URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No ha hagut oportunitat de governar

Alternativa | 22 Juny, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Diferents ciutadans ens han dir que consideren un error que Alternativa no entri a formar part de l’equip de govern amb Junts i UMP com si realment el resultat electoral ens hagués donat alguna oportunitat de governar i haguéssim renunciat a fer-ho.

Evidentment ens presentam a les eleccions per governar, però no a qualsevol preu, sinó sempre partint dels nostres valors com són la transparència i la honestedat. I considerant aquests valors és totalment impossible que no respectem el que vàrem decidir i fer públic abans de les eleccions en forma de document de pactes postelectorals.  Sabem que això no és l'habitual en política però per alguna cosa som l’Alternativa.

Som l'únic partit que no tira pilotes fora durant les eleccions i que  sempre decideix en assemblea  i anuncia abans de les eleccions amb quins partits estam disposats a pactar i amb quins no.  Consideram que és el més honest  i transparent amb els electors i sempre ho hem fet així, en funció del desenvolupament de la legislatura.

- Així abans de les eleccions del 2007 vàrem decidir i anunciar que no pactaríem amb UM-UNPi i PP-UMP. Havíem estat quatre anys fent oposició a la forma de governar d'aquests partits i evidentment vam considerar que seria un absurd governar amb ells. Aconseguírem un regidor i els partits més votats van ser precisament els que havíem exclòs de qualsevol possibilitat de pacte. Va governar UM-UNPI amb PSOE i PSM (després van ser expulsats de l'equip de govern). No ens enpenedim de no haver format part d'aquell govern.

- A les eleccions del 2011 vam decidir i anunciar que podíem negociar amb qualsevol partit que acceptés un document de mínims. Prenguérem aquesta decisió després de conèixer de primera mà com es trobava l'Ajuntament, consideràrem que la seva situació era molt complicada i que calia fer un esforç de feina sense tancar la porta a ningú. A més a més, calia tenir en compte el que havia passat a la legislatura; la desaparició d'UM i que PP-UMP haguessin estat a l'oposició, facilitava la possibilitat de negociar amb qualsevol partit. Vam negociar amb les dues opcions de govern que hi va haver: PP i Lliga (el PP no va acceptar el nostre document de mínims) i un pacte progressista entre Lliga-PSOE-PSM-Esquerra i nosaltres (Esquerra Republicana no va acceptar negociar el document que va presentar la Lliga i es van acabar les negociacions). Per tant una vegada més vam estar a l'oposició.

- Abans de les darreres eleccions publicàrem el nostre document de pactes postelectorals i vam dir molt clarament que no pactaríem amb cap partit de dretes (PP, PI, UMP i Tots), perquè cap d'aquests pot garantir un mínim canvi que condueixi a la transformació social i per fer aquesta afirmació ens fonamentàvem en  el que havia passat durant la legislatura. Una vegada realitzades les eleccions no s’obtingueren nou regidors dels partits progressistes i era clar que els dos partits més votats, Tots i Junts, eren els que podien governar.  Tot d'una vàrem negociar amb Junts i aquests ens van informar de la seva idea de governar amb UMP, això no va evitar que arribéssim a un ràpid acord per votar a favor de la investidura de Miquel Ángel March com a batle. La única possibilitat de governar era arribar a un acord amb Junts i tenir un vot d'un altre partit per a la investidura, possibilitat que mai se’ns va presentar. Quan hem comentat aquesta possibilitat a alguns dels ciutadans que ens demanen governar, ens diuen que això és molt complicat... Doncs no tant, és exactament el que hem fet nosaltres amb Junts-UMP.  O sigui no rebutjam l’oportunitat de governar amb Junts, és simplement que aquesta oportunitat , com hem comentat, mai ha existit.

No tenim cap por al risc d'assumir responsabilitats. A l'oposició hem assumit tots els riscs i responsabilitats possibles: denunciant temes que ningú havia denunciat, formant part activa i crítica de tots els organismes als que hem pogut participar, des d'EMSER a la Junta de Govern, o assumint la realització de mocions quan se’ns ha donat l'oportunitat... I aquesta legislatura continuarem assumint  totes les responsabilitats que ens corresponguin i poguem, fem el màxim possible, però sempre sense trair ni els nostres valors ni la paraula donada. Si un dia podem governar no dubteu que ho farem i que com hem fet a l'oposició ho farem amb valentia, transparència, participació i honestedat... No sabem fer política d'una altra forma.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb