URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un curs normal?

Alternativa | 24 Setembre, 2016 15:01 | facebook.com twitter.com

Article del nostre company Pepe García al Diari Balears

La setmana passada es va iniciar un curs normal segon el govern, i així ha estat recollit per la premsa i acceptat per la major part de la ciutadania. La pregunta que em faig jo és fins a quin punt la nostra societat està narcotitzada per considerar normal començar un curs havent de realitzar unes revàlides al final de l'ESO i Batxiller, que ningú vol i que ningú sap com seran. És cert que en ESO la revalida només serà una prova sense valor acadèmic aquest curs però en Segon de Batxiller la revalida teòricament ha de substituir a la selectivitat, ens diuen que hem d'estar tranquils, clar el més important és que no es noti res i que les classes comencin amb una aparent normalitat inexistent.

També es considera que és normal començar les classes amb 107 aules prefabricades, 14 més que l'any passat. Cal fer classes a un barracó per saber el que suposa això. Tampoc passa res si a les Balears hi ha un 31% d'interins molt superior a la mitjana de 19% estatal. Però no passa res, el pressupost en Educació a les Balears només constitueix un 2'96% del seu PIB, quan la mitjana estatal és del 4'3% i aquesta és inferior a la mitjana dels països de l'OCDE. I això quan al mes de setembre s'ha hagut d'ubicar a 1.200 menors estrangers o d'altres comunitats que han arribat amb el període d'escolarització ja tancat. Cal recordar que abans de l'estiu l'Assemblea de Docents va comptabilitzar 54 centres amb ràtios fora de la llei a les Illes Balears
El professorat de suport i atenció a la diversitat és insuficient; Balears dobla la mitjana espanyola d'alumnat que necessita reforç.

Cap problema tot això no són més que xifres, números buits i freds, la majoria no heu notat res estrany en el començament de curs, tot és normal, tal vegada per saber que hi ha darrere dels números cal llegir articles com el d'en Joan Amorós, director del CEIP Can Misses (Eivissa), "Avui he plorat" que denuncia que tres alumnes s'han quedat sense auxiliar educativa per saber que hi ha darrere la falta de mitjans.

Per tenir un curs normal el que necessitam és que es consideri l'educació com una inversió de futur i que això es reflecteixi als propers pressupostos. En comptes de batre els rècords d'ocupació turística cal batre rècords dins el sistema educatiu i adoptar mesures urgents per començar realment un curs escolar normal. Però sobretot el que necessitam és que tots; govern, premsa, famílies i docents considerem que un curs com l'actual no és normal.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb