URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Contractació pública sostenible (Junta d'EMSER i ple)

Alternativa | 25 Maig, 2016 19:44 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous 26 de maig hi haurà Junta General d'EMSER a les 19;45 per dur a aprovació el balanç econòmic que es va haver de retirar el passat mes, per no haver-se tractat al consell d'administració.

El Ple Ordinari a les 20h a la Sala Consistorial. Hi podeu assistir, ho podeu seguir en directe a Ràdio Pollença, al 107.9FM o a www.radiopollença.net. Al nostre perfil de facebook anirem informant del resultat de les votacions. Per desgràcia l'Ajuntament no ha publicat els informes, propostes i moció que es discuteixen al ple com si que es fa a altres Ajuntaments continuam trobant a faltar la transparència pregonada a la campanya electoral.

Només nosaltres hem presentat una moció per incorporar clàusules socials en els expedients de contractació pública de l'Ajuntament.

ORDRE DEL DIA

1- Aprovació, si escau, de l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits: Factures d'anys anteriors per un import de 20.000.000 aprox. Un extrajudicial són factures que no disposen en el corresponent exercici de crèdit suficient. Un procediment que ha de ser excepcional i que no s'ha de realitzar sistemàticament, hi ha temes que es poden i s'hi han de regularitzar. No entenem el retard de la presentació d'una factura de publicitat del Festival de Pollença a la cadena COPE (1.210,00 euros)-

2- Aprovació, si és procedent, de l'expedient de modificació de crèdits... Sota la modalitat de suplement de crèdit finançat... Per a despeses generals de residència
Per complir amb les ràtios mínimes legals la residència necessita una infermera i mig auxiliar. La despesa que es du al ple és per mig any. La llei Montoro obliga a fer una contractació externa, esperam que quan sigui eliminada aquestes contractacions les faci directament.

3- Ratificació, si escau, de la resolució de batllia...

Aquest punt és un mer tràmit administratiu, han de corregir un DNI dels qui han guanyat el concurs del Poliesportiu del Port de Pollença.

4- Resolució al·legacions i, en conseqüència, adjudicació, si procedeix del contracte administratiu especial d'explotació del bar del Poliesportiu del Port de Pollença...
Ja era hora d'adjudicar aquest contracte. Nosaltres vam demanar unes clàusules socials en el plec de condicions que no es van incloure, esperam canviar aquest tema amb la moció que presentam al ple.

5- Reconeixement, si és procedent, de la compatibilitat del lloc de treball d'arquitecte per a l'exercici de l'activitat privada. i 6- Reconeixement, si és procedent, de la compatibilitat del lloc de treball d'arquitecte per a l'exercici de l'activitat privada.

El punt 5 i 6 es repeteix perquè són dos arquitectes que demanen comptabilitzar la seva feina a l'Ajuntament amb feines externes.

7-Aprovació, si és procedent, de les bases reguladores per a la concessió de subvencions i ajudes econòmiques per facilitar l'accés a l'esport de competició i realització d'activitats esportives 2016 i de la pertinent convocatòria.
A la comissió informativa no se'ns va facilitar el document definitiu, el que ens sembla lamentable. Aquestes no són formes de pesentar les coses al ple.


8- La nostra moció: la contractació pública socialment sostenible.

A la moció demanam:

1-Adoptar el compromís d'incorporar clàusules socials en els expedients de contractació pública de l'Ajuntament de Pollença (incloent-hi els òrgans autònoms i EMSER), exceptuant només aquells casos en què l'òrgan de contractació no ho consideri convenient per les característiques del contracte i ho motivi amb un informe.

2-Prendre com a referència bàsica per a la incorporació de clàusules la Guia de clàusules socials, editada pel Departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca i les actualitzacions que se'n facin, també per part del Govern balear.

3-Convocar, en un termini no superior a trenta dies, una junta de portaveus per concretar els objectius estratègics de tipus social i ambiental que es pretenen aconseguir amb la Contractació Pública Socialment Responsable municipal.

4-Elaborar una memòria anual sobre la contractació socialment responsable municipal.

 

9.- Propostes / Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

Com sempre hem presentat un bon grapat de preguntes.

 

 

 

 

 

Cal una Junta per parlar de la primera línia i platges

Alternativa | 25 Maig, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Alternativa per Pollença (A) demanam una Junta de Portaveus per parlar de la primera línia i platges del Port de Pollença per la recerca de solucions entre tots, per minimitzar l'impacte negatiu de la situació actual i evitar problemes en el futur.

________________________________________________________________

A Alternativa per Pollença estam cansats de veure l'anterior i l'actual equip de govern tirar-se els plats pel cap pel tema de la primera línia del Port de Pollença i la licitació de les platges. Consideram que uns i altres, en comptes de fer-se retrets de forma continuada sobre qüestions en les que ambdos tenen una part de responsabilitat, haurien de facilitar la recerca de solucions entre tots, per minimitzar l'impacte negatiu de la situació actual i evitar problemes en el futur.

Insistim en un dels punts que ja vàrem demanar fa més d'un any a les nostres al·legacions a les obres de reforma de la primera línia, i que mai es van contestar: més participació. L'equip de govern de la legislatura passada només va fer una reunió amb els grups de l'oposició, el juliol del 2013, per parlar més que del projecte de refoma, de l'estudi de mobilitat que sustentava el mateix i que després ha estat desestimat en gran part. Consideram que si s'hagués actuat cercant més el consens i amb més bona voluntat la situació actual a la Primera Línia del Port de Pollença no seria tan dolenta com és a l'actualitat. Tampoc en l'actual legislatura se'ns ha donat gaire peu a participar ni en el tema de les obres de primera línia ni en el plec de condicions de la licitació de les platges.

L'actual equip de govern de Junts i UMP, que és qui té les eines, podria convocar una Junta de Portaveus i Tots per Pollença podria demostrar en aquesta Junta la seva voluntat d'ajudar a solucionar els problemes, si és que té interès i no és només una estratègia de desgast del govern.

 Aquest dijous 26 de maig, hi ha Ple Ordinari a les 20h a la Sala Consistorial. Hi podeu assistir assistir, ho podeu seguir en directe a Ràdio Pollença, al 107.9FM o a www.radiopollença.net. Al nostre perfil de facebook anirem informant del resultat de les votacions. Hem presentat una moció per incorporar clàusules socials en els expedients de contractació pública de l'Ajuntament. Aquesta és la part resolutiva.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb