URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pressupost, plantilla i pla d'actuació de la ràdio

Alternativa | 17 Febrer, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Us continuam informant de les reunions que hem realitzat aquest mes, és lamentable que ni des de l'Ajuntament ni des de la resta  partits s'informi d'aquests temes. La transparència no hauria de ser només una paraula a utilitzar a les eleccions. Tenir una ciutadania ben informada és el primer pas necessari per fomentar la participació de la mateixa.

El passat divendres 5 vam assistir a la reunió del Consell Rector de l'Institut Municipal de Radio Pollença. L'ordre del dia era l'aprovació de la plantilla, el pressupost i el pla d'actuació. Al enllaç podeu podeu consultar  tota la informació de la que diposam; l'estat d'execució de les despeses i ingressos de l'any 2015, i el pressupost i plantilla per 2016. El pla d'actuació no el no no ens ho van passar per internet , tot i que a continuació el resumirem una mica.

Pel que fa a la plantilla la situació és la mateixa que fins ara. La radio té un director amb contracte d'alta direcció i després dues tècnic-locutores, una a jornada sencera i una a mitja. És evident que la radio necessita personal, però la seva contractació com tots sabem és impossible gràcies a la Llei Montoro del PP, feta amb al finalitat de privatitzar serveis. De moment la falta de personal es soluciona una mica amb els becaris de l'estiu i amb un contracte de serveis que s'hauria de regularitzar.

Pel que fa als pressupostos la llei tampoc permet molts de canvis i per tant són els mateixos. La gran despesa és de personal, i el contracte de serveis. De la resta de partides destaca una de 4980 euros per millorar la cobertura de la radio al municipi. L'any passat ja hi era i no es va fer res d'això. Aquest tema ens sembla fonamental, no pot ser que passin els anys i encara no es pugui escoltar bé la ràdio a tota Pollença.  Després també hi ha 2400 euros de despeses d'informàtica.

Referent al pla d'actuació els objectius són:

- Donar cobertura a tots els actes institucionals, el que és complicat pels problemes de personal.

-  Fer programació des del Port de Pollença; un dia a la setmana fer el magazín dels matins allà, programa mariner,...).

- Sortir al carrer a cercar les notícies, apropar els infants i joves a la radio (a traves de les escoles) i fer programes especials.

Hi ha hagut  canvis a la graella per fer que els espais siguin més curts, aconseguir nous col·laboradors, augmentar l'entreteniment i també l'espai informatiu (sobretot horabaixa), i que la música sigui més variada.

Nous programes: La Meca Records.
Noves seccions dins els magazines Fils per randa i Petits Plaers:
- Art a l'horabaixa (Andreu Aguiló)
- Informatiu Capvespre 
- L'acera du "vagos"
- Sis Regidors. Un programa per l'equip de govern i els tècnics de l'àrea.
- La consulta
- PIP informa (llegeixen el punt informatiu amb en Gracià durant el programa de la gent gran)
- La campana (l'espai aula que feien fins ara amb canvis)
- Associacions
- Va de llibres (Pere Salas)
- "Prosa y poesía de todos los tiempos" (Norma Mario)
- De cap a cap (entrevistes encadenades conjuntament amb Alcúdia ràdio
.


Avui a les 20:00 Assemblea oberta al Centre Cultural de Pollença


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb