URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Passivitat i coninuïsme de l'equip de govern a EMSER.

Alternativa | 25 Febrer, 2016 15:22 | facebook.com twitter.com

 El que no trobareu al portal de transparència de l'Ajuntament  i a la resta de partits de l'oposició el trobareu a aquest bloc (documentació). Ser transparent i fer oposició és alguna cosa més que paraules.
 
Resum del Consell d'Administració d'EMSER. Res del que vam proposar es va contestar sí o  no, ni que es discutiria, ni res. Pareix com que els responsables polítics no tenen clar que ells han de prendre decisions i no el gerent.
 
Hi vàrem assistir de membres: el batle, Tomeu i  Nevado de Junts,  i la nostrra regidora Marina Llobera,  Maria Buades de Tots  no va poder venir. Com a convidats (amb veu i sense vot) hi havia un delegat de personal Andreu i en Tomeu Cifre de Tots (ja que na Buades no podia venir). Interventor i secretària.

Es duien els següents punts:

1-Aprovació acta de la sessió anterior- Vam demanar que s'hi inclogués la petició que vam  fer a l'anterior Consell que la paga per objectius, també en el cas del gerent, es fixés, dubtam que s'hagi fet.

2-Aprovació de la proposta de pressupost i plantilla per l'exercici 2016.
Aquest punt es va aprovar amb la nostra abstenció i els vots a favor de la resta. 

-A l'enllaç teniu la proposta de pressuposts. Continua sent tan poc detallada i concreta com sempre (el cas és que en el cas d'EMSER, va dir l'interventor, el pressupost no és limitatiu com ho és a l'Ajuntament, sinó que simplement basta amb una previsió). Com teniam poca informació, vam fer preguntes sobre diferent partides. Es preveu un increment de la despesa en la compra d'aigua de la dessaladora per la sequera. Vam demanar si no es pensava fer una campanya de conscienciació d'estalvi d'aigua i varen dir que si el Consell, que si ho podia fer l'àrea de medi ambient de l'ajuntament...
Una cosa interessant que va sortir examinant els pressuposts és el tema de les instal·lacions de la deixalleria:  l'empresa de neteja, quan va guanyar el concurs va oferir com a millora una inversió de 300.000 euros en contenidors soterrats. Per acord de plenari (febrer 2013) es va canviar aquesta  millora per les instal·lacions de la nova deixalleria (havent-ho negociat amb l'empresa previament, clar). En Tomeu de Tots va dir que ja es va fer l'estudi, el projecte i tot està a punt perquè l'empresa hagués començat ja a fer-ho. Varen dir que els hi dirien que comencin (tot i que l'empresa no hagi executat tot el seu contracte, sí que ho ha fet en un 60% i per tant, com a mínim hauria de fer la inversió del 60%). 
 
Vam demanar  que s'havien de regularitzar els serveis d'enginyer i de neteja de contenidors ( l'interventor ja havia avisat de la necessitat de regularitzar aquests serveis), i també vam demanar que hi hauria d'haver una partida per a fer l'auditoria de legalitat que va proposar l'interventor en la Comissió d Comptes Generals de l'any 2014.
 
Finalment també vam dir que per què EMSER no duia a terme una campanya d'imatge; fer-se visible, que la gent ha de saber que tenim una empresa pública, que fa bé la feina, que té un percentatge de fuites molt bo, que presta eines, que és nostra i que n'hem d'estar orgullosos...

-Sobre la plantilla, no en sabiam res perquè (intencionadament o no) no ens  la varen enviar. Varen dir que no eliminaven cap plaça.

3-Aprovació de sol·licitud de signatura d'un nou conveni de col·laboració amb l'Agència Balear de l'Aigua i de la Qualitat Ambiental pel subministrament d'aigua potable. 
El que em varen explicar és que per EMSER poder comprar aigua a la dessaladora ha de tenir un conveni amb l'Agència Balear de l'Aigua. El que tenien ha caducat i per tornar a signar-lo primer s'ha de fer la sol·licitud, que és el que es duia a aprovació. Es va aprovar per unanimitat. Quan es faci el conveni, ja podrem discutir els detalls i les condicions i després s'aprovarà o no.

4- Aprovació de l'inici de l'expedient per a la contractació del subministrament de dos vehicles tipus camió recol·lector satèl·lit de RSU amb dues caixes compactadores. 
 
 Són dos camionets "petits" que poden recollir l'orgànica que s'haurà de recollir amb el nou pla de residus, però també poden recollir altra cosa. L'argument contrari ens deia que amb la poca capacitat de càrrega s'haurien de fer més viatges a l'estació aportadora, però no serà així perquè hi ha unes caixes compactadores que faran que els viatges transportin més quantitat que la que es transporta ara, apart que el viatge d'orgànica s'ha de dur obligatòriament a Palma. L'altre dubte era la seva altura per tirar-li la bossa dins i es va explicar que duen uns "braços" on s'hi enganxen contenidors i les bosses es tiren allà. Aprovat per unanimitat

5-Aprovació de l'inici de l'expedient per a la contractació del subministrament de mòduls de transmissió de lectures automatitzades del consum d'aigua al nucli de Cala Sant Vicenç.
Això ho havia comentat amb en Pere i, apart que els abonats ja ho varen pagar, es pretén fer una prova pilot al nucli de la cala que hi ha prou abonats i a la vegada és prou petit per veure si funciona. Hi vaig votar a favor.

6-Aprovació de la sol·licitud d'ingrés en l'Associació d'empresaris subministradors d'aigua de les Illes Balears.
El gerent va dir que li havien proposat. És una espècie de patronal d'empreses d'aigües, totes privades excepte EMAYA, l'hem consultat a Palma i ens van dir que no hi estaven actius. No li trobam sentit a associar-nos  amb  empreses  privades com SOREA o Aqualia. Ens varen fer cas i "es va deixar per un millor estudi"

7-Varis
Es van dur a aprovació les bases pel borsí de peó i de conductor, que s'ha negociat amb els delegats. Hi vaig votar a favor. 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb