URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Bonificació per a la Cooperativa

Alternativa | 14 Febrer, 2016 11:17 | facebook.com twitter.com

Gràcies a la feina d'Alterantiva, l'Ajuntament torna 2.459,92 euros a la Cooperativa Pagesa de Pollença.

Entre les esmenes que des d'Alternativa vàrem presentar a la modificació de l'ordenança fiscal de l'IBI, i que la resta de partits polítics va rebutjar, proposàvem bonificar el 95% de la quota els béns rústics de les cooperatives agràries. Una de les bonificacions obligatòries que els nostres regidors van descobrir que estableix la Llei d'Hisendes Locals i que no s'havia posat mai a l'ordenança.Serà que no ha interessat o cap persona de cap equip de govern ha llegit mai la llei de l'IBI? Semblaria com si al municipi no tenguéssim cap cooperativa agrària... Fins i tot hem tengut batles o regidors que n'eren socis!

Havent consultat amb l'interventor de l'Ajuntament, se'ns va confirmar que encara que el Ple hi votés en contra, pel fet de ser una bonificació obligatòria recollida en una llei superior, era d'aplicació. Des d'Alternativa es va informar d'aquesta possibilitat a la cooperativa agrícola de Pollença, la qual s'ha  beneficiat finalment d'una bonificiació de 2.459,92 euros. 

Més enllà de l'obligatorietat establerta per llei d'aquesta bonificació, és una forma d'incentivar una forma d'empresa, la cooperativa, que és la més justa dins l'actual sistema econòmic i la més marginada en tant que es dedica al sector primari. Preocupar-se fiscalment per aquestes activitats econòmiques i informar-les de les possibilitats, és molt més efectiu que els premis de la Patrona o anar a celebrar aniversaris, ja que resulta que fa anys que la cooperativa es podria haver beneficiat d'aquesta ajuda fiscal.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb