URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Transparència, democràcia i incompetència. Resposta a UMP

Alternativa | 30 Juny, 2016 16:47 | facebook.com twitter.com

En resposta a l'escrit "Comidas, rumores i comisarios políticos" d'UMP al seu perfil de facebook

1.- Diuem que estam nerviosos, doncs no. Ni estam a l'equip de govern ni vàrem participar al dinar; ens limitam a continuar posant en pràctica la nostra habitual transparència que, per a altres, només és una paraula a utilitzar a les campanyes. Ens alegra que gràcies a la nostra informació tots els ciutadans hagin pogut conèixer el suposat "dinar d'amics" sobre el que  el Punt Informatiu informa també a la seva edició de paper amb un titular ben clar; "Intents de desestabilitzar el govern municipal acaben amb insults"

 

2.- No exigim res com diuen, sinó que demanam públicament, i així hem registrat una pregunta al ple d'avui: " Ens pot explicar el regidor d'Unió Mollera Pollencina que feia a una reunió amb la resta de grups de l'oposició on es va tractar una possible moció de censura a l'actual batle?". Què un partit de l'oposició faci preguntes a un regidor de l'equip de govern no té res a veure amb ser "inquisidors" ni amb "comissaris polítics", se'n diu democràcia. És més, a partir de la informació publicada pel Punt Informatiu que indica que la convidada partia "d'empresaris del teixit econòmic" se'ns ocorre que estaria bé aclarir, per evitar malentesos, si cadascú pagava el seu dinar o van pagar els empresaris. 

 

3 .- Respecte a la petició del darrers paràgrafs del seu escrit en els que ens demanen entrar a l'equip de govern, haurem d'estar quatre anys explicant el mateix? Com hem dit al principi, tenim la mala costum de la transparència i també la de complir el que diem en campanya.

Alternativa va ser l'únic partit que va dir, abans de les eleccions, amb qui podia pactar i amb qui no, i un dels partits amb el que no podem governar és Unió Mollera Pollencina, ja que des del nostre punt de vista és un partit de dretes amb una pràctica política clientelista i un model de municipi prou diferent al nostre. I el que hem vist durant aquest any no ha canviat la nostra opinió.  És prou clarificador que UMP digui que fer una moció de censura amb Tots, PP i PI "tendría una gran ventaja : el Ayuntamiento tendría 9 regidores activos trabajando en lugar de los 7 regidores actuales ". Com si només importàs el número de regidors i els regidors de Junts Avançam fossin intercanviables sense cap problema pels de Tots, PP o PI. 

Durant l'any de govern hem vist per part del seu regidor fer un parc infantil saltant-se totalment la llei de contractació pública; encarregar feines a una empresa propera al seu partit també saltant-se la llei de contractació pública; saltar-se el suposat acord de l'equip de govern de no tenir representació institucional als actes religiosos; ser l'únic regidor amb dedicació exclusiva que no publica la seva agenda, a pesar d'haver dit al ple dir que ho faria. I sobre tot hem vist la seva incompetència  (compartida amb l'equip de govern) a l'hora de gestionar aspectes tan fonamentals com les obres i la mobilitat de primera línia del Port de Pollença, la licitació de les platges o l'ocupació de la via pública... No s'enganin: tot això no és un problema de número de regidors, és un problema de capacitat política estratègica.  

 

4.- A Alternativa assumim  responsabilitats i ens involucram en les necessitats del municipi tot el que podem i ens deixen com partit de l'oposició: criticam, com recorda l'escrit; però també presentam propostes, al·legacions, mocions, preguntes, informam als ciutadans (més que l'Ajuntament en nombroses ocasions), fent feines com l'esborrany de participació ciutadana (aturat per la incapacitat dels que governau) i el dossier sobre municipalització de la neteja viaria, ens reunim amb associacions...

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb