URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Resultat ple extraordinari d'agost

Alternativa | 31 Agost, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

A continuació teniu un resum del Ple extraordinari celebrat el passat dimecres 24 d’agost.

1. Aprovació inicial, si procedeix, de l'Expedient de Modificació de crèdits núm. 12-2016, sota la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb Romanent de Tresoreria per a despeses generals. Retirat de l'ordre del dia.

Es tractava de una modificació de crèdit de 2.100.000 € per a les obres de la segona fase de primera línia del Moll.

Durant les intervencions dels portaveus, va quedar ben clar que el PP, el Pi i TOTS votarien en contra de dita modificació de crèdit, argumentat que no estaven en contra del projecte, però que no es fiaven del compromís del Consell d’aportar una part del finançament.

Nosaltres els dies provis havíem negociat la nostra abstenció a canvi de que quedàs clar que l’objectiu de la segona fase fos peatonalitzar, que es tingués clar abans de començar les obres com seria lo mobilitat, donada la falta de participació durant tot el procés, que almenys aquesta peatonalització i definició de la mobilitat es tractàs en una Junta de Portaveus i s’explicàs en una reunió oberta a la ciutadania, així com altres temes com la millora de la xarxa de clavegueram, la retirada dels busos privats de la primera línia, que el carril bici estàs separat físicament, i el compromís de no convertir el passeig en una terrassa de bar. L’equip de govern es comprometé de paraula a això, cosa que va fer que nosaltres acceptàssim canviar el nostre respecte a l’anterior ple i optar per una abstenció, però al final els comptes no sortien i l’equip de govern, davant la postura de la dreta optà per retirar el punt de l'ordre del dia.

Per a una informació més completa al nostre bloc trobareu un article sobre el nostre posicionament en aquest tema, així com un altre article explicant tota la història sobre la primera línia.

2. Aprovació inicial, si procedeix, de l'Expedient de Modificació de crèdits núm. 13-2016, sota la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb Romanent de Tresoreria per a despeses generals. Aprovat per 10 vots a favor (Junts, PP i Alternativa) i 6 abstencions (PI i Tots (la regidora Tugores, de Tots, acabava d’abandonar la sessió)).

Es tractava de la modificació de crèdit de 200.000€ per a l'adequació i eliminació de les barreres arquitectòniques del Centre Cultural de Pollença.

A l’anterior Ple, les tres modificacions anaven juntes, i ja vàrem dir que si es presentaven per separat hi votaríem a favor, i així ho vàrem fer. Ara esperam que les obres és facin de la millor manera possible, minimitzant les molèsties, i eliminant unes barreres que fa anys que no haurien d’existir.

3. Aprovació inicial, si procedeix, de l'Expedient de Modificació de crèdits núm. 14-2016, sota la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb Romanent de Tresoreria per a despeses generals. Aprovat per unanimitat.

Era una modificació de crèdit de 12.379€ que faltaven per pagar de l'asfaltat de vies públiques.

Exactament el mateix que al punt 2, havíem dit que si es votaven per separat votaríem a favor i així va ser.

4. Aprovació, si procedeix, de les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions de caire social per a l'any 2016 i de la convocatòria pertinent. Aprovat per unanimitat.

Són bàsicament les mateixes bases que en anys anteriors han servit per a concedir 25.000€ en subvencions a les entitats de caire social que fan feina a Pollença. Evidentment com tots els grups votàrem a favor. Totes aquestes associacions fan una tasca que sense aquestes ajudes tal vegada no podrien fer.

5. Aprovació, si procedeix, de les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la millora de la imatge i el disseny dels establiments comercials de Pollença i de la convocatòria pertinent. Aprovat per 9 vots a favor (Junts, UMP i Alternativa) i 7 abstencions (PI, PP i Tots)

Aquestes bases suposen una nova línia de subvencions, dins el marc del Pla de Millora del Comerç local, que destina 19.000 euros per els comerços que facin una millora de la imatge i el disseny (les intervencions poden ser a l'interior, a l'aparador o a la façana).

Les bases originals varen ser esmenades a partir de les aportacions dels partits a la Comissió Informativa. Nosaltres férem vàries propostes que varen ser acceptades: que s’exigís com a requisit tenir el negoci obert mínim durant 10 mesos a l'any, i que aquest estàs normalitzat lingüísticament o que almenys el projecte presentat establís la seva futura normalització lingüística.

Amb altres partits i associacions hem organitzat aquest Cicle de cinema kurd  amb Newroz, un associació basco-kurda. Les projeccions a Pollença són els divendres 9 i 16 a  l'Ateneu

 


 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb