URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fent Camí

Alternativa | 16 Novembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

Uns mesos que ja ens han servit per poder valorar amb una mica de perspectiva com anirà aquesta legislatura i què podem esperar d'aquest equip de govern.

Com és sabut, Alternativa va donar suport a la investidura de Miquel Àngel March a canvi del compromís de dur a terme una sèrie de mesures relatives a la transparència i la participació. Nosaltres teníem clar que ens mantindriem fidels al nostre compromís de no entrar a formar part d'un equip de govern amb UMP, el PI ni evidentment Tots i PP. Des d'alguns sectors se'ns va acusar de manca de valentia i de voler condicionar a l'equip de govern sense banyar-nos, des d'altres es vol fer veure que formam part de l'equip de govern. Entenem que no és l'habitual que un partit no entri en el joc del mercadeig per aconseguir càrrecs o objectius partidistes, que tard o d'hora es converteixen en objectius personals.

Nosaltres sempre deim que governar més que un objectiu en si mateix és una responsabilitat que estam disposats a assumir si és per canviar les coses. El nostre vertader objectiu és transformar la societat, i governar les institucions és una eina més, però en cap cas l'única. No ens interessa si no serveix per canviar les dinàmiques de govern i per acostar el poder a la majoria del poble i allunyar-lo d'aquells que ho volen tot per ells.

La gent d'Alternativa entenia que aquest objectiu no es pot assolir quan per poder entrar a l'equip de govern has d'assumir les dinàmiques de regateig pròpies dels partits amb els quals ens vàrem comprometre a no pactar, per això no ens ho plantejarem; i hem de dir que, tot i que no hagués tengut cap efecte, tampoc se'ns va oferir.

Una pregunta recurrent que sovint ens fan és la de si no pensam governar a no ser que tenguem majoria absoluta. La resposta és que no pensam entrar a governar fins que les possibilitats de canvi siguin majors entrant a governar que treballant a l'oposició. Tenim l'esperança de qualque dia poder formar un govern que de veritat es fonamenti en el poder popular; la realitat és que encara queda camí a fer i necessitam que més gent se sumi al nostre projecte.

Passats uns mesos des de la investidura del nou batle, no podem dir que ens en penedim de no haver intentat entrar a l'equip de govern. L'aprovació d'una rebaixa fiscal regresiva i antisocial; el continuisme en algunes males dinàmiques de la gestió d'Emser; el poc entusiasme amb el que s'ha acollit el nostre informe sobre la municipalització del servei de neteja posa de manifest que el nostre lloc no era amb aquest equip de govern. Evidentment tampoc ens en penedim de la decisió d'haver votat a favor de la investidura de Miquel Àngel March, ja que l'alternativa de Tomeu Cifre Ochogavía pensam era molt pitjor.

En tot cas, conscients de no tenir la força per canviar les coses des del govern, Alternativa ha seguit treballant de valent, combinant la feina dins la institució, amb el disseny i impuls del procés de modificació del reglament de participació ciutadana (un dels punts de l'acord d'investidura), el ja esmentat informe sobre la conveniència de municipalitzar el servei de neteja, l'habitual fiscalització de la feina de l'equip de govern, seguim fent esmenes i presentant mocions, publicant i informant regularment mitjançant el nostre bloc i les xarxes socials, però també participant d'altres projectes polítics i socials no institucionals.

Feim nostre el lema de les CUP «Anem lents perquè anem lluny», i seguim treballant amb humilitat i alegria, amb l'esperança de que cada cop més gent es decideixi a fer camí amb nosaltres.

Joan Cifre Cerdà

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb