URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Moció de confiança vinculada a l'aprovació del Pressupost. Ple extraordinari i ordinari

Alternativa | 23 Maig, 2017 14:42 | facebook.com twitter.com

Aquests dijous 25 hi ha dos plens; a les 18.30 ple extraordinari i a les 20:00 el ple ordinari. Hi podeu assistir de públic o seguir-ho en directe per Ràdio Pollença, al 107.9FM a www.radiopollença.net Al nostre perfil de facebook us informarem del desenvolupament dels mateixos.

A diferència dels dos darrers plens de moment l'equip de govern no ha publicat la documentació que acompanya als diferents punts que s'han de votar al ple, un dels acords d'investidura.

A Alternativa per Pollença hem demostrat la nostra capacitat de negociar i arribar a acords, només calia complir l'acordat que no era massa complicat per negociar i acordar els nous pressuposts però l'equip de govern ha preferit optar per fer un amoció de confiança vinculada a l'aprovació del pressupost.

PLE EXTRAORDINARI.

1- Aprovació acta 27-4-17.

2- Aprovació acta 16-5-17.

3- Moció de confiança vinculada a l'aprovació del Pressupost.

La moció de confiança vinculada al pressupost es votarà nominalment, si com es previsible el batle no supera la moció, l'oposició tenim un mes per presentar una moció de censura, signada per la majoria i amb un candidat alternatiu a la batlia. Si passats aquests 30 dies no s'ha presentat la moció de censura, el pressupost per a l'any 2017 queda aprovat automàticament. Inicialment o definitivament? La secretària ens ha informat que s'ha estudiat el tema ben a fons i no ens ha sabut contestar, perquè la llei només parla d'aprovació i els mateixos tribunals estan dividits amb el tema, tot i que hi ha més sentències que parlen d'una aprovació definitiva (la única de les Balears és en aquest sentit). Unes defensen que el tràmit d'aprovació inicial ja s'ha fet, i que aquest és un mètode per aconseguir que els pressupostos se puguin aprovar, i altres defensen el principi de participació, i per tant l'aprovació inicial amb exposició pública i possibilitat d'al·legacions. Al final tot dependrà del que vulgui fer l'equip de govern.

PLE ORDINARI

1- Extrajudicial.

El mateix exactament que al darrer ple, un extrajudicial de més de 61.000 euros.

2- Expedient de delimitació de la unitat d'actuació del Vilà del pla parcial del Vilà.

La part alta del Vilà amb la llei 4/2008 va passar d'urbana a sòl rústic protegit (ANEI). Hi ha una sèrie de obligacions per part de l'Ajuntament derivades del sistema de cooperació que ara cal aclarir i solucionar.

3- Dació de compte de les factures amb objecció de l'interventor.

Una nova dació de comptes de les factures a les que l'Interventor hi ha posat alguna objecció normalment relacionada amb algun incompliment de la llei de contractes o de les bases d'execució del pressupost municipal. Que l'existència d'aquestes factures no és una cosa nova no pot justificar de cap de les maneres la seva existència i sobre tot que el seu número augmenti durant aquesta legislatura donat que l'equip de govern no regularitza les contractacions irregulars que ja existien i aquestes augmenten al no licitar les contractacions que finalitzen.

4- Coneixement de la resolució de batlia de cessament del nostre regidor a la junta de govern. 

Ja explicat a l'article “abandonam la Junta de Govern”

5- Mocions d'urgència. Moció de Tots per Pollença, i el regidor no adscrit per canviar a sentit únic el carrer Bot.

Aquest carrer ha passat a ser de doble sentit i la moció demana que torni a la situació anterior.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes.

Com sempre hem registrat les nostres preguntes. 

 

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb