URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

REBUTJADES LES NOSTRES AL•LEGACIONS A LA MODIFICACIÓ DE L'IBI I PERDUDA L'OPORTUNITAT D'INCIDIR EN LA JUSTÍCIA SOCIAL

Alternativa | 24 Desembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

En ple extraordinari s'ha aprovat definitivament una modificació regressiva de l'IBI i s'han rebutjat les nostres al·legacions que cercaven introduir mesures per a la justícia social a través de la fiscalitat.

Ahir dimecres 23 de desembre es va celebrar un ple extraordinari de l'Ajuntament de Pollença per tal de resoldre les al·legacions a la modificació de l'ordenança fiscal de l'IBI.

Al passat ple d'octubre l'equip de govern (Junts Avançam i UMP) va dur a aprovació inicial una rebaixa fiscal generalitzada de l'IBI que, curiosament, coincidia amb  una  proposta  gairebé  idèntica  que  presentava com  a  moció  el  PP  des  de  l'oposició. Des  d'Alternativa  ja en el seu moment, apart de votar-hi en contra, ja vàrem fer les nostres crítiques perquè una rebaixa fiscal general és regressiva  i  antisocial, perquè precisament beneficia més a qui tenen més propietats i de major valor.

Les esmenes que vàrem presentar no varen ser acceptades i, després de l'aprovació inicial, les vàrem presentar com a al·legacions. Aquestes es poden resumir en: pujar  l'IBI  a  la  minoria  d'immobles  (no  residencials)  amb  valors  cadastrals superiors   a   600.000   euros;   incloure   un   recàrrec   als   immobles   residencials   desocupats permanent  i  injustificadament;  bonificar  famílies  amb  situacions  socioeconòmiques  adverses (rendes  inferiors  a  15.000  euros  i  30.000  amb  fills  a  càrrec);  incloure  criteris  de  renda  a  les bonificacions   existents   per   famílies   nombroses   i   minusvalidesa;   equiparar   les   famílies monoparentals  amb  les  nombroses;  i  bonificar  els  béns  de  les  cooperatives  agràries  i  de  les activitats  econòmiques  que  es  declarin  d'interès  municipal  per  qüestions  socials,  històriques, artístiques...

Com era d'esperar, cap d'elles ha estat acceptada. Des d'Alternativa valoram com a molt decebedora la decisió presa per l'equip de govern que no ha passat de les bones paraules i intencions, dient que hi ha mesures que els semblen interessants i legítimes però... que ja en parlarem per l'any que ve. Les excuses que es varen esgrimir en l'aprovació inicial ja no són vàlides perquè si hi hagués hagut voluntat política, haurien tengut dos mesos per fer els estudis i informes necessaris. En definitiva: s'ha perdut una bona oportunitat per introduir una mica de justícia social per mitjà d'un dels pocs mecanismes amb què comptam des dels municipis: les ordenances fiscals.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb