URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preguntes del ple de gener

Alternativa | 10 Febrer, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

 Aquestes són les preguntes que vam fer al darrer ple i les respostes de l'equip de govern.

 

PREGUNTES:


- En referència a  sentència sobre el borsí d'interins d'EMSER,  la descripció que fa la jutgessa sobre l'arbitrarietat de la gerència a l'hora d'aplicar el conveni laboral es prou contundent, dient: «La empresa decide aplicar aquellas normas del convenio que le vienen bien y, las que no le vienen bien, sostener que no son de aplicación por el transcurso del tiempo.» Què han fet o pensen fer per evitar actituds com aquesta?

Per evitar l’arbitrarietat a l’hora de contractar l’equip de govern ens ha dit que ha tengut vàries reunions amb els treballadors, i ha informat que a part de considerar vàlid el borsí d’aigües (caldrà fer-ne un de nou ja que està pràcticament esgotat), també han acordat la creació de dos borsins per residus, un de peó i un de conductor, i que ja els portaran al proper consell d’administració. També pensen fer una oposició externa a l’àrea d’aigües, i una sèrie de promocions internes.

 

Esperem que el tema laboral a l’empresa municipal millori i que aquesta deixí de ser notícia per males pràctiques. En aquest sentit la presència d’un representant dels treballadors al consell d’administració, com proposava la nostra moció del ple, serà una gran passa endavant.  

- En referència als enderrocs del solar municipal al costat de la residència del Port de Pollença, ens pot contestar el regidor d'urbanisme quan de temps estaran al solar i que es farà amb ells? Per altra part com ja vam comunicar al regidor d'urbanisme la informació que tenim també és que es van llevar enderrocs de les obres de Gommar al mateix solar i les varen replanar al mateix solar, ha comprovat el regidor d'urbanisme si això és cert.

La seva presència serà provisional. Segons el projecte els enderrocs havíem de romandre a primera línia, però els tècnics proposaren dur-los al solar per evitar problemes de trànsit. Els enderrocs han de ser triturats per elaborar ecograva, al mateix solar, i després utilitzar-la a la mateixa obra.

Pel que fa referència als materials provinents de Gommar, el regidor va dir que no eren enderrocs, sinó material d’excavació, i que efectivament si que una part són allà.

- Respecte al solar del xibiu  “Balaixa” a la Cala Sant Vicenç  tenen alguna proposta o pla a realitzar a aquesta legislatura?

 Si que tenen pensat fer alguna cosa. I el tema passa per fer una adquisició i després donar-li un ús.

- En referència a la rodona de Xaloc del Port de Pollença, l'equip de govern de la passada legislatura va plantar arbres i es va negar a fer una zona d'esbarjo a la mateixa i assegurant que al ser una rotonda els tècnics municipals havien fet informes contraris. Ara ens diuen que es torna a la idea de fer una zona d'esbarjo. No existien els informes dels que es parlava a l'anterior legislatura? Si és així, els pensen ignorar i fer la zona d’esbarjo?

Segons ells no hi ha cap informe, i que al seu programa portaven fer una plaça. Els arbres seran trasplantats a l’entrada del Moll. Investigarem a veure si aquest informe existeix o no, ja que si és així ens sembla una temeritat anar en contra d’un informe policial.

- Hi ha un informe policial contrari a la instal·lació de barres i un aparcament de bicicletes al creuer entre els carrers Roger de Flor i Tramuntana al Port de Pollença?

Diuen que dit informe no existeix, i que és millor no aparcar cap cotxe a l’encreuament.

- Quants representants municipals han acudit a Fitur? Quin ha estat el cost econòmic d’aquesta assistència?

Hi ha assitit la tècnica i la regidora. El cost total entre dietes, allotjament i desplaçament ha estat de 1484’91 euros.

- Ja us heu reunit amb Som Energia per establir un conveni de lluita contra la pobresa energètica?

S’han posat en contacte, però no han fet cap reunió amb Som Energia. Tan sols han parlat amb l’ajuntament de Martorelles, per veure com han fet el conveni. Cal posar-se les piles amb aquest tema, i recordar que aquesta proposta de conveni és un acord de ple.

- En quin estat de tramitació es troben els expedients d'investigació de camins pendents d'incloure al catàleg?

Han enviat les al·legacions al Consell perquè faci un informe, i aquests els han contestat que creuen que fins abril no els podran contestar degut al volum de feina que tenen.

- Està previst la contractació d'alguna persona més per estar els horabaixes a la residència? Tenim entès que hi havia una persona contractada mitja jornada però que acaba el contracte a final de mes. 

Ara mateix no hi ha plaça en plantilla, i per tant no poden cobrir-ho amb personal propi. El que estan fent és preparar els plecs per licitar una contractació externa.

- En quin estat es troba el Pla de residus?, S'ha fet res al respecte?

S’està preparant el document per du a ple, si pot ser al febrer.

ALBERCOCS I CIRERES

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb