URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per la igualtat, un Pla d'Accessibilitat JA!!

Alternativa | 08 Febrer, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Hem realitzat un informe i un vídeo sobre les deficiències en accessibilitat que presenten els espais i edificis públics del municipi, per tal que s'inclogui al pressupost una partida per a elaborar un Pla d'Accessibilitat i Eliminació de les Barres Arquitectòniques.


Des d'Alternativa per Pollença fa ja un bon grapat d'anys que lluitam per aconseguir tenir un municipi accessible. Ja l'any 2007 vàrem presentar una moció, que el Ple va aprovar, per tal d'elaborar un Pla d'Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques. Des de llavors ençà, insistim en aquesta qüestió sense gaire èxit. Els darrers anys hem fet al·legacions als pressuposts demanant un Pla d'Accessibilitat i no han estat acceptades. Amb excuses de que s'ha fet feina en aquest tema, s'ha intentat tapar el fet que els treballs fets només han estat intervencions aïllades, sense planificació, fins al punt indecent que obres noves municipals com la fase II de dotació de serveis de Gotmar, s'han fet sense tenir-ho en compte i presenten obstacles i barreres arquitectòniques.

Enguany, de cara als pressuposts del 2016, ja vàrem fer una sèrie de propostes entre les que s'incloïa fer un projecte integral per cada nucli de població del municipi, que reculli els problemes i deficiències existents (voravies sense rampa, obstacles diversos, clots dels arbres sense omplir...) i una planificació calendaritzada de les intervencions per a solucionar-ho en el que queda de legislatura, començant enguany i reservant una partida per a tal efecte. Com que en els esborranys que ens han presentat des de l'equip de govern no hi surt reflectit hem volgut fer públic un informe per tal de fer reflexionar a tothom, però especialment a l'equip de govern, sobre aquesta problemàtica.

Les barreres arquitectòniques o la manca d'accessibilitat en els espais públics és quelcom que pot no ser percebuda fàcilment per les persones que no estan afectades per la mobilitat reduïda. Per fer-ho visible, des d'Alternativa hem seleccionat unes zones de cada nucli del municipi i les hem recorregudes, prestant especial atenció, a les deficiències en accessibilitat i les hem documentat i fotografiat. També hem elaborat un vídeo. El resultats de l'informe són bastant tristos: la majoria de voravies no són aptes perquè hi circulin persones amb mobilitat reduïda i, fins i tot, bastants d'edificis públics no són accessibles.

Esperam que no passi un any més sense abordar de forma seriosa una qüestió d'igualtat i justícia social tan bàsica com aquesta.

A l'enllaç podeu llegir l'informe

 

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb