URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Llibertat a les detingudes! Nosaltres també som anarquistes!

Alternativa | 01 Novembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

Des d’Alternativa per Pollença volem mostrar novament la nostra solidaritat amb les anarquistes detingudes en el marc de l’Operació Pandora i volem seguir denunciant, com ho férem fa gairebé un any, que l’anomenada Operació Pandora no és més que un intent de criminalitzar al moviment llibertari i a tota la gent que treballa als marges per crear un món millor.
Dia 28 d’octubre s’ha produït una nova posada en escena d’aquesta estratègia.  Més de 500 Mossos d’Esquadra, instats per un jutge de l’Audiència Nacional, amb una espectacularitat peliculera, han escorcollat diversos locals als barris de Sants, Gràcia, el Clot, Sant Andreu del Palomar i a Manresa. A més han detingut a nou persones. És surrealista veure com el que s’han emportat com a proves són llibres, banderes, revistes, ordinadors i fins i tot ganivets de cuina. Explosius no n’han trobat, però això no els importa realment.
Això sí, tota la premsa, les televisions i les ràdios de l’estat s’han fet ressò de l’operació, que és el que cercaven els caps pensants de la policia i l’Estat. I ho han fet sense qüestionar-se el perquè de l’espectacularitat de l’operació, sense demanar-se quines són realment les motivacions d’aquest procés i, en la majoria dels casos, sense contemplar la presunció d’innocència. Titulars que parlaven de terrorisme anarquista i que donaven per certes les acusacions de la policia han aparegut a tots els mitjans. Ja no els posen ni el “pressumpte” davant.
La realitat és que aquesta operació ha anat a atacar directament als ateneus i centres socials, que tenen una vinculació amb el barri on estan arrelats. Uns espais lliures, de convivència, de cultura, que l’Estat no pot controlar i per tant els interessa tancar o criminalitzar a ulls del veïnatge.
Però també és cert que l’Estat es justifica a ell mateix en gran mesura basant-se en l’oferiment de seguretat pels ciutadans. A falta d’organitzacions terroristes i amb el cessament de la violència per part d’ETA, sense un enemic del que defensar a la població, ara és el torn de ressuscitar el terrorisme dels anarquistes. D’aquesta manera no els ha costat gaire inventar-se la història de que uns suposats Grups Anarquistes Coordinats, que fins i tot van presentar-se en societat a cara descoberta i explicant que volien dedicar-se a la difusió de les idees anarquistes, són una organització amb fins terroristes. Si fossin terroristes, perquè estan en llibertat els anarquistes detinguts fa un any en l’anterior operació Pandora i Pinyata? Tota aquesta història és molt poc creïble.
Ja ho vàrem dir i ho tornam a repetir: vivim en una societat lliberticida i no ho hem de permetre.
Llibertat a les detingudes! Nosaltres també som anarquistes!
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb