URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aterrant a una nova legislatura

Alternativa | 22 Juliol, 2015 07:00 | facebook.com twitter.com

Prest farà dos mesos de les passades eleccions. Són molts els canvis que s’hi varen produir i com és normal caldrà un cert temps perquè les coses s'estabilitzin i poder analitzar el funcionament de la nova legislatura.

El primer que vàrem poder comprovar és que els membres del passat equip de govern no havien assumit massa bé el seu pas a l'oposició. El to gens constructiu amb què ha iniciat la legislatura el portaveu de Tots per Pollença fa preveure que el seu principal objectiu serà el de desgastar com sigui l'equip de govern sense importar altre cosa que no sigui assolir el poder un altre cop d'aquí quatre anys. A això hem d'afegir que el membre del Pi ha decidit agafar vacances i encara no ha fet acte de presència aquesta legislatura. Esperem que vingui amb les piles recarregades i prest es posi a fer feina, que ja sabem que en va fer molta quan governava però a l'oposició també és necessària.

El nou Equip de Govern ha mostrat algunes coses positives i altres no tant. És evident que ideològicament és molt més proper a nosaltres i que té un esperit molt més cooperatiu que l'anterior. Personalment, i vist com han encaixat les primeres critiques de l'oposició, em dona la impressió que ells tampoc han assumit del tot el canvi de rol. Pens que un equip de Govern que vol fer de la transparència la seva bandera hauria d'assumir amb molta més naturalitat les crítiques. Tot i que pens que no és el cas del batle, que al meu parer sí que ho ha fet, alguns regidors i bastants de simpatitzants de Junts no han acceptat de bon grau que Alternativa fes el que ha fet sempre governés qui governés, criticar allò que pensam que està mal fet.

Deia José Mújica que així com la patologia de la dreta és “allò reaccionari”, la de l'esquerra és l'infantilisme, que ell definia com la confusió permanent entre la realitat i els desitjos. És un clar símptoma d'infantilisme pensar que perquè governa l'esquerra ja ho fa tot bé i que totes les crítiques que es fan des de l'oposició sols cerquen desestabilitzar.

Governar és una responsabilitat molt gran que exigeix maduresa i és precisament quan governen “els nostros” quan més atents hem d'estar per tal que el poder no els faci perdre el nord i per donar-los l'empenta necessària per transformar aquesta societat.

Per acabar, també és cert que Alternativa encara està cercant el seu lloc en aquesta legislatura. L'entrada de dos regidors joves i nous rellevant l'excel·lent feina dels anteriors també requereix un període d'adaptació. A això hem d'afegir que la feina d'oposició aquesta legislatura serà molt més complicada i a la vegada esperem més agraïda que a l'anterior.

És evident que fer oposició al PP era molt més senzill. Tenir davant un equip de govern més dialogant i proper exigeix cercar un punt d'equilibri entre la crítica i la cooperació que no és gens fàcil de trobar. En tot cas, na Marina ja ho va deixar clar a l'acte d'investidura del batle: “No tenim deutes ni hipoteques amb cap sigla, domés tenim compromisos amb la transformació i amb la democràcia de base”.

Som conscients que nosaltres tampoc som infalibles i que sovint la immediatesa de les noves tecnologies i la nostre impulsivitat ens pot fer cometre qualque errada i donar una imatge de prepotència, però és un preu que estam disposats a assumir perquè pensam que un esperit crític és indispensable si volem contribuir al canvi.

Pas a pas anirem fent camí, mirant de cara les nostres contradiccions, les quals, com deia Joan Fuster, són les nostres esperances.

Joan CIFRE CERDÀ

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb