URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Visita a instal·lacions d'EMSER

Alternativa | 05 Agost, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Dijous 28 dematí, la nostra regidora, com a membre del Consell d'Administració d'EMSER i juntament amb la resta de membres, va ser convocada per la gerència a visitar les instal·lacions d'EMSER que estan en construcció.

Al facebook de l'Ajuntament es va penjar una foto del Consell d'administració a les obres de la nova deixalleria i s'explicava el següent: que la nova deixalleria, que es construeix a un solar del polígon, serà una peça clau del nou Pla de Residus; que l'obra l'està realitzant la UTE concessionària del servei de neteja ja que ho va presentar com a millora a la licitació del servei, valorada en 310.000 euros; que del moll de càrrega, valorat en 120.000 euros, se n'encarregarà EMSER directament i que es preveu que les obres s'entreguin a final d'agost per a què es pugui obrir per l'octubre amb totes les instal·lacions completes.

Una informació suficient com a entrada de facebook, però com que la visita va donar molt més de si i se'ns va donar més informació, consideram que seria de rebut que aquesta informació completa fluís de l'Ajuntament cap als ciutadans, ja que són qui paguen les despeses. Com que a Alternativa tenim aquesta vocació de servei públic, continuarem donant la informació que no es dóna a cap altre lloc.

La visita del Consell d'Administració va començar a la nau del polígon que s'està habilitant, per traslladar-hi les instal·lacions d'EMSER i poder abandonar les cotxeres de Santuïri. Una part important de la nau, estarà destinada al taller mecànic; i l'altra part, amb dues plantes, hi acollirà el magatzem del Servei d'Aigües a la planta baixa i, al primer pis, les oficines del Servei d'Aigües i del Servei de Fems, una sala polivalent, els vestuaris i sales de magatzem i arxiu. A fora de la nau, al recinte a l'aire lliure s'hi estacionaran els vehicles del Servei d'Aigües, i és on també hi ha el dipòsit amb que se subministra el combustible als vehicles d'EMSER i Ajuntament.

Se'ns va mostrar el projecte (veure plànol), que ha fet l'enginyer i que s'encarregaria també de la direcció. Es preveu un pressupost d'uns 170.000 euros i una execució de dos mesos. Aquest projecte s'ha de dur a aprovació al proper Consell d'Administració i després licitar-ho.

En la visita a la nau se'ns va mostrar l'aparell que s'ha adquirit per la neteja in situ (la màquina es transporta amb un camionet que duu un dipòsit d'aigua) dels contenidors de la recollida selectiva. Aquest es guardarà a l'altra solar que hi ha al polígon en el qual es netegen, i s'hi estacionaran, els camions de la recollida de residus.

Finalment, vàrem anar a veure la deixalleria. És a un altre solar i allà les obres ja estan per finalitzar. La distribució (com es pot veure en el plànol, amb un canvi) és la següent: s'hi entra per un extrem, en el qual a mà dreta hi ha la bàscula i a mà esquerra les instal·lacions dels treballadors (això va a compte d'EMSER, no de la UTE). Si es continua recte amb el vehicle, es puja per una rampa des de la qual es poden dipositar els residus que es duguin a la seva respectiva caixa (els contenidors els posarà l'empresa que s'encarregui del transport dels materials), es baixa per la rampa de l'altre extrem i se surt per la sortida. Si no es puja per la rampa, abaix hi ha uns mòduls (que aniran coberts) per dipositar els materials perillosos (el primer) i el servei de reutilització (la resta). A continuació d'aquests mòduls, tot i que en el plànol està posat devora la baixada de la rampa, hi aniran les compactadores de les fraccions de recollida selectiva i rebuig.  

 

Els plànols, al nostre perfil de facebook podeu veure la resta de fotografies 

 

 

  

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb