URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Comencen les obres sense un pla de mobilitat adient

Alternativa | 11 Novembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta setmana han començat les obres de reforma de la Primera línia del Moll (parlar de peatonització o semipeatonització en aquest moment és massa optimista). A aquest bloc trobareu 21 articles dedicats al tema ni més ni manco. Un projecte molt importat al que s'han fet molt d'experiments, on en general ha faltat consens, informació i  ha sobrat improvisació. De fet comencen les obres sense haver fet un nou pla de mobilitat que hauria de ser de tot el Port de Pollença. Per altra part no hem rebut cap resposta a les al·legacions que vam presentar al seu moment per què no s’executés aquest projecte de reforma de la primera línia del Port de Pollença, per quan no s’ha realitzat amb un mínim de participació ciutadana, és contrari a l’ordenament urbanístic vigent i el seu excessiu cost donat que simplement serà una reforma de la primera línia.

L'actual equip de govern  s'ha trobat un projecte aprovat, licitat i adjudicat molt millorable, i que al estar adjudicat ha limitat molt els possibles canvis que es poden efectuar. Tirar enrere l'obra suposaria segurament no poder efectuar l’obra dins aquesta legislatura i perdre la subvenció, per tant s’han limitat a fer els canvis que la llei de contractes públics els hi permet.

El projecte que va aprovar l’anterior equip de govern comença a la rodona Enginyer Roca (col·loquialment Gelats Valls)  fins més o manco on comença la zona de bany per animals de companyia a Llenaire; 1,7 Kms d’obra pública,   El projecte inicial consta de ampliació de voravies, a 3.7 metres la voravia que dona a les fatxades  dels edificis i un increment de 1,5 metres l’actual la voravia de la part de la mar, una zona central asfaltada amb carril bici separat per “pilons baixos” dels cotxes, a més de substitució de mobiliari urbà i reparació-substitució del muret que hi ha entre la platja i la voravia.

Al projecte inicial la zona central estava asfaltada al 100%, el nou equip de govern vol asfaltar des de Llenaire fins l’Avinguda Paris i vol posar llamborda ("adoquín" ) des de l’avinguda Paris fins a la rodona dels gelats per poder tancar aquest tram a la circulació els capvespres d’estiu principalment. Un altre modificació és l’eliminació dels aparcament en bateria a la part de les fatxades dels edificis (de Llenaire fins Avinguda Paris), aquests aparcament quedarien en cordó a la part de la platja, el carril bici es posaria entre els cotxes aparcats i la voravia, al mateix nivell que aquesta, el motiu d’aquest canvi és que s’ha comprovat que fer aparcar els cotxes en bateria és perillós pel carril bici, ja que tant la maniobra d’aparcament com de “desaparcament” envaeix el carril bici i això a ple estiu és molt perillós, naturalment la pavimentació de llamborda del tram fins a la rodona del gelat valls i el tancament del mateix fa que l’estació dels bussos es traslladi davant l’oficina de Caixa Colonya a la circumval·lació (de moment la nova parada provisional d'autobusos ja està operativa al costat del Centre Miquel Capllonch), sembla que la Conselleria de Transport no posaria problemes, el tema de traslladar l’aturada dels taxis ja és un altra problema.

El projecte presentat no es tracta de la peatonització que s’havia previst al PGOU de 1990 per recuperar aquest indret, com a un passeig ran de mar. En resum de moment tot just es tracta de eixamplar voravies i asfaltar el centre, les voravies es farien a partir de la setmana que ve, i l’asfaltat l’any que ve, ja que és el Consell Insular qui ho de fer. El tema del muret no està clar si es faria amb un o dos anys.

Del 2008 al 2015 i comencen les obres sense un pla de mobilitat adient

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb