URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No oblidam a Lucia Patrascu

Alternativa | 15 Agost, 2016 08:01 | facebook.com twitter.com

Aquestes són les preguntes (i les respostes del govern) que vàrem fer al darrer ple sobre el feminicidi del qual va ser víctima na Lucia. Ahir va sortir a la premsa que dos guàrdies civils estan cridats a declarar i sent investigats per no prestar l'ajuda necessària. Esperam que s'arribi fins al final, i que no regni la tan habitual impunitat.

 

 La família de la dona assassinada al Port de Pollença, Lucia Patrascu, ha informat a Interior que sol·licitarà la responsabilitat de l'Estat per mal funcionament de l'administració.

 

-S'ha posat en contacte l'Ajuntament amb la família i s'ha informat d'aquesta sol·licitud? Si no ho han fet, ho pensen fer?

 

L’Ajuntament està en contacte permanent amb la família, se li ha oferit ajuda des dels Serveis Socials, que està fent un seguiment de la situació. La família els ha informat que estan parlant amb un advocat i estudiant dita possibilitat

 

- L'Ajuntament té alguna informació de com es troba la investigació de la Guàrdia Civil sobre la seva actuació en aquest cas? Ho han demanat? Ho pensen demanar? Malgrat la inactivitat policial al respecte pensen convidar els comandants de la Guàrdia Civil a l'acte institucional de la Patrona?

 

Sí que ho varen demanar, i la Guàrdia Civil els va comunicar que els seus serveis interns havien obert un expedient per aclarir el tema.

I la convidada evidentment que la faran, com a institució de l’Estat.

 

Nosaltres desconfiam d’aquests serveis interns, i la història ens diu que el depurar responsabilitats dins del cos de la Guàrdia Civil és una cosa que poques vegades passa. Per tant creiem que mentre hi hagi una simple sospita, aquesta institució no hauria d’estar present a l’acte de dia 2 d’Agost. Per desgràcia l’equip de govern no pensa així, tot i contar a les seves files amb regidors d’Esquerra o Mes. 

 

 -En cas que la família posi una denúncia, es pensen afegir a aquesta denúncia?

 

Ho estudiaran, segons el batle la Secretària va dir que no era tan clar que es podés fer.

 

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb