URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pressupost, plantilla i altres....Escola de Música.

Alternativa | 19 Febrer, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Continuam informant als ciutadans de les reunions institucionals realitzades durant aquest mes. La informació és la clau per tenir una ciutadania activa.

El passat dia 8 el nostre regidor en Pere Josep Coll va anar a la reunió del Patronat de la Fundació Pública de l'Escola de Música. L'ordre del dia era l'aprovació del pressupost, plantilla i pla d'actuació. Tot es va aprovar, vots a favor de tothom menys l'abstenció del director de la banda. A l'enllaç podeu consultar els documents.

Pel que fa al pressupost han reduit la partida sobre les mensualitats per fer-la més realista (l'any passat ingressaren 15793 euros menys dels previstos, per això enguany es pressuposten aquests 80976 euros), evidentment això ha fet que pugi la partida que destina l'ajuntament. 

Pel que fa a la plantilla s'aprovaren 5 places que no estan cobertes per si un cas fa falta. També hi ha tres places cobertes amb habilitacions i a resultes de la resolució de Inspecció de treball. Aquest tema vé d'enrera, el tenen també totes les altres escoles. Al 2002-2003 varen haver d'assumir algunes places i quan poden les regularitzen. És gent que no té la titulació requerida (guitarra elèctrica per exemple).

Si parlam del pla d'ctuació el que més destaca él la idea de ser un centre d'ensenyament reglat i també no reglat. Fa uns pocs anys varen deixar de voler ser un centre de formació reglada.  L'escola  té uns 220 alumnes. El batle i el director de l'escola varen proposar que caldria fer un claustre de professors, i un equip directiu més ample (de 4-5 membres, ara és director i cap d'estudis i ja està), així com també impulsar un òrgan consultiu per assessorar l'escola. Aquest darrer està contemplat als estatuts, però la creació d'un equip directiu més ampli i un claustre suposa la modificació dels estatuts i haurà d'anar a ple.  Una altre proposta del batle va ser fer reunions mensuals entre la direcció de la banda i l'escola per treballar de forma conjunta i millorar les seves relacions.

Finalment a varis va sortir un tema important. Els contractes del professors diuen que es regiran pel conveni de les concertades, però l'adhesió a aquest conveni ha de ser aprovada per ple, i això no s'ha fet. I segons la Secretària Delegada això no se pot fer perque és un augment de massa salarial. La no aprovació per ple no va ser un problema els primers anys, perque el conveni es complia igualment, però actualment les tables salarials no estan actualitzades. Per tal motiu s'ha creat una comissió negociadora del conveni i es va aprovar que fossim el batle, en Mateu Soler (Tots)  i Pere Josep Coll (Alternativa). L'anterior batle Tomeu de Tots   va prometre que s'arreglarien les coses, però al final res de res. Hi ha professors que ja estan un poc cansats.

Ferrán Aguiló 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb