URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

LES BASES DEL MERCAT NOCTURN DEIXARAN A LA MEITAT DE LA GENT SENSE FEINA

Alternativa | 29 Febrer, 2016 07:52 | facebook.com twitter.com

Les noves bases pel mercat nocturn d’aquest estiu, que pretén aprovar l’equip de govern suposaran una disminució dels punts de venta, deixant sense possibilitat de treballar a pràcticament la meitat de venedors que ho venien fent aquestes darreres temporades


 

Fa uns dies ens varem reunir amb una representació dels venedors ambulants del mercat nocturn estival que es celebra al nostre poble. Aquests, a part d’informar-nos que estan treballant en la possibilitat de constituir-se en associació per defensar el seu dret al treball, ens van comunicar la seva preocupació pels possibles canvis que suposarien les noves bases del mercat nocturn, sobretot per la possibilitat que molts d’ells es quedin sense possibilitat de montar-hi paradeta aquest estiu, bé per la reducció de llocs, bé pel canvi de les condicions exigides.


Ens comentaren que havien tengut una reunió, al gener, amb la regidora responsable de mercats, Iliana Capllonch, on ja intuïren per on anaven els tirs, però des de llavors no han tingut cap altre contacte amb la regidora. També demanaren parlar amb el batle per veure com estava el tema sobre les bases del mercat per l’estiu del 2016, i tampoc varen aclarir res. Aquest neguit provocat per la incertesa sobre el seu futur laboral, el menyspreu i la ignorància cap a ells mostrat pels responsables polítics del nostre poble, i els rumors sobre un enduriment de les exigències i la reducció de parades han provocat entre ells un gran malestar, i sobretot una gran preocupació, ja que la gran majoria d'ells depèn dels ingressos del mercat nocturn per tirar endavant.


Un cop finalitzada la reunió, els nostres regidors parlaren amb la regidora de mercats per aclarir aquesta situació. Explicà que pretenia que el mercadet fos un mercat artesà, i que per això s’havia d’exigir o bé la carta de mestre artesà, la d’artesà, o almenys la sol·licitud d’aquesta, exigència que la gran majoria no compleix. No ens va saber donar una explicació convincent sobre el perquè del canvi, el que ens duu a pensar que simplement la regidora vol posar un mercadet "que faci bo", ja que deu trobar que el mercat actual no està a l'altura "del millor passeig de la mediterrània".


Per això des d’Alternativa demanam dues coses a la regidora: primer, que reflexioni abans d’aprovar les bases, parli amb els afectats i cerqui el consens, mirant pel bé de tots i sobretot garantint el dret de tothom a treballar i fent tot el possible per a que ningú es quedi sense feina. I en segon lloc, que no menyspreiï a uns treballadors pel simple fet de ser venedors ambulants, ja que són treballadors com la resta, que es guanyen la vida com poden i d’una forma ben digne. 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb