URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sí a l'estació de autobusos no als pressuposts (Ple extraordinari de maig)

Alternativa | 17 Maig, 2017 18:58 | facebook.com twitter.com

A continuació teniu un resum del ple extraordinari d'aquest dimarts 16 de maig de 2017. Un nou ple extraordinari, 15 amb el que va de legislatura, plens que no haurien de ser tant normals, i que semblen fruit de la improvisació, ja que no ens queda clar per què es convoca un ple extraordinari, havent-n'hi un altre la setmana que ve. Vam demanar al ple  per les raons d'aquest ple extraordinari i  la única resposta del batle va ser  que sempre se n'han fet molts. Consideram que qualsevol dels punts podia esperar una setmana perfectament. Estam intrigats per veure si la setmana vinent el ple portarà tants de temes com per justificar l'extraordinari d'avui, o si directament ens donarà la raó.

 

1.- Aprovació, si procedeix, de les actes de les sessions anteriors. Aprovat per unanimitat.

 

Per sort poc a poc es van aprovant les actes que estaven pendents, i es millora la situació que es produí a l'anterior exercici.

 

2.- Aprovació, si procedeix, de l'expedient núm. 3/2017 de reconeixement extrajudicial de crèdits. Rebutjat amb 7 vots a favor (Junts i UMP), 8 en contra (Tots, PP i Regidor no adscrit) i 2 abstencions (Alterntiva).

 

Un altre extrajudicial més, de més de 61.000 euros, una cosa que ja ens hem cansat de denunciar durant el que va de legislatura tota l'oposició. Tot i això, nosaltres hem optat, com sempre, per una abstenció, ja que consideram que la gent i empreses que han fet feines per l'Ajuntament mereixen cobrar-les. El bloc de dretes una vegada més ha optat per impedir que s'aprovin les factures. Veurem que fan al següent ple, tot i que sembla clar que la seva estratègia es fer demorar els pagaments per part de l'Ajuntament, cosa que no hi havia passat a anteriors legislatures.

 

3.- Aprovació, si procedeix, del Conveni de col·laboració entre el Consorci de Transports de Mallorca i l'Ajuntament de Pollença per a la construcció i manteniment d'un conjunt de parades d'autobús al Port de Pollença dins el marc del Projecte de mobilitat sostenible a espais naturals i platges de Mallorca. Aprovat amb 9 vots a favor (Junts, UMP i Alternativa) i 8 en contra (Tots, PP i Regidor no adscrit).

 

Aquest punt va ser retirat de l'ordre del dia de l'anterior ple a petició de tota l'oposició a l'aparèixer un informe de l'enginyer municipal proposant una altra ubicació i considerant que aquesta mereixia un millor estudi.

 

Vistes les dues opcions que hi havia (no n'hi havia més, i cap partit ha fet cap proposta ferma de fer l'estació a un altre lloc), i considerant que en aquest tema calia banyar-se i prendre una decisió, hem estat d'acord en considerar la ubicació proposada com a la millor solució, i que amb les propostes de possibilitats per augmentar els aparcaments al voltants, fan que aquest tema no pugui ser una excusa.

 

Així i tot, i vist que les obres no està previst que comencin fins setembre, consideram que aquest tema el podrien haver dut perfectament al ple ordinari de la setmana següent, a l'igual que la resta.

 

4.- Aprovació inicial, si procedeix, de l'expedient de modificació de crèdits 10-2017, sota la modalitat de suplement de crèdit finançat amb romanent de Tresoreria per a despeses Generals, per dur a terme l'amortització anticipada dels préstecs. Aprovat per 7 vots a favor (Junts i UMP), i 10 abstencions (Alternativa, PP, Regidor no adscrit, Tots).

 

Es tracta d'amortitzar anticipadament 2.188.687,63 euros de deute que té l'Ajuntament, ja que la Llei Montoro això ho obliga. Una mesura financerament absurda, que fa que l'Ajuntament perdi diners, ja que suposa destinar uns diners que estant al banc generarien uns uns ingressos superiors que la despesa que suposava mantenir aquests préstecs.

 

Amb això, queda més que demostrat que la llei del PP i sostinguda pel PSOE tan sols té un objectiu privatitzador i en aquest cas beneficiar als bancs, i que l'estalvi dels organismes municipals poc importa. Tot i aquest absurd, vist el requeriment del ministeri, i les possibles sancions, hem considerat oportú optar per l'abstenció i afavorir que aquesta modificació s'aprovi.

 

5.- Aprovació inicial, si procedeix, del pressupost general de l'Ajuntament de Pollença per a l'exercici 2017. Rebutjat per 10 vots en contra (Alternativa, Tots, PP i Regidor no adscrit) i 7 a favor (Junts i UMP).

 

Un pressupost que per començar es presenta amb mig any de retard a aprovació inicial, ja que tocaria haver-se portat a octubre del 2016. Sobre aquest tema ja fa mesos que vàrem anunciar que no negociaríem els nous pressupostos fins que no es complís allò que havíem pactat, i que va afavorir que nosaltres votéssim a favor del pressupost del 2016, ja que a la pràctica, hem vist que la nostra feina durant la negociació del pressupost del 2016 no ha servit quasi per res.

 

L'equip de govern ja de bones a primeres, en lloc de posar-se a complir els acords pendents, per poder així fer possible un escenari de negociació, es va dedicar a negar l'incompliment dels acords o reinterpretar el seu contingut, responsabilitzant-nos a nosaltres del seu incompliment i pressionant-nos, usant els mitjans de comunicació institucionals.

 

I en aquesta situació han passat els mesos i s'ha arribat al ple, on hem tornat a recordar, que la gran majoria de coses acordades al 2016 no s'han executat ni en l'exercici que corresponia, ni tan sols en aquests mesos de 2017!!!, en els quals s'està funcionant amb els pressupostos prorrogats.

 

Vista la situació no ens ha quedat més remei que votar en contra. Tot i això li hem fet saber a l'equip de govern, que hi ha partides que ens semblen interessants, i que si porten alguna modificació de crèdit al ple per fer-les possibles, no tindrem cap inconvenient en votar a favor. Ara està en mans de l'equip de govern, decidir si seguir funcionant amb el pressupost prorrogat o optar per altres mecanismes (que existeixen), per aprovar els pressupostos en solitari. 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb