URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Camins, ocupació via pública... Preguntes

Alternativa | 08 Juny, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Continuam publicant les respostes que l'equip de govern va donar a les nostres preguntes al passat Ple. Per desgràcia i com a continuació podreu veure les respostes en alguns casos són incompletes. Demanam a l'equip de govern que tengui més respecte cap a l'oposició, i que respongui les preguntes de forma completa, que per alguna cosa aquestes s'han registrat prèviament.

PRECS:

1- Vist que les rutes de la diversitat que es reparteixen (a la darrera mitja marató se'n varen repartir a tots els participants) segueixen patint mancances greus, entre elles un camí a Formentor que no és transitable i l'únic que pot provocar, si algú el vol intentar fer és que tengui alguna desgràcia, demanam que s'actualitzi un mapa de camins públics i d'ús públics del municipi amb interès excursionista, per tal de promocionar el senderisme al nostre municipi.

Un baixet d'acord, del Batle, que  ens fa pensar que això o no és gaire important per a ells.

PREGUNTES:

1- S'han obert cap tipus de diligències per resoldre la problemàtica existent a Cala Bóquer i el Camí del Coll de Síller? Com es troben els expedients d'investigació de camins?

Diligències cap ni una, però admeten la importància dels camins i que hi voldrien fer alguna cosa per facilitar el pas per aquests. Tots dos depenen bastant dels expedients d'investigació, en tràmit encara, i segons el Consell de Mallorca, es tardarà bastant a informar-los. Segons les darreres informacions del regidor no serà abans de finals d'aquest mes o ja el següent. Un cop es conegui el que diuen els expedients es podrà mirar de trobar alguna solució. Per tant de moment el tema segueix igual, i ja fa més d' un any de legislatura.

2- El camí de les Fonts Salades és un camí públic i asfaltat. La primera asfaltada la pagaren els veïns al seu temps i els manteniments posteriors toquen anar a compte de l'Ajuntament. Les diferents actuacions de manteniment per eliminar els sotracs durant els darrers anys han provocat que pràcticament hagi desaparegut l'asfalt. Fa comptes l'Ajuntament arreglar i asfaltar aquest camí?

El regidor Nevado va dir que ja han arreglat alguns camins i que estan recopilant informació sobre la resta per fer les actuacions oportunes. Esperem que una d'aquestes sigui al camí de les Fonts Salades.

3- Han començat ja a pintar les delimitacions d'ocupació de la via pública tal com mana l'Ordenança? Si no ho han fet, quan ho pensen fer? Quan estaran pintades totes delimitacions?

Les delimitacions varen començar a pintar-se al Port de Pollença, i segons el regidor, el fet de marcar aquestes delimitacions ha servit per aprendre coses positives, i també coses a millorar del procediment per atorgar les autoritzacions. Per desgràcia no sabem quines han estat aquestes coses que ha après el regidor. Pel que fa referència a quan estaran pintades totes les delimitacions el regidor va dir que quan s'aprovi la nova ordenança els agradaria pintar-les totes, però que aquesta temporada es pintarà el que es pugui o es cregui convenient, per tant no va poder donar data.

Amb aquesta resposta va quedar ben clar que no es pintaran totes les delimitacions, i ara està per veure quantes en pintaran. En aquest cas l'equip de govern s'ha dedicat a fer molt de renou sobre aquest tema, sobretot recriminant diferents actuacions a l'anterior equip de govern, proclamant i venent la idea que a partir d'ara amb el tema de l'ocupació hi hauria l'ordre que no havia existit. Per desgràcia el no marcar les delimitacions ja suposa un incompliment de l'ordenança, i el que és pitjor, suposa una major dificultat de control de les sobreocupacions. Per tant un altre tema que sembla que seguirà de forma similar. Esperem que amb una nova ordenança tot això es pugui solucionar.

4- Ens han arribat rumors del fet que d'ençà que vostès governen els treballadors de l'Ajuntament ja no "fitxen" cada vegada que entren i surten del seu lloc de treball, i que no hi ha cap tipus de control sobre el tema. Que hi ha de cert en aquests rumors? Qui i com es porta el control del registre d'entrada i sortida dels treballadors? En cas que sigui necessari, que pensen fer per millorar aquesta situació?

La regidora de personal ens va respondre que hi ha un programa informàtic que és el que regula tot aquest control, i que una auxiliar s'encarrega de si aquest funciona com toca. La regidora reconegué que en alguns casos el sistema de reconeixement d'empremtes digitals falla, i han hagut de crear un sistema de codis, que segons ella funciona. Per acabar la regidora digué que demanaria una revisió persona a persona per veure si cada un d'ells fitxen. Això darrer probablement ho hauria d'haver fet abans del Ple i així podria haver respost la pregunta de forma molt més clara i rotunda.

5- Al darrer ple el batle va dir que no havia decidit denunciar judicialment als regidors que no han tornat els iphones i ipads de l'Ajuntament per què no era una un tema clar. Pot explicar perquè no és un tema clar?

Segons el Batle no és un tema clar que sigui un delicte i per tant que es dugui per via judicial. A més per seguir reclamant els aparells és necessari que els serveis tècnics informàtics de l'Ajuntament facin un informe on consti el cost, l'amortització, la vida útil, l'estat de conservació i seguretat en el referent a la protecció de dades de caràcter confidencial. Una altra possibilitat era l'adquisició dels aparells pels antics regidors, però a què això sigui possible, segons el Batle, cal que els dispositius estiguin inventariats (amb un càlcul de què està amortitzat, del seu cost, preu de venda, valor de mercat...), i no ho estan. Segons el Batle no hi ha constància de delicte, i per tant no ho pensen dur per via judicial, tot i que sí que va dir que pensen encarregar als serveis informàtics aquests informes. Per desgràcia un altre tema que quedarà en no res, per falta de voluntat, simplement falta de voluntat, ja que tenim moltíssims casos que demostren que fer retornar els dispositius és possible. Pel que fa al que pensam dels regidors que segueixen gaudint d'un dispositiu que pertany a l'Ajuntament: uns pocavergonyes i uns barruts.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb