URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Revisió de l'acord d'investidura

Alternativa | 12 Febrer, 2016 00:08 | facebook.com twitter.com

La setmana passada ens vam reunir amb membres de Junts Avançam per revisar l'acord de investidura: un acord prou senzill i bàsic que, de moment, no s'està complint.

Aquell pacte implicava que els nostres regidors votaven a favor de la investidura de Miquel Àngel March, cosa que vàrem fer; i Junts Avançam, com a contrapartida, es comprometia a tirar endavant una sèrie de propostes relatives a participació i transparència. Aquestes propostes, que es varen calendaritzar, hem comprovat com  no s'han estat posant en pràctica complint els terminis previstos.

Sobre participació es va pactar:

1.Elaboració d'un nou reglament de participació ciutadana, delegant la seva realització en els regidors d'Alternativa. (Aprovació inicial cap a final 2015).

Nosaltres hem complert amb la realització d'un esborrany després nombroses reunions i tallers amb associacions, partits i particulars. La feina no està acabada, entre altres coses, perquè com ells mateixos han admès ha faltat una major col·laboració per part seva. La regidora de participació ciutadana s'ha d'implicar més. En breu esperam que es presenti el nou reglament per a la seva aprovació inicial al ple.

2.Posada en marxa de processos participatius: definició de l'ús d'espais públics encara sense definir (començar ja en el 2015), pressupostos (preparació durant el 2015-16, per aplicar-ho als pressupostos 2017).

Sobre aquest punt, ens van explicar el procés de participació que volen fer al Pont Romà. Els hem manifestat els dubtes que hi tenim i hem insistit que no han d'improvisar: han de planificar i projectar per escrit el procés. 

A més, han dit que volen crear un servei de participació que, resumint, seria comptar amb un tècnic que coordini els temes de participació a l'Ajuntament. Han dit que hi posarien una partida als pressuposts per començar enguany amb aquest tema. De moment, una auxiliar administrativa de l'Ajuntament es podria dedicar parcialment a participació.

3.Realització d'un ple extraordinari sobre l'estat del municipi en el 2017 en què hi puguin participar les associacions i ciutadans que vulguin.

Massa prest encara per parlar-ne.

Sobre transparència:

1. Publicació (també al web), complint la llei de protecció de dades, de tota la documentació pública i la informació econòmica relativa a l'Ajuntament: plens, juntes de govern, decrets de batlia... (dins la segona meitat del 2015).

Vàrem revisar tot el que hi ha i el que manca a la web. Els regidors es van excusar en objeccions de secretaria per no publicar les actes de les juntes de govern, o dels plens peruqè no estan aprovades o en manca de personal que publiqui de forma sistemàtica la informació pública. Així i tot hi ha molta de documentació que es podria publicar sense cap problema.  Cal agilitzar la redacció de les actes dels plens  per a la seva aprovació i no hi ha cap excusa per no publicar les actes de la Junta de Govern respectant la llei de protecció de dades.

2.Millora i potenciació de la plana web de l'Ajuntament i la comunicació via Internet amb els ciutadans; obrint també dins el web i el facebook espais a la ciutadania i als partits de l'oposició (dins la segona meitat del 2015).

Ens van informar que volen fer un pla de comunicació i contractar algú per la web (molt deficient) i el facebook i que això es veurà reflexat als pressuposts 2016. Els hem recordat que cal, a més, millorar la comunicació i també els hem demanat una "amnistia" per a alguns dels bloquejats a Facebook de l'anterior legislatura que encara hi estan.

3.Publicació dels sous i la declaració de béns patrimonials i activitats dels càrrecs electes (dins la segona meitat del 2015). 

Diuen que des del principi ho varen fer i enviar a la secretària perquè ho publiqués, però ella no ho ha fet. Els vàrem dir que no entenem perquè ho envien a la secretària i no a una altra persona que ho publiqui directament.

4.Respondre qualsevol reclamació, prec o petició que es faci per escrit en un temps raonable.

Hem acordat que aquest punt és bastant difús i mal de valorar.

5.Redactar i publicar memòries anuals dels diferents serveis de l'Ajuntament (preparar-ho el 2015, per implantar-ho el 2016).

Els hem suggerit que proposin un llistat d'ítems bàsics per fer les memòries a finals d'any dels diferents serveis, o fins i tot, àrees de l'Ajuntament.

CONCLUSIONS

Les conclusions finals han estat que des de l'equip de govern es reconeix que no han complert dins termini amb la majoria dels punts a què s'havien compromès, i que per mitjà dels pressuposts ... els obstacles que els impedien donar-hi compliment.

A més, de forma urgent, en els propers dies:

-Publicaran al web les declaracions i salaris dels regidors, els decrets de batlia a partir de gener d'enguany, les actes dels plenaris quan estiguin aprovats...

-Publicaran algunes memòries que ja tenen fetes.

-Prepararan el llistat d'ítems que han d'incloure les memòries de les següents àrees: educació, esports, turisme, comerç, joventut, medi ambient, urbanisme, cultura, serveis socials i participació.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb