URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El nostre éxit

Alternativa | 11 Juny, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Quan vaig arribar a la darrera assemblea, una mica tard, estaven valorant el resultat de les eleccions municipals. Mentre algunes reflexions plantejaven la necessitat d'arribar més a la gent major, que normalment té un vot més conservador, altres es centraven en com engrescar més a la gent jove. És normal que en una valoració dels resultats pensem en termes electorals, però l'anàlisi no es pot quedar sols en veure com podem aconseguir més vots d'aquests sectors de la població.

El repte d'un moviment que aspira a aconseguir la unitat popular no s'ha de limitar a atraure més votants, sinó que ha de lluitar per ampliar el seu àmbit d'influència, apropant-se als diferents sectors de població per esbrinar quin són els seus problemes i com fer-lis costat. D'entre les classes populars cal assumir el repte d'aproximar-se als col·lectius immigrants i fer-ho mantenint un dels nostres principis bàsics, com és defensar i potenciar l'ús de la llengua catalana com a eina de cohesió social. Per això publicam sempre en català, perquè el que cercam no són nous votants sinó que tothom que viu al nostre municipi realment es senti integrat dins la nostra societat i estimi el nostre entorn, la nostra llengua i cultura. Sabem que el repte és difícil, però contam amb l'avantatge que els nostres temps tampoc són els habituals en la classe política. No tenim cap presa, a poc a poc i amb bona lletra, com es diu en bon mallorquí, és com voler fer les coses.

Respecte a la gent jove pens que la línia que hem de seguir ha de ser la que hem duit fins ara: informar i fer pedagogia social per tal de conscienciar-la de la necessitat de ser part activa de la política i no limitar-se a votar cada quatre anys.

Diu Sergio Sinay que vivim en una societat en la qual tot es mesura en termes d'èxit o fracàs, en la qual mentre una cosa tengui èxit no importen les seves finalitats, els seus continguts o els seus principis ètics. L'èxit es mesura amb els diners, la fama, les possessions, les quantitats de kilòmetres que correm o nedam, les victòries esportives, el nombre vendes o, en el cas de la política, en el nombre de votants. Nosaltres no volem una societat així.

En el moment d'escriure aquest article encara estam pendents de saber qui serà el proper batle, tot i que pels resultats sembla que Alternativa no entrarà a cap equip de govern. No ens cansam de repetir que el nostre objectiu és transformar la societat i no governar, per tant si no tenim el mateix objectiu que els altres partits no ens hem de valorar amb els mateixos paràmetres. Tampoc es tracta de voler ser millors, més ètics, més eficients o més llestos que els altres. Es tracta simplement d'evolucionar individualment i col·lectivament. De sortir de la nostra zona de confort, explorar les nostres pors i les nostres contradiccions i veure fins a quin punt podem mantenir la coherència i els nostres valors.

El mateix Sergio Sinay fa una reflexió interessant al respecte: «Quan els individus o les societats s'enlluernen amb el que és aparent, trien estacionar-se en la superfície de la vida i eviten la profunditat (on habiten les veritats), no només no eviten el fracàs, que és part natural i necessària de la vida, sinó que el repeteixen fins a l'avorriment sense aprendre res».

Tal com comentava abans, el nostre èxit ha de ser el de superar les nostres pors, assumir les conseqüències de les nostres decisions i aprofitar-ho per evolucionar i créixer tant a nivell individual com a col·lectiu, fent síquies per comunicar, que diria na Marina, perquè així els encerts i els fracassos de cadascú és converteixen en l'aprenentatge de tots.

 

Joan Cifre

El Roto

 

 

 

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb