URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Educació, béns, joves... Preguntes al ple d'abril

Alternativa | 10 Maig, 2017 22:53 | facebook.com twitter.com

 Darrer article del darrer ple ordinari amb la segona part de les nostres preguntes i respostes de l'equip de govern. 

11- Com es troben les licitacions de l'àrea d'educació?

El mateix dia del ple es va celebrar una sessió de la mesa de contractació de l'SMOE, a la qual es va obrir el darrer sobre, de l'oferta econòmica. A més a l'escola d'adults incorporen el català per adults, que abans es feia des de normalització, i això suposarà un estalvi. Ara s'està negociant un nou conveni amb la Conselleria i el plec està preparat per a que es tiri endavant una vegada acabada l'adjudicació de l'SMOE. De l'escoleta de la Gola s'ha fet un plec tècnic i un nou estudi econòmic per adaptar-lo a la nova realitat, però segons el regidor, amb l'augment de quantia cal tenir aprovats els pressupostos per poder dur la licitació endavant.

Esperem que aquestes contractacions vagin sortint, perque recordam que el compromís era que sortissen l'estiu passat abans de l'inici del curs escolar!!!

12- Quin resultat va tenir la reunió amb el Rector de la Parròquia per parlar dels béns municipals i del bisbat del 20 d'abril?

Va ser la continuació de reunions anteriorment fetes i va servir per posar damunt la taula tota la informació que tenien sobre els diferents béns municipals i els eclesiàstics sobre els que hi ha conflicte o dubtes registrals. Quedaren per una nova reunió, en aquest cas la secretària de l'ajuntament per acabar de tancar el tema.

13- Ens poden explicar les conclusions de la reunió amb educadores per projectes per organitzar l'oci nocturn amb els joves?

Estan organitzant un projecte per donar sortida a aquesta problemàtica, i tenen clar que cal que col·laborin distintes àrees. Es revisà l'esborrany inicial del projecte i s'afegiren varis punt que partiren de serveis socials. Els objectius del projecte són fomentar l'empoderament dels joves al municipi, i potenciar una visió positiva dels joves del municipi, fomentar l'associacionisme juvenil, deixar un llegat social que perduri més enllà d'aquest projecte, potenciar i fomentar activitats socioculturals, treballar hàbits i rutines saludables i fomentar la particpació en projectes solidaris.

No ens sembla malament que s'intenti fer projectes per millorar la situació, però el que si tenim clar, és que cal comptar amb la visió i opinió dels joves en tot moment, perque si el que pretenem es fer coses per els joves, però sense comptar amb ells, les coses acabaran com han acabat fins ara.

14- Ens poden comentar la reunió amb Lions Association per preparar la Diada en contra de la violència de gènere?

Aquesta associació ha demanat el Claustre per fer la Diada, i es reuniren per a que l'associació explicàs el seu projecte. l'Ajuntament va oferir la seva col·laboració i es posà en contacte amb altres associacions, fent d'intermediari per si aquestes volen participar a la Diada.

15- Quina finalitat va tenir la reunió amb l'empresa Libera?

Fa 6 anys que Libera organitza uns Foros de temàtica social, i varen venir a convocar l'ajuntament a un d'aquests.

16- Ens poden explicar les accions concretes que realitzarà l'Ajuntament després de la primera jornada sobre festes i consum excessiu d'alcohol que va organitzar l'Ajuntament de Sóller?

Accions concretes cap. Cada ajuntament va explicar la seva problemàtica i arribaren a la conclusió que és un tema de més ampli abast. Després cada municipi explicà les mesures que prenen. Fou una posada en comú per compartir experiències, però no en sortiren mesures concretes.

17- El nou hotel que es construirà on es trobava l'hostal Mayol de Sant Vicenç reduirà el seu volum i l'altura respecte a la construcció anterior?

Segons el regidor la comparació entre el vell i el nou hotel es complicada, ja que el nou es farà a dos solars, en aquest sentit, el nou hotel serà més baix però augmentarà la seva edificabilitat així com l'ocupació, ja que la llei permet un marje d'un 20% de creixement. També ba dir que ara no estarà tant damunt del carrer.

18- Hem llegit que els ajuntaments negociaran en bloc el subministrament elèctric per reduir costos; ens poden dir si pensen fer qualque passa en breu per complir la moció que vam presentar i que s'aprovà al novembre de 2015, que entre altres punts establia la col·laboració amb Som Energia per garantir el subministrament elèctric a les llars amb dificultats econòmiques i implicar-se activament, via programes i pressuposts, a la promoció entre la població de Pollença del consum d'energia renovable, l'estalvi i l'eficiència energètica.

Aquestes condicions formaran part del plec per a licitar en bloc el sumministrament. En aquest sentit a la propera junta havien durien a aprovació un contracte per a l'elaboració del plecs i fer l'auditoria de factures. A veure si es vera i el més aviat possible podem donar compliment a la moció aprovada al novembre de 2015.

19- Al Consell de Mallorca ja publiquen la documentació prèvia als plens. La publicació d'aquesta documentació era un dels acords d'investidura. Quan ho pensen complir?

Ja es compleix, després de dos anys d'espera tenim la informació dels plens!!!

20- Ara que ja han començat dos procesos participatius per decidir els usos de dos espais; que tenen pensat fer amb espais com la peixeteria o el Bar Katy? faran procesos participatius o amb els processos de Can Febus i la Vinyeta tot acabarà? si els pensen fer, quan es començaran?

Quan acabin aquests processos fan contes començar amb el Bar Katy i els pressupostos participatius. 

Ens preocupa que no es parli de fer un procés participatiu en referència a la peixateria.  

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb