URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un poc d'humor per rebaixar les contractures per atac de nervis del darrer ple!

Alternativa | 06 Novembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

El darrer ple vàrem poder comprovar que el portaveu del PP-Atlètic, Tomeu Cifre Ochogavía, s'emprenyava molt quan parlàvem d'impostos relacionats amb grans empreses.

Parlant de l'IBI, des d'Alternativa vàrem proposar que si es feia una rebaixa fiscal, per ser just s'havien d'incloure criteris de progressivitat (qui més té, més paga). La nostra proposta, que la llei de l'IBI permet, era simple: que si baixàvem l'IBI a totes les cases i pisos, locals, comerços, tallers... li pujéssim un poc als immobles comercials, industrials o d'hostaleria que tenguéssin un valor superior a 600.000 euros. El càlcul era baixar-li al 90% d'immobles, per pujar-li al 10% de més valor.

Aquí el portaveu d'un partit que no duu el nom del PP perquè això hagués implicat perdre la cadira va saltar: que ell sabia qui serien els que pagarien (grans superfícies i hotels) i que nosaltres feiem parts i quarts perquè volíem que paguéssin uns més que uns altres. Idò sí: és exactament així, el criteri de progressivitat fiscal consisteix en això. Per, tal com ell diu, «poder donar-ne tant en cullereta» pareix mentida que encara no hagi entés un concepte tan bàsic.

(Parèntesi seriós: ja ho sabem que l'ha entés el concepte, però és divertit veure lo molt que l'emprenya). Només faltava que sortís el seu company del Real-PP xerrant de Venezuela! Va dir el líder de TOTS que ell defensen aquestes activitats econòmiques. Idò s'ho haurien d'haver pensat millor i quan pensaven un nom per camuflar el PP que continua sent, s'haguéssin pogut posar POCS en lloc de TOTS i seria més realista.

Suposam que res de tot això té a veure amb la costosa campanya electoral que varen fer (i que sent un partit municipal només podien haver gastat 1700 euros) i de la qual encara esperam la publicació de les despeses que varen dir que farien.

No va acabar aquí la cosa: a la nostra moció sobre l'ecotaxa es va tornar a enfadar. Que els hotelers han de poder dir amb què s'inverteix, ja que l'hauran de recaptar ells. Serà possible! Què s'han cregut aquests rojos, que adamunt d'exprimir recursos naturals, territori i treballadors ara no podrem decidir a què s'ha de destinar un impost que no pagam noltros sinó el turista!

Al cap i a la fi, però, aquests posicionaments són ben comprensibles: TOTS/POCS/PP-Atlètic, igual com el Real-PP, defensen els interessos de la seva classe, i la seva classe no és la de les cambreres de pisos ni la del 90%.

El que resulta incomprensible, però, és que coses així les puguin consentir a la coalició de Junts Avançam (a la rebaixa de l'IBI ens referim). I si no van vius, encara que governin, passaran per ser els lacais d'En Tomeu Cifre Ochogavía, el Cid Campeador dels Hotelers!

 "Don Tomeu, el Cid Campeador dels Hotelers"

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb