URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El nou Centre de Salut

Alternativa | 11 Maig, 2016 20:29 | facebook.com twitter.com

Aquest mes de maig, s'ha fet un ple extraordinari i, entre altres coses, s'ha pres la decisió sobre quin solar se cedeix a la Conselleria de Salut per dur a terme la construcció d’un nou i molt necessari centre de salut.

Ja fa un temps que l’equip de govern ha posat el tema damunt la taula a tots els grups polítics, i ha anat mostrant quines són les diferents possibilitats. En aquest sentit s’han realitzat dues juntes de portaveus, i també una reunió informativa per explicar el tema a la ciutadania.

En un article passat ja vàrem fer un resum de les principals avantatges i inconvenients de les diferents opcions que es posaren damunt la taula: l'ubicació actual, Can Conill (l'aparcament de devora el parc), Camp den Costa (aparcament de devora Joan Mas), Can Bach (zona verda de darrera el Centre Cultural). Podeu consultar-lo aquí: http://alternativa.balearweb.net/post/125570

Les condicions de la Conselleria de Salut eren que ha de ser possible fer-hi una edificació de 2.200m2, que tengui bons accessos i que estigui disponible de forma relativament ràpida (ja que un cop elegit solar cal iniciar els tràmits per fer el projecte, licitar-ho i fer les obres que duraran entre un any i mig i dos anys).

Des d'Alternativa entenem que tots els solars tenen avantatges i inconvenients i que qualsevol opció pot ser defensada amb arguments sòlids, però havent de triar hem cregut que la millor opció és Can Conill. Què hem tengut en compte?

-Que fossin solars municipals, ja que si en tenim uns quants no hem cregut necessari haver-ne de comprar un altre i fer una despesa prescindible.

-Que fossin urbans, primerament per no perdre espais en rústic o zones verdes, però també pel que pot suposar de retard (mig any, com a mínim, pel que ens han dit) si s'ha de fer una modificació del PGOU o declaració d'interès general.

-Finalment, entre la ubicació actual i Can Conill (els dos, municipals i urbans) hem valorat que els principals inconvenients del primer són més grans que els del segon. Així, l'haver d'habilitar un centre de salut provisional (amb els retards, molèsties pels usuaris i despesa econòmica per l'Ajuntament que suposarà), haver d'emprendre dos anys d'obres i renous just devora la Residència i Centre de Dia; ho hem trobat més greu que perdre places d'aparcament i l'esponjament que és ara l'espai sense edificis. Aquest problema es podria minimitzar si l'edifici ocupa en planta el mínim possible, de manera que es conservin llocs d'aparcament i espai buit.

 

A la Comissió Informativa del passat ple d'abril, l'equip de govern va manifestar que des de la Conselleria de Salut havien demanat que el solar a cedir fos urbà, pel que les opcions a escollir finalment queden entre la ubicació actual i Can Conill. A tals efectes, se'ns va facilitar un informe tècnic sobre les característiques i la viabilitat dels dos solars, així com el programa funcional i les necessitats del futur PAC.

Demanat pel temps estimat fins a tenir el nou centre de salut operatiu, es va parlar de dos anys i mig, comptant la cessió del solar, la licitació, la construcció i la posada en funcionament.

Al debat al ple, el PI i Tots han votat en contra, tot i que no han dit clarament quina era per ells l'opció bona. Hi va haver referències a que no hi ha hagut participació ciutadana respecte aquest tema. A nosaltres ens sembla que en realitat, hi ha molta gent a qui no interessa la participació, perquè no ho han posat en pràctica quan han pogut i perquè només xerren d'ella quan veuen que es prendrà una decisió que no els sembla bé. Pel que fa al tema concret del PAC, cap partit municipal no ha demanat ni proposat fer un procés participatiu fins el mateix dia del ple. Pel que fa a nosaltres, no ens ho vàrem plantejar perquè se'ns ha presentat com un tema a decidir de forma ràpida, i no hem cregut que reunís les condicions per fer-ne un.

 

 

Cal regularitzar les nombroses contractacions irregulars municipals

Alternativa | 11 Maig, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Un tema molt recurrent a tots els plens i tertúlies té a veure amb les contractacions irregulars de l'Ajuntament. Des d'Alternativa fa anys que hi tenim l'ull damunt aquesta qüestió, perquè un Ajuntament descuidat en les seves contractacions i opac, és fàcilment presa dels favoritismes, clientelismes o corrupció (tenim tota una secció al nostre bloc dedicada al tema)

Quin és idò el problema? El problema és que la contractació pública s'ha de fer seguint uns determinats procediments, que en ocasions són complexos, i que la majoria de vegades no es poden fer de forma automàtica perquè impliquen la redacció d'uns plecs, les diferents fases del procés amb els terminis... En els anys que fa que demanam explicacions per una o altra situació irregular, la majoria de les vegades, per part dels diferents equips de governs l'excusa habitual és que els tècnics estan desbordats de feina i no donen a l'abast. Hi ha però, també, una mala planificació, poca previsió de quan acaben els contractes i posar en marxa allò necessari per ser-hi a temps, apart de temes que han quedat irresolts en un passat remot (com el contracte amb SEARSA, caducat el 96) i que es continuen acumulant i fent cada vegada la pilota més grossa.

A les nostres crítiques relatives a la contractació, ara que també estan a l'oposició s'hi han afegit el PP, el PI i Tots, i des del començament de la legislatura venim demanant una acció planificada. Tots els grups hem dit que sabem que no es poden arreglar totes les contractacions de cop en dos dies, però que no ens serveixen excuses vagues i cap compromís concret de contractes i calendari.

Com que nosaltres no ens limitam a protestar de veu el dia del ple perquè ens sentin per la radio i llavors no fer res més, hem estat investigant per fer-nos una idea de la situació (el més completa que ens permeten les nostres forces) i a la vegada compartir-la amb qualsevol ciutadà interessat, amb una informació que és complicada d'aconseguir. Sempre ho deim, i ho reiteram: la transparència és una paraula que queda molt bé en temps d'eleccions, però que es demostra amb fets i no amb paraules!

A continuació teniu un resum de la situació de diferents contractacions que realitza l’Ajuntament. Evidentment aquestes no és una llista exhaustiva (que escaparia de les nostres possibilitats) de totes les relacions que té la nostra administració amb diferents empreses. A part d’aquestes, hi ha també un grapat de relacions amb empreses que es fan sense contracte, però que no tenen cap objecció per part de intervenció, com podrien ser les feines de comunicacions postals, el renting de les copiadores, les alarmes dels edificis municipals o el manteniment d’ascensors entre altres. Igualment hi ha moltes tasques que es realitzen amb informes en contra de intervenció que no surten aquí; aquestes darreres són tasques que intervenció considera que pel seu volum de facturació haurien d’ajuntar-se en un lot i licitar-se. Estaríem parlant de tasques com les de publicitat i impremta o totes les tasques de manteniment i conservació tant de l’enllumenat, les vies públiques, o els jardins.

A part d’això, recalcar que les xifres no són 100 % exactes i estan en molts casos arrodonides


TASCA

EMPRESA

FINALITZACIÓ

QUANTIA

CONTRACTES EN VIGOR

Assessorament teatral

xxxxx

12-2017 (Prorrogable)

14.700

Assessorament informàtic

ASAC

22-2-2017 (prorrogable)

85.000

Retirada vehicles

DRA BALEAR

13-3-2017

per ingressos.

Manteniment enllumenat Port

EHISA

3-2017

25.000

Educador de carrer (IEMO)

INTRES

21-3-2017

55.000

Manteniment i alineacions arbòries (Poda)

COECSA

26-3-2017

50.000

Recollida i acollida d’animals

N.PARK

23-4-2016 (Prorrogable)

24.000

Assegurances de vehicles de l’àrea de serveis

PLUS CONSULTORES

Un negociat

9.500

Salvament i socorrisme

MARSAVE MALLORCA SL

Prorrogat fins 31-12-2016

38.378,88

Renting de servidors

LEVEL ELECTRONICS

7-2016

13.300

Teleassistència

SERVEI TELEASSITÈNCIA SA

20-5-2018

23.000

Monitoratge i atenció al públic al CTO La Gola

NATURA PARK

12-2019

30.000

Inspecció de tributs

COORDINADORA GESTIÓ INGRESSOS

6-2017

80.000

Tractament de plagues

JCV SLU

6-2018

12.000

Estades Pollença i Port

FONASPORT

6-2018

395.514 (1)

Activitats aquàtiques i socorrisme piscines

FONASPORT

11-2018

395.514 (1)

Activitats esportives

FONASPORT

11-2019

395.514 (1)

Educació ambiental

GRAM

6-2018

17.037

Direcció Festival

JOAN VALENT

31-7-2016

22.000

Coordinació i assessorament Museu

xxxx

5-2017

36.500

Servei Municipal d’Orientació Educativa (SMOE)

xxxx

6-2016

24.000

Servei ORA

DORNIER

Fan plec

30.000

SERVEIS SENSE CONTRACTE, AMB CONTRACTES CADUCATS O AMB ALGUNA OBJECCIÓ D’INTERVENCIÓ

Informador joventut

xxxxx

No contracte

17.000

Coordinació àrea de festes

xxxxx

No contracte

13.600

Tècnic de so radio

xxxxx

Contracte de serveis

15.500

Tasques Catastre

xxxxx

No contracte

39.400 (2)

Atenció al públic

xxxxx

No contracte

39.400 (2)

Assessorament lingüístic

xxxxx

No contracte

34.680

Assistència tècnica Medi Ambient

xxxx

No contracte

36.500

Gestió i promoció esportiva

xxxxx

No contracte

31.500

Servei ajuda domiciliària i altres

INTRESS

Acabat al 2-2015

145.000

Escola viva

MAISOL

Acabat al 12-2014

53.040

Escoleta

ESTUDI 6 GESTIÓ SOCIOEDUCATIVA S.L.

Acabat al 1-2015

90.000

Neteja Viària

UTE

Anul·lat per sentència judicial, en precari fins 12-2020

881.000

Català Adults,

PARAULA

Rep subvenció per cursets

18.000

Centres Oberts

LLEURE ACTIU

Fins 2014 tingué un contracte menor

30.000

Servei voluntariat europeu

LLEURE ACTIU

No contracte

6.000

Coordinació platges

xxxxx

No contracte

9.400

Escola d’adults

ASTUR SERVICIOS LA PRODUCTORA

Acabat 8-2015

104.000

Sanejament de clavegueram

SEARSA - CANYELLAS

Acabat 1996

100.000

Servei vigilància (poliesportiu)

VISABREN

Un contracte menor, acabat, treballant en un plec per ampliar

13.438

Material informàtic

LOGICS MALLORCA SL

No contracte

5.900

Servei Grua

AUXICAR / xxxxx

No contracte

35.000

Subministraments elèctrics

AUDAX / ENDESA / G.NATURAL / IBER.

No contracte

459.000

Combustibles i carbur. escoles

SANBI / REPSOL

No contracte

24.000

Combustibles Esports

REPSOL

No contracte

60.000

Responsabilitat civil i patrimonial

ALLIANZ

10-2016 (contracte menor, incorrecte)

14.000


Observacions:

(1): La quantitat és la suma de la prestació dels tres serveis.

(2) La quantitat és la suma de la realització de les dues tasques.

Xxxxxx: noms de persones, en compliment de la llei de protecció de dades

Hem de dir, per ser transparents que, ahir, l'equip de govern ens va fer arribar el llistat de contractes i el seu estat que veníem demanant, amb una proposta de calendari de regularització. Esperam reunir-nos tots els portaveus per pactar un calendari consensuat.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb