URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Informació i propostes de a la primera Junta de Portaveus

Alternativa | 26 Juny, 2015 12:00 | facebook.com twitter.com

Dimecres vam assistir a la primera Junta de Portaveus d'aquesta legislatura (assisteixen els portaveus de cada grup polític amb representació municipal). Era una junta informal ja que fins ara no s'ha creat oficialment, aquesta es crearà i se celebrarà el divendres abans de les comissions informatives, el matí. A la mateixa hem fet una sèrie de propostes que han estat ben rebudes per part de l'equip de govern.

Els temes tractats han estat els següents:

Junta de govern:

Estaria formada per sis membres, que serien en Miquel Àngel March, en Tomeu Cifre Bennàssar, en Toni Cànaves i en Miquel Àngel Sureda (de Junts Avançam), n'Andrés Nevado (d'UMP) i la nostra portaveu, na Marina Llobera per part de l'oposició. El portaveu de Tots, en Tomeu, s'ha queixat i ha dit que troba que hi havien de ser ells, a la Junta de Govern, ja que són el partit majoritari de l'oposició. Sembla que ja ha oblidat com, no fa tant, ell va decidir substituir-nos com a representants de l'oposició a la Junta de Govern per UMP, quan evidentment aquest no era el partit més votat.

Hem proposat que cada grup municipal que no formi part de la Junta de Govern (Tots, PI i PP) pugui designar un titular i suplent perquè assisteixin, amb veu però sense vot, a les sessions de la Junta com es fa a altres municipis. Consultaran la nostra proposta a la Secretària.

La Junta se celebrarà el primer i tercer dimarts de cada mes, a les 12h i en compliment de l'acord d'investidura a què vam arribar, es publicaran els acords a la web, respectant la llei de protecció de dades. Ens van dir que ja han comanat la creació d'un apartat en el web amb el nom de Portal de transparència o similar, on s'hi penjaran les actes dels plens, juntes de govern, declaracions de béns dels que autoritzin, decrets...

En referència a les atribucions de la Junta de Govern hem proposat que la disciplina urbanística s'hi resolgui allà i que es contempli la possibilitat de delegar les competències a l'Agència de Disciplina Urbanística del Consell. El batle ha proposat que la concessió de llicències urbanístiques "especials" (ja sigui per estar en entorns naturals, per ser edificis catalogats,per ser obres de gran envergadura...) també es resolguin a la Junta de Govern, el que ens sembla bé.

Junta de Portaveus: es crearà i es farà el divendres abans de les comissions informatives, el matí.

Comissió informativa: els divendres abans del ple, el matí.

Sessions plenàries: continuarà igual, el darrer dijous de cada mes a les 20h.

Retribucions: es mantenen les mateixes quanties retributives de la legislatura passada.

La proposta de l'equip de govern és tenir tres dedicacions exclusives: en Miquel Àngel March i n'Iliana Capllonch de Junts Avançam i n'Andrés Nevado d'UMP. Proposen que en Tomeu Cifre B. i na Magdalena Seguí, de Junts Avançam tinguin una dedicació parcial del 70%.

Si ho comparam amb l'equip de govern anterior:

PP + PI. Total: 215.432,84 €

-Tomeu C.Ochogavia 40.805,24 € (dedicació exclusiva de batle)

-Maria Petra Buades 36.913,80 € (dedicació exclusiva de regidor)

-David Alonso 36.913,80 € (dedicació exclusiva de regidor)

-Francisca Cerdà 14.000,00 € (dietes, de regidor delegat)

-Miquel Llobeta 14.000,00 € (dietes, de regidor delegat)

-Martí Roca 16.800,00 € (dietes, de tinent de batle)

-Joan Ramon 14.000,00 € (dietes, de regidor delegat)

-Teresa Ferré 14.000,00 € (dietes, de regidor delegat)

-Maria Magdalena Capllonch 14.000,00 € (dietes, de regidor delegat)

-Margalida Capllonch14.000,00 € (dietes, de regidor delegat)

JUNTS + UMP. Total: 199.912,16 €

 

Miquel Àngel March 40.805,24 € (dedicació exclusiva de batle)

Iliana Caplllonch 36.913,80 € (dedicació exclusiva de regidor)

Andres Nevado 36.913,80 € (dedicació exclusiva de regidor)

Tomeu Cifre 25.839,66 € (dedicació parcial 70% de regidor)

Magdalena Segui 25.839,66 € (dedicació parcial 70% de regidor)

Toni Cànaves 16.800,00 € (dietes, de tinent de batle)

Miquel Àngel Sureda 16.800,00 € (dietes, de tinent de batle)

Representa un estalvi d'uns 15.000 euros anuals respecte l'equip de govern del final de la legislatura passada. S'ha de tenir en compte que són tres regidors menys, però que també acumularan més feina. Des d'Alternativa consideram que és normal que els regidors que són autònoms vulguin cotitzar per la feina que faran enlloc de cobrar dietes, i també creim que seria suficient que els regidors que tenen dedicació siguin tinents de batle, i els altres dos, simplement siguin regidors delegats, fet que suposaria un estalvi de 5.600 euros anuals. La funció dels tinents de batle es sustituir al batle en cas d'absència, malaltia, dimissió o defunció.

També s'ha plantejat si la feina de regidor d'urbanisme d'en Tomeu Cifre seria compatible amb la seva feina com arquitecte. Es demanarà un informe a la secretària.

Els regidors sense delegació (o sigui, els que estan a l'oposició) continuaran cobrant 6.000euros anuals de dietes. El batle ha plantejat que enlloc de 500 euros al mes per a cada regidor, fossin 600 pel regidor que és portaveu amb l'argument que té més càrrega de feina i 400euros  per la resta. Els que només són un regidor els hi anava bé, a nosaltres ens era igual perquè tanmateix els doblers van al partit, Tots per Pollença s'ha oposat i al finalt no ha hagut canvis..

Els grups municipals seguiran cobrant 1.045 euros l'any i 587 euros l'any per cada regidor. O sigui que Alternativa per Pollença rebrà 2.219 euros l'any en concepte de subvencions institucionals.

Òrgans:

Ens han de passar el llistat d'òrgans per triar els representants: ràdio, residència, escola de música, consell escolar, etc.

A més a la reunió es varen tractar altres temes:

-Vàrem demanar pel nomenament de la tresorera accidental: els tècnics han fet les bases per una convocatòria per cobrir la plaça per promoció interna, i està pendent de negociar-se amb els sindicats.

-Un problema immediat serà la falta d'arquitectes municipals en breu, per diferents circumstàncies, i s'haurà de veure com se soluciona.

 

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb