URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Adhesió a l'Agència de Defensa del Territori ? Ple d'abril

Alternativa | 25 Abril, 2017 22:25 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous 30 hi ha ple ordinari a les 20 h a la Sala Consistorial. Hi podeu assistir de públic o seguir-ho en directe per Ràdio Pollença, al 107.9FM a www.radiopollença.net. Al nostre perfil us informarem del desenvolupament del mateix. A la fi s'ha complit un dels acords d'investidura que vam signar amb Junts Avançam relatius a transparència i a l'enllaç podeu trobar la publicació de la documentació que acompanya als diferents punts que s'han de votar al ple. http://www.ajpollenca.net/…/d…/files/documents/propostes.pdf

1 i 2.- Aprovació de les actes de la sessió ordinària de gener i l'extraordinària de febre.

3.- Reconeixement extrajudicial de crèdits 3/2017

Factures per valor de 29.866 €, són bàsicament de l'exercici anterior.Una part important són les de llum (el batle va dir a la Comissió  que tot i que les factures varen ser enviades electrònicament dins termini, com que la factura en paper (que identifica el comptador concret) no arriba fins mesos després, no s'han pogut conformar quan tocava.

4-Informació sobre l'execució pressupostària del primer trimestre exercici 2017

Aquest punt no es vota. Ja s'ha gastat el 100% del pressupost de l'Escola de Música (ja que per enguany hi ha previstes moltes més despeses, però s'està funcionant amb el pressupost prorrogat de 2017. 

5-Conveni amb el Consorci de Transports per la construcció i manteniment d'un conjunt de parades d'autobús al Port de Pollença dins el marc del Projecte de mobilitat sostenible a espais naturals i platges de Mallorca (Pla anual d'impuls del Turisme Sostenible 2016)

El regidor  ha explicat a la comissió que s'havien mirat diferents opcions per fer la parada al Port de Pollença; a la via de servei abans o després de l'aparcament... però que per motius diversos (espai insuficient, proximitat finestres escoles...) s'havia descartat i que el millor lloc és l'aparcament. L'estació tendra dos banys adaptats i una zona d'espera amb una pèrgola i una altra coberta. Hi caben fins a 8 autobusos estacionats i poden carregar i descarregar 4 a la vegada. El CTM aprovarà el conveni el proper dilluns al seu consell d'administració. Es perdran unes 70 places d'aparcament, però ho consideren assumible perquè és per una finalitat superior, s'alliberaran unes 25 places allà on hi ha els busos ara (Roger de Flor) i com que aquell aparcament l'usa gent que va a les instal·lacions esportives,  obriran un pas de la circumval·lació a darrera la piscina per facilitar entrar per allà.  El projecte costarà màxim 420.000€ i d'aquests l'Ajuntament en posarà 40.000€.

La intenció del Consorci és que durant el 2017 fer les obres per tenir aquella estació i després també fer parades a la Creueta, platja de Formentor (l'única que ja existeix), Cala Murta-Cala Figuera i Far de Formentor, per tal de posar una línia de cara ala temporada 2018 que faci aquest recorregut, amb la possibilitat de restringir la circulació de vehicles a la península de Formentor.

6 -Moció de TOTS per Pollença-PP-Martí Roca Regidor No Adscrit pel manteniment de la parcel·la mínima de 14.000m2 de sól rústic

És la moció que no va superar la urgència al passat ple. Bàsicament defensa que no s'augmenti la superfície de parcel·la mínima per urbanitzar en sòl rústic arran d'unes declaracions que va fer la consellera insular de Territori. 

7-Moció d'Alternativa per l'adhesió a l'Agència de Defensa del Territori  (article on podeu trobar la moció i la nostra argumentació)

La nostra moció per fer un conveni amb l'Agència de Defensa del Territori i delegar-li la disciplina urbanísitca a rústic. A Alternativa consideram que l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca pot ajudar a l'Ajuntament, a partir de la firma del conveni, per acabar amb el consum excessiu i desordenat de sòl i el corresponent deteriorament de l'entorn. El paisatge és el principal actiu econòmic de Pollença, i no es pot seguir destruint; s’hi ha de posar ordre

 

8.- Propostes/Mocions d’Urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes.

Com sempre hem registrat les nostres preguntes. 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb