URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vota per finalitzar dotze anys de governs de dretes i 2

Alternativa | 21 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui dijous 21 

- Junta d'EMSER (12.45) i Ple extraordinari (13.00) (Més informació)

- Debat electoral al local de l'AAVV del Moll a les 20:00 . Moderat per na Joana Solivellas,es podrà escoltar a Ràdio Pollença (107.9 FM)

Divendres 22 tancam la campanya a les 20h. al Centre Cultural, a Pollença.

Ahir parlàvem de la legislatura 2003-2007 una legislatura que no l'agrada recordar a Tomeu Cifre i de la qual va ser regidor d'hisenda i batle. Avui parlam de les legislatures 2007-2011 i 2011-2015.  Al llarg d'aquestes hem demostrat que es podia fer oposició d'una altra forma, amb transparència, serietat, valentia i sobre tot amb molta feina...

Excepte "Gent", les sis candidatures que es presenten a les eleccions ja han governat i demostrat el que poden fer... que per nosaltres és insuficient. Necessitam un canvi que passa per Alternativa per Pollença, la única candidatura que garantitza finalitzar amb dotze anys de governs de dretes amb nul·la participació i mínima transparència. Cal, d'una vegada, possar l'Ajuntament al servei del poble.

Com va dir la nostra candidata, na Marina Llobera, al debat del Club, volem una Pollença diferent:

- Volem un poble en què les dones no cobrin menys que els homes per la mateixa feina, volem un poble de dones lliures i que puguin decidir sobre el seu propi cos

-Volem un poble en què no hi continuï havent 5 cm de desigualtat en gran part de les aceres del municipi

-Volem un poble en què ningú cerqui menjar als contenidors de l'eroski quan tanquen

-Volem un poble en què les boníssimes temporades turístiques que diuen que hi ha es tradueixin en condicions laborals acceptables i sous dignes; i que no depengui exclusivament del turisme

-Volem un poble en què els aturats i els precaris no pensin que el problema són ells, que és personal, i que sàpiguen que el problema és polític, i la solució només pot ser col·lectiva

-Volem un poble en què hi hagi una vida associativa rica, dinàmica, viva i reivindicativa

-Volem un poble en què la cultura i l'art estigui al servei del poble, i sigui motor de creixement i de progrés social

-Volem un poble en què la gent prengui decisions i participi, i no només els poderosos de sempre que pressionen per escorar les decisions polítiques cap als seus interessos

-Volem un poble en què totes les persones tenguin targeta sanitària i no et mirin un carnet per decidir si tendràs atenció mèdica o no

-Volem un poble que estigui fet a la mida de les persones que hi viuen i no dels cotxes, els turistes o les empreses

-Volem un poble que protegeixi i estimi la terra.

 

2007-2011 El PACTE DESASTRÓS; UM-UNPI & PSOE i PSM (fins que van ser expulsats al octubre 2009)

A les eleccions de maig del 2007, 595 persones van confiar en la nostra llista d'Alternativa Esquerra Unida-Els Verds (un 8,56% dels votants). Al mateix temps es formava a les Balears el segon pacte de progrés. A Pollença passaven a governar UM-UNPI amb PSOE i PSM, mentre a l'oposició hi havia sis regidors de PP-UMP  i un d'Alternativa. Per a nosaltres era incomprensible que els partits d'esquerres poguessin governar amb UM (el temps ens va donar la raó) o que s'enganyés totalment a l'electorat amb el tema de Son Espases i això ens va ajudar a decidir-nos a fer un partit municipal i municipalista al 2009; Alternativa Per Pollença. A partir d'aquest moment vam entrar en contacte i col·laborar amb les CUP, entrant a la seva llista de regidors.

Dins l'Ajuntament vam descobrir un vertader desgavell amb nombroses irregularitats i il·legalitats que no van sorgir al 2007 sinó que ja venien de l'anterior legislatura. A Alternativa vam denunciar sense descans tot el que anavem descobrint i que en algún cas vam portar a fiscalia (la gestió del Festival es troba dins el sumari de l'operació voltor), vam canviar la dinàmica dels plens amb mocions, precs i preguntes, vam traslladar informació als ciutadans com mai s'havia fet abans... Però això no va servir per redreçar una gestió que va ser lamentable. Mentre Tomeu Cifre i el seu grup PP_UMP de sis regidors a l'oposició passaven desapercebuts, normal ja que tenien prou a callar atenent a la seva responsabilitat amb aquella aquesta situació.

 

2011-2015 LES MINORIES SÓN POSITIVES. PP-LLIGA (fins 2013)/ PP-PI amb suport d'UMP

Els ciutadans van valorar la nostra feina i a les eleccions de maig del 2011 vam obtenir 822 vots, 12,24% dels votants, que ens van convertir en la tercera força política, amb dos regidors.

La minoria de l'equip de govern inicial del PP-Lliga (8 regidors de 17) va ser molt fructífera. Els que governaven es veien obligats a escoltar, reunir-se i consensuar tot amb els grups de l'oposició i de vuit grups surten més idees i millors que de dos. A més a més, la coordinació dels grups que formàvem l'oposició ens va permetre aturar coses com que la número sis de la llista del PP (ara dins TOTS) fos nomenada secretària personal del batle o que es passés a fer els plens cada dos meses en comptes de mensuals.

Nosaltres, amb dos regidors, vam poder fer una oposició més senzilla; ens arribava la informació més fàcilment i veiem com mocions i peticions que presentavem s'anaven acceptant (cosa impensable a l'anterior legislatura) i algunes de les irregularitats que veniem denunciant fa temps es solucionaven. Igualment acceptàrem el repte de formar part de la Junta de Govern, des de l'oposició, el que ens va permetre accedir i traslladar informació als ciutadans com, ni abans ni després, han succeït.

En Tomeu Cifre Ochogavía, dins aquesta campanya electoral, destaca sobre tot la seva bona gestió econòmica, cal dir que si alguna persona té mèrit en haver redreçat la situació econòmica de l'Ajuntament va ser la que era la regidora d'hisenda, na Malena Estrany i no en Tomeu, com va reconèixer al debat del Club en David Alonso. Si teniu dubtes demanau dins l'Ajuntament o comparau el que va passar del 2003 al 2007 amb Tomeu com regidor d'hisenda amb el que ha passat aquesta legislatura. Quan en Tomeu parla del seu tarannà dialogant només cal escoltar el que van dir na Malena i Tomeu quan van sortir de l'equip de govern o el que ha dit recentment na Teresa Ferré del Pi

Però tot això es va acabar amb la sortida de la Lliga del govern i l'entrada del PI al mateix amb el suport d'UMP. Va aparèixer en Tomeu Cifre Ochogavía en estat pur, amb un PI en formació i amb un líder del mateix, en Martí Roca, totalment lliurat a la causa; es van acabar les reunions, el consens, l'escoltar a l'oposició, mentre la facturació irregular tornava a augmentar fins al punt de pagar a una persona sense contracte a l'Ajuntament com en els pitjors temps d'UM-UNPI... Evidentmentla nostra molesta presència a la Junta de Govern es va acabar i amb ella va tornar l'opacitat a la mateixa.

 

 

 

Si a l'anterior l'afegim el suport de Martí del Paraíso a TOTS... Si Tomeu Cifre torna a ser batle podem viatjar en el temps i tornar al 2003. Si voleu un govern del 2015 la vostra opció és Alternativa per Pollença!

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb