URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Abandonam la Junta de Govern

Alternativa | 04 Maig, 2017 20:24 | facebook.com twitter.com

L'Assemblea d'Alternativa per Pollença decideix abandonar la Junta de Govern local davant el progressiu allunyament ideològic respecte l'equip de govern.


 A l'inici de legislatura, tot i que la dinàmica anterior havia estat que a la Junta de Govern hi hagués un membre del principal partit de l'oposició, acceptàrem estar dins la Junta de Govern perquè vèiem que hi podia haver la possibilitat de canvi cap a l'esquerra, tant en el fons com en la forma, ja que la coalició Junts Avançam, majoritària al govern, es definia com a progressista i ecologista, i que les nostres propostes podien incidir en aquest sentit. Estar a la Junta de Govern ens podia donar accés a informació i mantenir una proximitat amb el govern que ens permetés poder acostar les nostres propostes.

Però així com avança la legislatura, anam constatant que la política traçada per l'equip de govern es basa en la pobre gestió del dia a dia i en un escorament cap a la dreta en les decisions que es prenen sobre les qüestions de més contingut ideològic que s'han tractat en Ple. Les nostres propostes no semblen tenir prioritat ni interès pel govern municipal, ni en el cas de ser pactes firmats. Ni política d'habitatge, ni municipalització de la neteja viària, ni contractació socialment responsable...

Pel que fa al ple, les mocions d'Alternativa que s'han aprovat han estat aquelles que eren assumibles per tots els grups, i ho han estat per unanimitat o per àmplia majoria. En canvi, en aquells temes que marquen clarament un perfil cap a l'esquerra i l'ecologisme, per acció o omissió, els vots de la dreta i el govern han fet que no prosperassin: aprovació de la rebaixa regressiva de l'IBI, suport al lloguer turístic en cases fora d'ordenació, negativa d'adhesió a l'Agència de Defensa del Territori, negativa a eliminar el gall de dalt del Pi...

Dins l'equip de govern hem vist com no es dubta de rompre la seva unitat quan es tracta de vincular votacions cap a la dreta, o de frenar propostes nostres; però mai els denominats partits d'esquerra del govern han tengut la valentia de rompre la unitat del pacte amb el seu soci de dretes UMP per fer una aposta clara cap a l'esquerra i l'ecologisme, a risc de quedar-se en minoria.

Després de dos anys de legislatura decebedors, l'assemblea d'Alternativa per Pollença ha decidit que el nostre regidor abandoni la Junta de Govern, perquè consideram que no té cap sentit la nostra presència en aquest òrgan, i que en tot cas hauria de ser el cap de l'oposició de la dreta qui n'hauria de formar part, ja que fins al moment hi ha hagut molta més entesa ideològica entre la coalició de govern i l'oposició de dretes, que no la que hi ha hagut amb Alternativa. La crispació existent entre el govern i el bloc de dretes, és només un enfrontament aparent, fruit de conduir l'adversitat política al terreny personal, ja que en els temes de més perfil ideològic hi ha hagut i hi ha sintonia entre aquests dos blocs. 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb