per canviar el reglament de participació ciutadana". La darrera reunió la férem el mes de novembre i va assistir la regidora de participació ciutadana, na Teresa Ferré (PI), cal dir que cap altre partit va venir a la reunió o va aportar idees, ni Tots, ni PP, ni UMP però tampoc els que formen Junts i que ara diuen que la participació és fonamental... A la reunió vam recollir noves propostes i idees i vam enviar el nou esborrany a la mateixa regidora del PI per que el mirés i acordar com el podíem portar al ple. No vam obtenir cap resposta, ni proposta, i amb les eleccions ja molt properes tota la feina feta en un nou reglament de participació ciutadana vàrem decidir que formés part del nostre programa per a la legislatura . És l'hora de la gent

La transparència, en política, és més que una paraula: són fets. L'Ajuntament ha de ser de vidre, transparent per a la ciutadania. Aquest és un dels principals eixos del nostre programa. 

 

L'Ajuntament ha de ser de vidre

 

ôFem fora Bauzß, seguim construint poder popularö

Alternativa | 17 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

 Avui diumenge serem al mercat de Pollença

Na Marina Llobera i en Pepe García han signat amb altres persones vinculades a moviments socials i polítics de tipus rupturista de Mallorca aquest manifest en relació a les eleccions autonòmiques.

Manifest: “Fem fora Bauzá, seguim construint poder popular”

Les persones que signam aquest document estam vinculades a moviments socials i polítics de tipus rupturista de Mallorca. Tot i que no som militants ni simpatitzants de cap partit d’àmbit autonòmic, sí que hi ha opcions de caire municipal amb les quals ens sentim representades.

Davant l’horitzó de les properes eleccions, però sobretot atenent a tot el que ha succeït en els darrers anys a la nostra illa en el marc de diferents lluites de base, hem considerat oportú dir-hi la nostra. Abans però, cal aclarir que les persones sotasignants ho feim en nom propi i, en cap cas, ens volem erigir com a representants de res.

Així doncs:

  • Defensam que dia 24 de maig s’ha d’anar a votar per acabar definitivament amb el Govern Bauzá, entenent que gairebé qualsevol resultat serà millor que repetir un govern tan ferest com l’actual. No obstant això, no votam amb il·lusió. No votarem el projecte transformador i fet des de baix que anhelam: bàsicament perquè no existeix. Votar dia 24 de maig no ens fa més responsables, ja que la responsabilitat és als carrers i s’exerceix des de molts altres fronts a més de l’electoral.
  • En tant que persones d’esquerres ens veiem obligades a exigir uns mínims als partits del futur nou govern si aquests es reivindiquen com a d’esquerres. La supressió del TIL, l’aturada dels desnonaments, la derogació de totes les lleis negatives per al territori o deixar de fer concessions al lobby hoteler són alguns exemples que situam ja no en uns pilars de l’esquerra sinó en els del sentit comú. Així mateix, exigim als partits que s’autoanomenen d’esquerres que deixin clar amb qui pactaran abans del 24 de maig.
  • El Govern Bauzá no haurà acabat amb les urnes. Ha estat el moviment popular organitzat qui l’ha anat tombant aquests quatre anys. Per això, és de justícia exigir un reconeixement institucional i instar a l’indult de totes les activistes repressaliades.
  • El projecte polític institucional que volem s’està bastint des de fa anys. Des de les bases, des de les lluites locals de l’illa, des de diferents sensibilitats. El nostre projecte és la unitat popular. Aquesta és de tothom i rebutjam que cap partit polític se n’apropiï com està passant. Per a conformar un front potent d’aquestes característiques són requisits indispensables la transparència, l’horitzontalitat, l’amplada de mires, la humilitat i l’assemblearisme. El pactisme, les quotes, l’oportunisme i les jerarquies que es donen encara a tots els partits són aspectes a superar. Tot i venir de les lluites socials, no renunciam a la lluita institucional. Ara bé, aquesta ha de servir per crear poder popular o, en tot cas, per acompanyar-lo. Esser a les institucions ha de ser una forma de posar en tensió el sistema capitalista i autonòmic, no de legitimar-lo o gestionar-ne les seves misèries.
  • Si volem garantir un futur millor veiem imprescindible mantenir la centralitat del canvi social pivotant sempre en el carrer i els moviments populars. Governi qui governi, serà clau enfortir el múscul de les lluites populars dels nostres pobles i ciutats. La gent ha de ser la protagonista i per això és necessari seguir cooperant i organitzant-se. Només la mobilització popular garanteix aturar el desordre d’un sistema que posa els beneficis econòmics per davant de les persones i avançar cap a la plena sobirania de la nostra terra i de la gent que hi viu.
Joan Ballester, Mateu Català, Marc Carriquí, Aina Cassanyes, Amadeu Corbera, Pepe García, M. Magdalena Genovart, Marina Llobera, Marcel Pich, David Pujol, Margalida Ramis.
 
L'ALTERNATIVA SOM TOTS i tots la farem possible.
 

Avui acte electoral al Port de Pollenša. L'Alternativa som Tots!

Alternativa | 16 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui fem el nostre acte de campanya al Port de Pollença, a les 20:00 h serem a la sala polivalent del centre Miquel Capllonch.

Parlaran el portaveu del nostre grup municipal, en Pepe García, la número 3 de la llista, n'Antònia Cerdà i la nostra candidata na Marina Llobera.

Si ja sou simpatizants o votants d'Alternativa per Pollença veniu per escoltar-nos, sempre hi ha coses o noves a dir i donar-nos suport. La campanya electoral es fa molt llarga i s'agraeix veure que la feinada que hem fet aquests quatre anys al manco arriba a una part de la població. I us aportarà més idees per fer campanya boca-orella.

Si teniu dubtes de a quina candidatura votar diumenge 24 ara teniu l'oportunitat no només de conèixer la nostra candidatura i programa, sinó també de plantejar les preguntes i qüestiones que vulgueu. Democràcia en viu i en directe, amb respostes honestes, valents i clares.

Si no us interessa la política, tal vegada descobriu que hi ha una altra forma de fer les coses i que hi ha partits que no canvien quan arriben eleccions, que fan assemblees mensuals obertes a tothom, que no només parlen de transparència sinó que la practiquen constantment i que pensen que la mobilització social és més important que la feina institucional.

Per la nostra forma d'entendre la política en temps d'eleccions no jugam amb les mateixes cartes que altres, no us convidarem a fideua ni a sopar. Tampoc fem mailing, a l'acte podreu trobar els sobres i les paperetes d'Alternativa.

 

 Actes campanya


 

 

Convidar per fer bulto

Alternativa | 15 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Els que entenem la política com l’acció col·lectiva en favor del bé comú i la transformació social vivim temps molt difícils. Són temps de mentides, parafernàlies, colorit i molt de soroll mediàtic.  Tots els partits estan immersos en les campanyes electorals, intentant fer creure a la gent que són la millor opció perquè dia 24 fiquem  la seva papereta a la urna.
 
Aquestes setmanes es tuden muntanyes de diners en anuncis a la premsa, cartelleria, pamflets i actes electorals els més vistosos possibles per tal d’enlluernar als possibles votants. També són setmanes de fer creure a la gent que els programes electorals enllaunats -que per cert tots parlen de participació i transparència i han acabat per buidar de contingut aquestes paraules- se compliran i que si no s’han complert en els últims anys ha estat per tal o qual excusa. Tot i que per ara només se n’han publicat tres de programes. Fins aquí arriba la buidor de propostes dels partits del municipi.
 
Però, si tot això no basta per a convèncer als possibles votants, si tota la enginyeria i màrqueting no són suficients, si les cançonetes, programes, tríptics i paraules boniques no porten els vots desitjats... sempre queda el vell i odiós recurs de canviar vots a canvi de regals o sopars, refrigeris, beures... tot i que convidar a un refrigeri no és un fet criticable en si mateix, però si quan sembla que aquestes convidades siguin el principal reclam per fer que la gent vagi als mítings, ja que si no fos així, no ho posarien en lletres tan grosses a tots els cartells. Facem un repàs...
 
Possiblement el partit (si és que se pot dir així a la candidatura personalista de Tomeu Cifre) que més descaradament usa la tàctica del convit és Tots per Pollença. A tots els seus actes deixen ben clar que hi haurà “sopar per als assistents”. Inclús fa un acte per a “les terceres edats” amb una actuació musical i “coques i gelat”.
 
Però no és l’únic. També la coalició Junts Avançam empra aquesta tàctica. Per exemple a la seva trobada “amb els joves” on en el cartell s’explicitava molt clarament que “us convidam a fer un beure”. Però això no és nou. Al seu acte d’inici de campanya ja assenyalaven que “hi haurà un refrigeri per a tothom”.  
El PP tampoc queda curt i fins i tot als seus cartells on anuncien els mítings hi inclouen logotips amb les paraules “en acabar, pa amb oli”. I per facebook també recorden que l’acte final de campanya “conclourà amb un aperitiu per a totes les persones que hi assisteixin”.
 
Els d’Unió Mollera Pollencina tampoc queden curts. Al seu cartell anunciant el míting la paraula més gran, amb lletres majúscules i de color vermell és “fideuá”. Si es mira el cartell un poc d’enfora l’únic que es veu és aquesta paraula.
 
Els únics que no fans ostentació de convidar a res a la gent als seus cartells ni esdeveniments a les xarxes són el PI i Gent per Pollença, que no fan cap míting anunciat.
 
Amb tot, podem comprovar com aquests partits intenten buidar de contingut la política i usen táctiques barroeres com la d’oferir menjar i beure per poder atreure a la gent als seus actes. Suposam que els interessa la gent per fer bulto i sortir a les fotos que gent que els vulgui anar a escoltar per si mateixos.

Tot plegat és de pena.


 

Demà Dissabte a les 20:00 us esperam al centre Miquel Capllonch del Port de Pollença .

 

 

Pressupost de campanya

Alternativa | 14 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

 A Alternativa sempre hem dit que transparència és més que una paraula, per això ja hem dit clarament amb qui podríem pactar o no després de les eleccions, i ahir vam publicar l'informe econòmic anual del partit. Avui  publicam el nostre pressupost de campanya. Esperam que la resta de partits facin el mateix i que no prometan fer  a l'Ajuntament el que no són capaços de fer com partits

Cada quatre anys la majoria de partits fan un desplegament desproporcionat de recursos a la recerca de vots, i ho fan d'una forma que recorda més la publicitat comercial que el que seria normal en una democràcia: informar del que han fet o han deixat de fer i d'allò que els diferencia d'altres partits.

Teòricament, les despeses electorals de tots els partits estan limitades i controlades pel Tribunal de Comptes, però és clar que aquest límit i control no acaba de funcionar i hi ha partits que no sembla que tenguin límit. Per exemple, a Pollença ens crida l'atenció el desplegament de mitjans publicitaris que estan fent algunes candidatures municipals, com Tots per Pollença, que teòricament té el mateix pressupost que nosaltres: 1.769,68 euros (11 cèntims per habitant) per tota la campanya.

A continuació podeu consultar la nostra previsió de pressupost de campanya i esperam que la resta de partits també publiquin la seva previsió. Igualment al final de la campanya publicarem la que hagi estat la nostra despesa total.

Com ja hem comentat, el límit legal del pressupost de campanya és de 1769,68 euros . La font d'aquests euros són les quotes dels afiliats, els doblers que tenim per la nostra representació a l'Ajuntament i els doblers aportats pels nostres dos regidors (que donen al partit la major part del seu sou).

Cal dir que a Alternativa no fem "mailing" o sigui no repartirem paperetes i sobres per tot el municipi, si voleu sobres o paperetes les podeu demanar a qualsevol membre d'Alternativa o recollir-les als nostres actes electorals:

 
Dissabte dia 16 presentació d'Alternativa i del programa a les 20h. a l'edifici Miquel Capllonch del Port de Pollença.

Diumenge  17 serem al mercat de Pollença

Dimecres  20 serem al mercat del Port de Pollença.

Divendres dia 22 presentació d'Alternativa i del programa a les 20h. al Centre Cultural, a Pollença.


PRESSUPOST CAMPANYA
Límit legal: 1.769,68 euros 

Per publicitat exterior: 353,94 euros límit legal.

- Cartells: 338,80

- 4 Pancartes: ens les han fet desinteressadament artistes amics

Per anuncis en premsa, ràdio: 353,94 euros límit legal

-Un anunci a la premsa: 353,94

-Falca ràdio: és municipal i no s'ha de pagar

Per paperetes, tríptics, mitings:  1061,80 euros, límit legal

-5000 tríptics: 484 euros

-paperetes: 83,73 euros

-1000 sobres: 87,12 euros 

-2 mítings : 200 euros

-La revista Urxella, al ser una publicació periòdica no forma part del pressupost de campanya.

Total previst:1.547,59


 Avui a les 20:30 debat electoral al Club Pollença el podeu seguir per Ràdio Pollença. 107.9
 
 
 

Els comptes clars. Informe econ˛mic 2014

Alternativa | 13 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Des d'Alternativa per Pollença feim públic "Els comptes clars. Informe econòmic 2014" d'Alternativa per Pollença, un document que mostra tota la informació econòmica relacionada amb el partit, ja que la transparència i la no professionalització de la política formen part no només de les nostres demandes, sinó també del nostre funcionament intern.

A Alternativa per Pollença feim públic l'informe que hem elaborat per donar a conèixer la situació econòmica del partit. Tenim ben clar que la transparència que demanam, i de la que tots els partits se'n fan ressò quan arriben les eleccions, ha de ser també una norma de funcionament general.


Recursos materials i patrimoni

A Alternativa per Pollença no tenim cap crèdit bancari. Tampoc tenim cap local, ni en lloguer ni en propietat. No tenim cap persona contractada per a l’organització. Les persones que participen i els càrrecs interns (coordinador, tresorera) ho fan de manera desinteressada i no retribuïda.

Recursos humans

Els càrrecs electes, que en l’actual legislatura són dos regidors, estan sotmesos a la norma de límit de repetició de mandats (màxim 2) i els seus ingressos principals no són els derivats de la seva tasca a l’Ajuntament.

El seu sou ha estat de 6000 € anuals bruts.

Regidor 1. Sou anual net: 3.493€. Donació al partit: 2.233€.

Regidor 2. Sou anual net: 4.151€. Donació al partit: 2.351€.

Recursos econòmics

El total d’ingressos d’Alternativa per Pollença durant el 2014 ha estat de 7.903,5€. El total de  despeses ha estat de 6.248,63€. S’ha tancat l’any amb un excedent de 1.654,87€.

 

Desglossament dels ingressos:

La principal font d’ingressos del partit es correspon a les donacions del seu sou que han fet els regidors, un total de 4.584€. S’ha de tenir en compte que, del sou brut de regidors, han pagat 4.356€ d’impostos i que aquests doblers no s’han  comptabilitzat a l’apartat de “despeses”.

La segona font d’ingressos prové de les subvencions institucionals: s’han rebut 2.218,99€. En tercer lloc, trobam els ingressos procedents de les quotes d’afiliació que sumen 1.080€. Finalment, hi trobam 20,47€ d’interessos de Colonya.

Durant l’any no hi ha hagut donacions particulars.

Desglossament de les despeses:

Quant a aportacions externes, s’han fet pel valor total de 600€. Es tracta de revertir a la societat d’alguna manera part  dels diners rebuts, especialment en projectes o col·lectius que defensen idees i valors compartits des d’Alternativa. Es va fer  una aportació de 400€ a la caixa de resistència de les Encausades de la Conselleria i una de 200€ per a la querella pel cas Alpha Pam.

Així mateix, s’ha gastat 981€ en organització d’actes i  activitats, 745€ en factures de telèfon dels regidors, 857€ en material formatiu (informes, manuals, publicacions), 1.592€ en impressió de publicacions pròpies (Urxella+cartells), 540€ en desplaçaments, 412€ en material fungible (tinta, papereria),  114€ en la plana web, 63€ en despeses bancàries i 344€ en “altres” (consumicions de conferenciants, col·laboradors...).

Capital acumulat:

El capital acumulat a 31 de desembre del 2014, considerant els 4 comptes corrents de Colonya (el d’afiliats, el de donacions, el de gestió i l’electoral) i els dos comptes particulars dels regidors, és de 16.565€.

 

 
 

 

 
 
 
 
 

 

Assoliments des de l'oposiciˇ

Alternativa | 12 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Com ens agrada dir hem fet tot el que hem pogut el millor que hem sabut i hem estat el partit que més mocions ha presentat aquesta legislatura, i estant a l’oposició hem aconseguit aprovar-ne un bon grapat. Però la falta de voluntat de l’equip de govern per aplicar el que decideix el ple municipal ha impedit executar-ne la majoria. Hem aconseguit coses rellevants:

·El títol de filla adoptiva a Clara Hammerl.


·Un carrer a Margarita Comas Camps.


·Pollença poble lliure de circs amb animals.


·Una zona de bany per usuaris amb animals de companyia. Per desgràcia l'actuació d'un criminal ha limitat l'activitat d'aquesta zona.


·L’obertura dels espais esportius de les escoles.


·Vam forçar a l’equip de govern a solidaritzar-se amb els treballadors i dedicar la seva paga extra a l’àrea de serveis socials.


·S’ha complert en part la nostra moció per recuperar les fonts del municipi ja que no s’ha posat la font de la Plaça Major al lloc original.


Parlant d’euros:

Si parlem del tema econòmic, hem aconseguit coses importants pel nostre municipi:


·Reduir l’impost sobre l’increment de valor de terrenys de naturalesa urbana.


·Unes partides al pressupost de l’any 2012 de 15.000 euros per l’eliminació de barreres arquitectòniques, i una de 20.000 euros per millorar les instal·lacions d’EMSER.


·Hem assegurat el retorn de 7.000 euros per la devolució del cèntim sanitari.


·Entre tota l’oposició evitàrem pagar els 150.000 euros del projecte de l’auditori de Moneo.


·Entre tota l’oposició també aturàrem el decret d’autoajudes a regidors amb dedicació exclusiva de fins a 1.200 euros anuals per despeses mèdiques i estudis i l’intent del batle de contractar a la número 6 de la seva llista com a secretària personal.

- Al darrer pressupost es va incloure la nostra proposta de posar una partida per fer un conveni amb l'IBANAT i obrir el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola. Han posat 30.000 euros.

 

 Dissabte a les 20:00

us esperam

al centre Miquel Capllonch del Port de Pollença 

 

Si no haveu pogut escoltar l'entrevista a la nostra candidata a la batlia, na Marina Llobera i el número dos, en Pere Jose Coll a Ràdio Pollença (107.9 FM), la podeu escoltar a l'enllaç 

 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb