URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Regne de Taifes?

Alternativa | 18 Desembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

Ahir vam demanar explicacions públiques a l'equip de govern sobre com s'havia realitzat la contractació de la construcció del parc de Bocchoris, en el moment d'escriure aquest article no hem llegit cap explicació pública ni de l'ajuntament ni de Junts Avançam, només al diari Última Hora el regidor responsable, Andrés Nevado i al seu perfil de facebook Unió Mollera Pollencina donen explicacions dels fets i reconeixen que el regidor no va seguir cap procediment administratiu legal per contractar i realitzar el parc Bocchoris, amb un cost entorn dels 33.000 euros.

Diu el regidor de Serveis que va comprovar que existia pressupost per fer l'obra i que va rebre quatre pressupostos, havent triat el de menor cost, per part d'una empresa que ja hi havia treballat per a l'Ajuntament. Segon Unió Mollera Pollencina, el regidor "es va deixar portar per la il·lusió". Andrés Nevado "demana disculpes i posa a disposició del ple els documents que demostren que el parc es va construir al menor cost possible d'entre els pressupostos rebuts"... En política no és suficient fer les coses amb Il·lusió,  cal fer-les legalment i en equip de forma consensuada, un no pot tenir un dia una idea i fer-la sense més. Hi ha un equip de govern o com ja ha passat a anteriors legislatures tenim un regne de taifes on cada regidor fa la gestió pel seu compte?

Ens podem creure el desconeixement per part del regidor de Serveis de la llei de contractació pública però una vegada triat regidor i a més a més governant i gestionant una àrea tan important com la de Serveis, amb dedicació exclusiva, era el seu deure informar-se i a hores d'ara conèixer ja el més bàsic de la llei de contractació pública com és el cas senyalat Segon sembla per les declaracions al diari Última Hora el regidor no va comprendre les explicacions que li van donar els tècnics! No estam parlant de complicades lleis pressupostàries o urbanístiques sinó el més bàsic i fonamental en la gestió per part d'un regidor de serveis. Tampoc entenem com ningú dins Unió Mollera Pollencina, que fa anys que té representació a l'Ajuntament, ha pogut ajudar o assessorar al regidor sobre aquest tema.

També resulta molt greu comprovar la falta de coordinació dins l'equip de govern de Junts-UMP. Qui va decidir què calia fer un parc a Bochoris? Va ser el regidor de serveis tot sol? Des que va decidir fer-ho, demanant si hi havia pressupost a l'Ajuntament i demanant quatre pressuposts ningú de l'equip de govern es va adonar com estava fent aquest despropòsit? Com va decidir el regidor a quines quatre empreses demanar els pressuposts? Junts Avançam es va adonar de la construcció del parc com nosaltres pel perfil de facebook d'UMP?

Cal dir que no complir la llei de contractació pública implica també que el projecte s'hagi realitzat amb nombrosos errors apreciables a primera vista que ja vam comentar ahir (il·luminació, tancaments...) i que s'han de corregir

A la fi no és suficient amb demanar perdó i presentar els papers corresponents (només faltaria) hi ha un munt de preguntes que l'equip de govern ha de contestar a més a més de depurar les responsabilitats corresponents.

 

Notícia publicada ahir al diari Última Hora.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb