URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Continuïtat i immobilisme

Alternativa | 09 Maig, 2017 17:00 | facebook.com twitter.com

A continuació teniu un resum de la segona part del ple ordinari del mes d'abril amb la primera part  dels nostres precs i preguntes i les respostes de l'equip de govern. El que transmeten la majoria de respostes és continuïtat i immobilisme.

 

INFORMACIÓ DE BATLIA

 

- S'informa de l'auto sobre el contenciós amb Gelats Valls.

- S'informa de la sentència sobre el camí de Ternelles.

 

DACIÓ DE COMPTE DE RESOLUCIONS DE BATLIA

 

- Es dona compte de l'informe de intervenció d'avaluació del compliment anual del pla de sanejament 2009-2015.

- Resolució de batlia de modificació de crèdit.

- Resolució de batlia per aprovar el pagament a justificar per assistir a la Fira de Turisme de Barcelona.

- Resolució de batlia d'aprovació de l'expedient de liquidació del Pressupost General de l'Ajuntament de Pollença de l'exercici 2016

 

PRECS

 

1- Ja que el Director Insular de carreteres es pollencí i membre d'un dels partits que conformen Junts Avançam, els demanam que l'instin a fer alguna cosa per millorar l'estat de les voreres de la via de circumval·lació del Moll. Hi ha zones on les males herbes casi no deixen passar als vianants.

Ens diuen que al mes de maig està previst desbrossar. Tant pel benestar dels vianants com per la imatge que es dona esperem que així sigui.

 

2- Demanam que les agendes publicades pel batle, la regidora de Benestar Social, Personal, Salut, Participació Ciudadana i OAC i la de la regidora de la Cala Sant Vicenç, Comerç, Fires i mercats i Turisme siguin una mica més útils i donin més informació. Al senyor regidor d'UMP directament li recordam que va mentir reiteradament a aquest ple quan va dir que publicaria la seva agenda.

Diuen que si que ho milloraran, entenem que va referit a les agendes del batle i de les regidores Magdalena Seguí i Iliana Capllonch. Sobre l'agenda del regidor Nevado ja donam per perduda la seva publicació.

 

PREGUNTES

 

1- L'asfaltat dels carrers de Pollença és molt deficient en general, i a llocs concrets suposa ja un perill sobretot per ciclistes i vianants; tenen prevista qualque actuació per eliminar aquesta situació de risc?

Han dit que tenen prevists dos projectes. Un és licitarà, i ja hi ha una partida als pressupostos del 2017 (no aprovats), l'altre el portarà a terme Emser. Esperem que així sigui i que es faci el més aviat possible i que no hi hagi cap accident.

 

2- L'equip de govern està en condicions d'assegurar que es complirà el que estableix l'ordenança d'ocupació de la via pública i no es modificaran els acords inicials de la Junta de Govern com es va fer l'any passat per donar més ocupació de la permesa a varis negocis? En el mateix sentit de compliment de l'ordenança pot l'equip de govern assegurar que no concediran l'autorització a negocis amb tres o més infraccions a l'any 2016?

A la primera part de la pregunta si que es comprometen a mantenir aquests acords inicials i a no modificar-los com va passar l'any passat. A la segona part no es varen comprometre, ja que diuen que no poden assegurar-ho ja que la ordenança es contradictòria.

 

3- En declaracions a Ràdio Pollença el batle va dir que pensava que la majoria d'habitatges que es comercialitzen de forma turística no tenien cap il·legalitat urbanística. Té el batle dades concretes i objectives per fer aquesta informació? Si no les té, no pensa que l'Ajuntament hauria de tenir aquesta informació? Si són tan poques quina necessitat hi ha de que la nova llei turística pugui permetre continuar llogant turísticament aquests habitatges amb il·legalitats?

El batle va dir que dels 1.689 habitatges que estan d'alta a la conselleria, més de la meitat tenien cèdula d'habitabilitat.

 

Tot i que si que és veritat que més de la meitat és la majoria, és cert que no són poques les que tenen alguna il·legalitat, i que si fossin tan poques no hi hauria la necessitat de que la nova llei els permetés continuar llogant. Part de la pregunta aquesta darrera que el batle no va contestar.

 

4- Al 2014 el PSM deia: "Segueix la incongruència de que un habitatge aïllat es pugui llogar, malgrat sigui urbanísticament il·legal..." Perquè ara decideixen mantenir aquesta incongruència realitzada per el PP i UMP quan la podien eliminar? És lògic donar "seguretat legal" a una llei que permet un aprofitament econòmic d'una il·legalitat?

Segons el regidor la incongruència s'ha eliminat, ja que la nova llei diu que no donaran noves llicències a edificis amb irregularitats. Pel que fa a la segona part de la pregunta, el regidor creu que ara es donaran, amb la nova llei, majors garanties de legalitat dels habitatges.

 

Al final queda clar que aquest tema no es vol tocar, i la cosa continuarà més o menys com fins ara, i els regidors o partits que fins fa uns anys defensaven una postura, quan ha arribat el seu moment no poden fer més que enviar-se les seves paraules.

 

5- Estam d'acord en el fet que fa falta una nova oficina de turisme al Port de Pollença, però pensam que no és normal haver llogat un local d'una persona que ha tancat camins públics, que s'ha negat a restablir una font pública al seu lloc i que té nombrosos plets contra l'Ajuntament. Tenen ja clar si faran una oficina nova o reformaran l'actual? Demanam que hi hagi una nova oficina municipal de turisme el més aviat possible.

Faran una nova oficina, més gran, al lloc on hi ha l'actual a la zona portuària.

 

Esperam que sigui el més aviat possible, per la falta que fa, i perque segons quins personatges facin el mínim negoci possible amb els nostres diners.

 

6- Al ple d'octubre de 2012 s'aprovà demanar al Departament de Patrimoni Històric del CIM l’obertura del corresponent expedient sancionador als propietaris de l’antiga fàbrica de Can Morató pel seu incompliment de la Llei 12/98, de Patrimoni Històric. A la passada legislatura no es va fer res. Com i quan pensen fer per complir l'acord del ple?

Segons el regidor la propietat està complint amb les indicacions que se li estan donant, i que les darreres actuacions responen a una ordre d'execució que la propietat ha complert. Actuacions que van en relació a evitar el perill a la via pública o que hi entri gent. Segons ell no hi ha més arguments per obrir un expedient.

 

En definitiva, un es queda amb la sensació de que no es farà res més, i la llei de Patrimoni Històric no es complirà.

 

7- Ens poden explicar com es troben les negociacions amb la propietat de la Fortalesa per fer complir la llei de Patrimoni?

S'ha fet un conveni, que ara està revisant patrimoni, i que després es passarà a la propietat. A veure si això es fa aviat i els pollencins podem accedir, com diu la llei, a la Fortalesa.

 

8- Com es troba la realització del catàleg de llocs de feina?

El catàleg està ja fet, els funcionaris presentaren al·legacions que ja foren contestades i el personal laboral també. Tot i això encara queden un parell de dubtes per resoldre. Esperem que es resolguin aviat i es pugui aprovar el catàleg d'una vegada.

 

9- Ens poden explicar les darreres novetats del Festival de Música?

El programa ja està tancat, 8 concerts amb un de gratuït i familiar. Tots seran sempre dimecres i dissabte. Al novembre el presentaran públicament. Mentrestant s'han anat reunint el grup de suport i la comissió tècnica.

 

10- Ens poden explicar el contingut de la reunió amb representants de l’associació de propietaris de Formentor que va tenir lloc el 12 d'abril?

Ha estat una reunió a la qual els propietaris es varen interessar per com està l'adaptació del planejament arran de la seva anul·lació, i esperen que tot es resolgui el més aviat per poder fer les dotacions de serveis.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb