URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Transparència i participació

Alternativa | 18 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

A aquestes alçades de campanya consideram que Junts ja hauria de dir clarament que no pactaran amb partits de dretes que han demostrat, amb fets i amb paraules al debat, que no creuen ni en la transparència ni en la participació. Seria un gran error repetir governs com el de la passada legislatura: UM-UNPI- PSOE i PSM fins que van ser expulsats. Després de dotze anys de govern de dretes Pollença mereix un govern progressista de bons i de veres que cregui realment en la transparència i en la participació.

Al debat electoral totes les candidatures vàrem defensar la transparència com un valor important a la política, però els fets demostren que la transparència per molts d'ells és una paraula buida.

Per començar si parlam de transparència en les eleccions, caldria que totes les candidatures diguessin clarament amb qui estarien disposats a pactar i amb qui no. Al debat ens van cridar l'atenció la resposta de Tots en aquest tema que va dir que els ciutadans amb els seus vots donen la clau dels pactes... Ho diu el candidat que actualment governa amb un partit que ningú va votar. I més curiós encara, quan a principi de legislatura Tomeu Cifre no va ni parlar amb CiU per pactar, ja que va considerar que els ciutadans havien demostrat amb els seus vots que no els volien al govern. Ara Tomeu governa amb Convergència dins el PI i ha cercat l'ajuda i suport de l'altre partit que formava part de CiU; l'UNPI de Martí Ochogavía.

Junts va dir que per fer pactes post-electorals demanava transparència i participació. Pensam que amb tot el que ha passat aquesta legislatura i amb les declaracions que van fer al debat, ja haurien de tenir clar quins partits no creuen en la transparència i la participació. Els que han governat aquesta legislatura (Tots, PP i PI) han demostrat no creure gens en la transparència convertint la pàgina web de l'Ajuntament en una pàgina més de propaganda que d'informació. Un exemple de quina és per ells la transparència la va donar en Martí Roca, el candidat del Pi quan va posar com exemple de transparència temes que són obligats per llei com l'accés dels ciutadans, si el sol·liciten, a les actes dels plens o de la Juntes de govern. Si parlam de l'oposició, UMP que és a la Junta de Govern, no ha publicat res sobre les mateixes. Cal dir que els partits que formen Junts: PSOE, PSM i Esquerra tampoc han publicat les actes de les Juntes de Govern que ara prometen publicar. Alternativa ha publicat les actes de Junta de Govern, els pactes postelectorals , els comptes del partit, el pressupost de campanya... Transparència amb fets, no només amb paraules.

Si parlam de participació els partits que governen (Tots, PP i PI) han demostrat clarament creure poc en la participació en el procés de la pescateria com vàrem denunciar al seu moment: "Això no és participació ciutadana " i "Segueix el despropòsit de PP&PI a la pescateria. Però si encara hi havia algun dubte, Tomeu de Tots va deixar molt clar al debat que, per ells, la participació era una nosa que "atura la gestió i que és millor tirar pel camí d'enmig". A Alternativa demostram la participació amb el nostre funcionament: assemblees obertes o realització participativa del programa. Sobre participació ciutadana teniu un bon recull d'articles en aquest mateix bloc sota l'etiqueta de "Democràcia participativa". Si parlam de feina institucional, a Alternativa proposàrem una moció al Ple per canviar el reglament de participació al gener del 2013, després vàrem fer diferents reunions obertes "Procés per canviar el reglament de participació ciutadana". La darrera reunió la férem el mes de novembre i va assistir la regidora de participació ciutadana, na Teresa Ferré (PI), cal dir que cap altre partit va venir a la reunió o va aportar idees, ni Tots, ni PP, ni UMP però tampoc els que formen Junts i que ara diuen que la participació és fonamental... A la reunió vam recollir noves propostes i idees i vam enviar el nou esborrany a la mateixa regidora del PI per que el mirés i acordar com el podíem portar al ple. No vam obtenir cap resposta, ni proposta, i amb les eleccions ja molt properes tota la feina feta en un nou reglament de participació ciutadana vàrem decidir que formés part del nostre programa per a la legislatura . És l'hora de la gent

La transparència, en política, és més que una paraula: són fets. L'Ajuntament ha de ser de vidre, transparent per a la ciutadania. Aquest és un dels principals eixos del nostre programa. 

 

L'Ajuntament ha de ser de vidre

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb