URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'equip de govern ha d'espavilar

Alternativa | 27 Març, 2017 23:00 | facebook.com twitter.com

Ja fa una bona temporada que es xerra dels pressuposts municipals del 2017. Els pressuposts, només per recordar-ho, s’han de dur a ple per la seva aprovació inicial, abans del 30 d’octubre de l’any anterior (fan 5 mesos tard i només falten 7 mesos per a presentar els del 2018). És més, els pressuposts municipals s’han d’aprovar abans de que acabi l’any (fa 3 mesos). I amb això no hi ha excuses, l’equip de govern actual no pot al·legar que és el seu primer any, que hi ha hagut eleccions ni res per l’estil. Aquest retard és només culpa seva.
 
Per aprovar els pressuposts és necessari aconseguir una majoria de vots en el plenari municipal, després d’un procés d’aprovació inicial, informació pública, al·legacions... Aquesta majoria de vots, quan hi ha un govern en majoria absoluta no és un problema, ja que els mateixos membres del govern es basten. Però, a Pollença el govern no té majoria (cosa que els costa d’entendre a Junts Avançam i Unió Mollera Pollencina). Això fa que per aprovar el pressupost necessitin els vots d’altres regidors.
 
I com s’aconsegueixen més suports a les futures comptes municipals? Doncs negociant. És així de senzill. L’equip de govern ha d’iniciar un procés de negociació amb la resta de forces polítiques amb representants a l’ajuntament en el qual han de consensuar les propostes que aniran als pressuposts. Això, que sembla obvi, és el que va passar amb els pressuposts de 2016. L’equip de govern i Alternativa per Pollença varen arribar a un acord on en el projecte de pressupost de Junts Avançam i Unió Mollera Pollencina es varen incloure una sèrie de propostes d’Alternativa per Pollença: projecte de recorregut arqueològic, excavacions al Pedret de Bóquer, promoció del producte local, millora del catàleg de camins, inventari de bens, impuls de la participació ciutadana, foment de l’economia social, senyalització dels passos de vianants a la via de circumval·lació del Moll, fer un estudi sobre l’estat de l’habitatge, fer un pla de recuperació de la Cala Sant Vicenç, fer un pla d’accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques i fer un pla d’igualtat de gènere.
 
Però, perquè enguany es xerra tant dels pressuposts i de la seva aprovació? Doncs perquè l’equip de govern no ha complit amb la majoria d’acords amb Alternativa per Pollença i des d’Alternativa es refusa iniciar noves negociacions fins que no es compleixi allò acordat anteriorment. Com es pot confiar amb un equip que no té paraula ni es pren seriosament els compromisos adquirits amb Alternativa?
 
En aquest punt es pot pensar que s’ha entrat en un punt mort. L’equip de govern segueix sense fer res per complir amb allò acordat i intenten fer creure que els culpables són els d’Alternativa. Res més lluny de la veritat. El que normalment no es diu, però, és que a Pollença no només hi ha un partit a l’oposició, sinó que el govern podria intentar cercar suport pels seus pressuposts en altres formacions com Tots per Pollença, el PP o Martí Roca (trànsfuga del PI). Però, és clar, és més còmode per l’equip de govern intentar ficar pressió cap Alternativa en comptes d’arremangar-se i complir amb allò acordat o intentar arribar a acords amb la resta de partits. Si és que queda algun partit a Pollença que es refiï de Junts Avançam i UMP a aquestes altures, després de faltar a la seva paraula des del primer dia de legislatura i de ser incapaços ni de dur a la pràctica la majoria de mocions que s’aproven en el plenari. 
 
No hi valen excuses: després de 5 mesos de retard l’equip de govern hauria de començar a espavilar. Com que és evident que no compliran l’acordat en els pressuposts del 2016, no queda més remei que arribar a acords amb Tots, el PP i en Martí Roca o assumir d’una vegada la seva incapacitat com a equip de govern.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb