URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal regularitzar contractes, no justificar les irregularitats

Alternativa | 10 Octubre, 2016 22:22 | facebook.com twitter.com

Ens ha sorprès la nota de premsa publicada per Junts Avançam on indica que l'Ajuntament de Pollença aplica nombrosos controls a les factures que es paguen.

Una de les poques coses positives de la Llei de Sostenibilitat Pressupostària de l'any 2013 (més coneguda com Llei Montoro) és l'obligació que tenen els que governen de donar compte al Ple de les factures a les que l'Interventor hi ha posat alguna objecció normalment relacionada amb algun incompliment de la llei de contractes o de les bases d'execució del pressupost municipal. Una obligació que ha facilitat la labor de control de l'oposició.

Que l'existència d'aquestes factures no és una cosa nova no pot justificar de cap de les maneres la seva existència i sobre tot que el seu número augmenti durant aquesta legislatura donat que l'equip de govern no regularitza les contractacions irregulars que ja existien i aquestes augmenten al no licitar les contractacions que finalitzen.

Que aquestes factures passin uns controls no hauria de ser motiu per fer una nota de premsa, només faltaria que no hi hagués cap tipus de control sobre les mateixes. Que els partits de l'oposició poguem consultar aquestes factures, l'únic que garanteix és que en ocasions poguem fer alguna comprovació de si s'ha fet la feina o no, i que poguem demanar per les mateixes, rebent en ocasions respostes poc convicents. Aquesta comprovació, però, el que no garanteix és que s'hagi triat la millor empresa per fer la feina i que no ens trobem davant un cas de clientelisme.

En la seva nota Junts Avançam diuen que hi ha molta feina a fer en regularització de contractes, però que estan compromesos a fer-la; per desgràcia això no ho hem vist. Es va fer una Junta de portaveus al mes de maig, en què es va fer un calendari de contractacions que l'equip de govern es va comprometre a complir i que no ha fet. Des d'aquella reunió només s'ha regularitzat el contracte de l'escoleta de la Gola que per més inri ha estat declarat desert.

 

Aquest és un exemple d'una factura presentada a una dació de comptes, com podeu observar és molt poc detallada i és una mostra de que els controls dels que parla Junts no sempre són suficients; el que cal és complir la llei i no cercar excuses per haver-la incomplit.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb