URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pressupost de Ràdio Pollença

Alternativa | 24 Març, 2017 15:33 | facebook.com twitter.com

Us continuam informant de les reunions que realitzam, és lamentable que ni des de l'Ajuntament ni des de la resta  partits s'informi d'aquests temes. La transparència no hauria de ser només una paraula a utilitzar a les eleccions. Tenir una ciutadania ben informada és el primer pas necessari per fomentar la participació de la mateixa.

 

Resum de la sessió del Consell Rector de l'Institut Municipal de Ràdio Pollença del passat dilluns 20 de març.

 

Assistents; Miquel Àngel March i Tomeu Cifre Bennàssar (Junts Avançam), Elionor Tugores (Tots per Pollença) i Pepe García (Alternativa per Pollença)

 

No assisteixen Martí Roca (regidor no adscrit) i David Alonso (PP)

 

Cal dir en referència a l'Institut Municipal de la Ràdio que a l'igual que a altres organismes autònoms fins ara incompleix els seus estatuts i no es reuneix dues vegades a l'any com mínim ( article 10) ni presenta semestralment l'estat d'execució del pressupost, ni tampoc ha presentat la seva memòria anual (article 9). 

 

A la reunió es va aprovar la proposta de pressupost per l'exercici 2017 i de la plantilla de personal pertinent amb els 2 vots a favor de Junts i 2 abstencions Tots i Alternativa.

 

El pressupost de la ràdio és de 142.853,60 euros de despeses i 2000 euros d'ingressos per vendes (uns ingressos que evidentment caldria augmentar)

- Pressupost  

- Memòria pressupost. 

 

L'únic canvi important del pressupost és la partida de retribucions de personal laboral fix que ha passat de 29.143,43 euros a 47.613,59 euros. La radio té un director amb contracte d'alta direcció i després dues tècnic-locutores, una a jornada sencera i una a mitja. És evident que la radio necessita personal, però la seva contractació com tots sabem és impossible gràcies a la Llei Montoro del PP(no derogada gràcies a Ciutadans i PSOE), feta amb al finalitat de privatitzar serveis. De moment la falta de personal es soluciona una mica amb els becaris de l'estiu (conveni amb l'escola de periodisme de Mare Alberta) i amb un contracte de serveis que s'ha de regularitzar. Ara s'ha augmentat el pressupost per cobrir les baixes i vacances.

 

Entre les inversions s'ha previst; la compra de dos ordinadors nous (2.300 euros), micros/auriculars i esponges (1.500 euros), streaming vídeo per emetre en directe a les xarxes  (200 euros), llicència còpia de continuïtat per a la gravació 24 hores (1.100 euros), moqueta (1.500 euros), acumulador de corrent per aparells per evitar problemes amb els talls d'electricitat (2.400 euros). També es pensa acondicionar per part de l'area de serveis un estudi al centre Miquel Capllonch del Port de Pollença.

 

Respecte a la millor de la cobertura de la ràdio després d'estudiar diferents alternatives que s'han descartat, pensen fer una campanya per fomentar que la gent escolti la ràdio a internet i detectar i solucionar els problemes concrets que apareguin.

 

A la reunió com va recordar la Secretària  no es va presentar el pla d'actuació anual com marca l'article 9 dels estatuts. Els partits de l'oposició vam acceptar les explicacions orals de la directora; es manté el pla d'actuació del 2016 amb alguns canvis en la graella:

El programa la cafeteria quinzenal sobre el café 

-  Ràdio Alcúdia ha deixat d'emitir el programa CAP A CAP , de Cap de Formentor a Cap d'es Pinar, que feia conjuntament amb Ràdio Pollença. Un programa d’entrevistes encadenades que de moment es farà només per part de ràdio Pollença.

- Qüestions de llengua.

- Camins i muntanyes.

- Espai vital

 

A la secció de varis vam proposar la publicació a la pàgina web municipal dels enllaços de les gravacions dels plens municipals, ja que l'aprovació dels actes del ple porten molt de retard i seria una forma fàcil de facilitar l'accés dels ciutadans a les mateixes. 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb