URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Moció per l'energia renovable i la lluita contra la pobresa energètica

Alternativa | 23 Novembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

 Al ple d'aquest dijous presentam una moció per a la promoció de l'energia renovable i la lluita contra la pobresa energètic. Al ple de setembre del 2014 es va aprovar la nostra moció per a la contractació municipal d'energia elèctrica 100% renovable amb l'abstenció de l'equip de govern de la passada legislatura, PP i Pi, i el vota favor de la resta de grups. Com altres mocions de la passada legislatura no es van complir,ara esperam el seu compliment i desenvolupament.

Pensam que la consciència i el compromís social i ambiental en les Administracions Públiques, han de ser elements fonamentals i transversals en les decisions polítiques, per això en la mesura que puguem hem d'apostar per promoure projectes empresarials o cooperatius, compromesos amb el bé comú i l’interès general i deslligar-nos progressivament de les empreses amb escassa o nul·la consciència social i ambiental o que mantenen pràctiques comercials i polítiques èticament  qüestionables aquí o en qualsevol racó del món.  

 

A la moció que presentam ara demanam els següents acords:

1.-  Fer una aportació de 100 euros al Capital Social de la cooperativa Som Energia SCCL, esdevenint soci i productor  per participar activament en la transformació del model energètic.

2.- Establir un conveni de col·laboració amb SomEnergia per garantir el subministrament elèctric a les llars amb dificultats econòmiques.

3.- Iniciar de forma efectiva i urgent les gestions aprovades en el ple de setembre del 2014 per identificar els contractes d'edificis municipals susceptibles de canviar  per garantir el subministrament d'energia renovable i procedir al canvi segons allò acordat.

4.- Implicar-se activament, via programes i pressuposts, a la promoció entre la població de Pollença del consum d'energia renovable, l'estalvi i l'eficiència energètica.

 L'Ajuntament ha d'emprendre mesures decidides contra la pobresa energètica i que assegurin, ara que s'acosta el fred, el subministrament elèctric a qualsevol família independentment de la seva situació econòmica.

Imatge de l'Aliança contra la pobresa energètica

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb