URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

D'informes i altres preguntes

Alternativa | 19 Agost, 2016 08:04 | facebook.com twitter.com

Preguntes i respostes del darrer ple

Prec 

 

Demanam que l'Ajuntament mostri la seva oposició al projecte de renovació del restaurant del far de Formentor i doni suport a realitzar el que ja es va plantejar fa anys i és fer la Ruta de Pedra en Sec fins al Far i allà habilitar un refugi.

És un prec i per tant no esperavem resposta, però amb segons quins temes si que l’han donada i aquesta vegada ens hauria agradat sentir del batle que considerava que era millor opció el refugi que no el restaurant, però bé, el temps dirà quina és la posició de l’Ajuntament en aquest tema.

 

Preguntes 

 

 Fa mesos el Batle va dir que calien informes jurídics per intentar cobrar la plusvàlua condonada del cinema Capitol a l'anterior legislatura. Han demanat ja aquests informes?

Estan demanats i tot d’una que estiguin es duran a Junta de Govern

 

- Ens pot informar el batle de la reunió (sobre la qual se'ns va informar  menys de 24 hores abans de la mateixa i no pels mitjans habituals) que va fer amb representants del Consell per parlar de les ordres d'enderrocament pendents contra habitatges a sòl rústic de Pollença? Què pensen fer amb els expedients de demolició que ha fet l'Ajuntament?

Es reuniren amb polítics i tècnics del Consell i l’ADU (Agència de Disciplina Urbanística) a la que assitiren un representant de Tots, un de UMP, un del PI i varis de Junts. Parlaren de bàsicament dues coses. Primer l’ADU ha decidit canviar les seves línies d’actuació, i envià uns escrits reclamant la necessitat de coordinar la seva tasca amb la de l’Ajuntament, i el segon punt, els expedients de demolició tramitats a Pollençper l’Agència. En aquest sentit es parla de la subrogació de casos cap a l’Agència, que ha estat com han acabat molts casos en mans de l’ADU aquests darrers anys, i el parla dels expedients de Pollença, i la possibilitat de recuperar-los, cosa que l’Agència negà.

Pel que fa als expedients de demolició que porta l’Ajuntament són multats.

 

En aquest tema ha quedat més que clar que no ens han volgut a les reunions, i evidentment hem hagut de registrar preguntes al Ple. El tema de la disciplina urbanística, en tot el que depèn de l’Ajuntament sembla que poc canviarà.

 

- Fa uns mesos el batle va dir que per reclamar els iphones i ipads que no han tornat els regidors de l'anterior legislatura era necessari que els serveis tècnics informàtics de l'Ajuntament fessin un informe on consti el cost, l'amortització, la vida útil, l'estat de conservació i seguretat en el referent a la protecció de dades de caràcter confidencial. S'han demanat ja aquests informes? S'han fet? 

Ens digueren que es varen demanar via providència als serveis tècnics, però encara no estan fets. Realment nosaltres el que pensam es que amb aquest tema no hi ha cap interès per part de l’equip de govern per fer que els anterior regidors tornin els seus dispositius. 

 

- Fa dos mesos van dir que els serveis municipals tornarien a col·locar a la primera línia del Port de Pollença els aparca-bicis, quan tinguessin temps. Encara no han tingut temps? Per què no s'han col·locat aquests aparca-bicis?

Segons el regidor Nevado aquests aparcabicis estaven a la zona de Ports i no són de l’Ajuntament. Estan en contacte amb ells per tornar

a posar-los. 

 

El que és cert és que havia aparca-bicis de l'Ajuntament que es van llevar i no s'han tornat a posar 

  

- Per què el regidor d'Unió Mollera Pollencina cada ple ens diu que pensa publicar la seva agenda i no ho fa? 

De mal gust el tema ja. I ho seguirem demanant a cada Ple (ja en portam tres) fins que la publiqui. Aquesta vegada l’excusa ha estat les prioritats, i almenys li agraïm al regidor la seva sinceritat, ja que va admetre que per a ell, i segur que també per a UMP la transparència no és una prioritat i que té altres coses que fer abans que publicar la seva agenda.

Per desgràcia l’argument tampoc ens val, un regidor amb dedicació exclusiva té temps més que suficient per publicar la seva agenda.  

 

- L'equip de govern pensa assistir a l'ofici religiós de la Patrona en qualitat de representants institucionals? Si és que no i hi pensen assistir a títol personal, de quina manera ho faran evident que no hi van com a regidors?

Directament no varen respondre la pregunta, el batle va dir que rebé la convidada del rector de la parròquia i que la faria extensiva a la resta de regidors (ja ho ha fet). Després d’analitzar-la ens contestaran per escrit. 

Primer, no entenem que s’havia d’analitzar, és una convidada que s’accepta o no i ja està, i segon, la resposta s’ha de donar al Ple, no per escrit, ja que es allà on la registrarem i allà on volíem tenir resposta. Una pregunta pública requereix una resposta pública. Evidentment amb aquest tema l’equip de govern volia passar de puntetes, però va arribar el dia 2 i tots els regidors de l'equip de govern van anar a la missa. Al seu balanç d'un any Junts Avança deien que avançaven cap al laïcisme, doncs aquesta és una forma curiosa d'avançar.

 

 Per què els plecs de contractacions dels focs artificials i les platges no han estat a informació pública els dies que marca la llei? Si s'ha fet la tramitació d'urgència, s'ha justificat degudament?

Els plec dels focs té la urgència justificada, i va estar els 8 dies a partir de la publicació al BOIB, tot i que a la web tan sols hi va estar 3 o 4 dies, i el de les platges també, tot i que el regidor no va saber concretar si es va publicar a la web el mateix dia. Tot i que la llei si que tal vegada es complí, si que creiem que no publicar els plecs a la web el mateix dia que toca, són una mostra de mala comunicació amb la ciutadania, i de passada també de poca transparència.

 

   

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb