URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aprovada moció per a la veritat, justícia i reparació

Alternativa | 25 Novembre, 2016 16:22 | facebook.com twitter.com

Ahir es va aprovar per unanimitat una moció presentada per Alternativa per Pollença (A) per a dotar una partida pressupostària per a donar compliment a una moció per a la veritat, justícia i reparació.


Al ple del mes de novembre, l'Ajuntament de Pollença ha aprovat per unanimitat (el regidor del PP no va assistir) una moció presentada per Alternativa per Pollença per a dotar una partida pressupostària per poder donar compliment als acords de la moció que es va aprovar el mes de març passat per a l'impuls de la veritat, justícia i reparació en els casos dels represaliats pollencins pel cop d'estat i franquisme.

A la primera reunió de la Comissió d'estudi per a la veritat, justícia i reparació varen sorgir diferents propostes, com revisar els monòlits fets als presoners republicans i completar la informació amb panells informatius, fer una guia dels llocs destacats del municipi en referència a la repressió, posar una placa al Consistori, elaborar material didàctic, tenir una còpia dels expedients de la repressió relacionats amb Pollença a l'arxiu municipal...

L'acord aprovat consisteix en destinar una partida del pressupost del 2017 per poder desenvolupar les propostes que van sorgir en la Comissió d'estudi i col·laborar, si és necessari, en la identificació dels cossos trobats a la fossa de Porreres. Perquè consideram que la identificació i exhumació dels cossos de les víctimes no ha de recaure en la voluntat municipal (perquè es podria donar el cas d'haver-hi municipis que no hi volguessin col·laborar), hem introduït un acord que insta el Govern a dotar adequadament la partida per desenvolupar la Llei de Fosses, tot i que si és necessari, consideram just que els Ajuntaments hi col·laborin perquè totes les administracions tenen la seva responsabilitat; i perquè estam davant d'una de les més greus violacions que existeixen contra els Drets Humans: les desaparicions forçades i planificades, que a Mallorca i arreu de l'Estat feren les institucions feixistes.

Segons els estudis, a la fossa de Porreres s'hi troben dos pollencins, Joan Losa Campomar i Cosme Llobera Pallicer, dels que no tenim constància de causa judicial, víctimes d'una treta de Can Mir. Esperam que puguin ser identificats i retornats als seus familiars.

(A la continuacio de l'article teniu la mocio) 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb